iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 110

• 46 200
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, за 13 годишен младеж това РМ подходящо ли е и каква е дозата за тази възраст, благодаря предварително!
https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-EfaGold-Mega-DHA-1000-mg-60-Softgels/5019

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 08:20 от bubanka

# 376
  • София
Няма проблем Simple Smile
Да на Мегафуд е.
Скрит текст:
https://www.iherb.com/pr/MegaFood-Balanced-B-Complex-60-Tablets/36585
И понеже прочетох негаивен отзив,за това попитах за ФК.

Скрит текст:
I thought that these vitamins were natural vitamins extracted from vegetables . The label says "Whole Food Multivitamins" and shows different vegetables. All the vitamins in this supplement are synthetic. It is mainly Brewer's Yeast (S. Cerevisae) that has been fed with synthetic vitamins. In the case of vitamin B9, the label says "Folate 40mg, broccoli". I have contacted Megafood and it is actually broccoli with added "Folic Acid", which is the synthetic form of vitamin B9. Folic Acid is toxic for the whole population and can cause serious health issues in the 35% of the population that suffers from MTHFR mutations

Благодаря за линка,но не са ли прекалено много миксовете?
Има селен,желязо,калций,йод,цинк,мед и пр. Дали би могла различен продукт да посочиш,по изчистен?

За Магнезия: Казваш,че е добре, но тъй като см с ИР е добре да приемам по-ниски дози- 1000 ниска ли е? Имам у дома ето този,но ме приспива през деня.Каква форма е?
 https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-High-Absorption-Magnesium … 240-Tablets/16567
Благодаря Flowers Four Leaf Clover
За MegaFood - пиши на производителя и го попитай.
Само ще вметна, че използването на натурална суровина + микроорганизми ( ферментация) е един от начините за производство на органични МВ и то не само от този производител/марка (MegaFood).
Не мога да ти посача продукти за деца с посочените от теб елементи, защото не се предлагат такива, затова посочих продукт, който ги съдържа в достатъчно подходящи дози за деца и който може да се ползва и от  деца. По-добре се консултирай с лекар за тях.
Магнезият на д-р Бест е хубав и в 1табл. има 100мг магнезий. Дозата за възрастни е 300 до 500мг, ... за по-едри мъже напр.

lusia_
За 13 год. дозата DHA е около 800 мг/дн. Приема се след хранене.

iHerb® код:   YUL919
за първа поръчка - 10% намаление
за следващи поръчки - само жест към мен

# 377
Моята пратка продължава да е PROCESSED AT EXPORT Facility От 30 април.

Според вас ще има ли съобщение като влезе в Бг или това ще е последното съобщение.

Да ви питам пак, ако пропусна да си взема пратката, дали ще ми възстановят платеното?

Толкова се зарадвах на сайта като видях колко разнообразие има и изобщо не очаквах да е толкова сложно Sad

# 378
Здравейте,

поръчах от iherb на 21 април. Проследяването на пратката ми показва, че на 3 май е пристигнала в София.
May 3, 2019
12:40
PM EEST
SOFIA LC/AO, BG   ARRIVAL IN COUNTRY [DESTINATION COUNTRY - TRACKING UPDATES MAY END HERE, WILL BE DELIVERED SHORTLY]
Тъй като поръчката е за над 100лв, предполагам няма да отиде директно в пощенския клон. В такъв случай къде трябва да я търся? Никой не се е свързал с мен по никакъв начин.
Благодаря предварително.

# 379
  • София
Здравейте,

поръчах от iherb на 21 април. Проследяването на пратката ми показва, че на 3 май е пристигнала в София.
May 3, 2019
PM EEST
SOFIA LC/AO, BG   ARRIVAL IN COUNTRY [DESTINATION COUNTRY - TRACKING UPDATES MAY END HERE, WILL BE DELIVERED SHORTLY]
Тъй като поръчката е за над 100лв, предполагам няма да отиде директно в пощенския клон. В такъв случай къде трябва да я търся? Никой не се е свързал с мен по никакъв начин.
Благодаря предварително.

Може директно да отидете на Столична митница с разпечатка на поръчката. Гишето на пощите е точно срещу входа. Казвате, че съгласна проследяването пратката ви е пристигнала на еди коя си дата. Ще намерят известието, попълвате си декларацията и оставяте фактурата и след това ще чакате да ви звъннат, когато са обработили документите.

# 380
  • Пловдив
Скрит текст:
Дами,понеже съм в истерия от нашите митници/предния път ме мотаха 45дни/ съм решила да пусна поръчка до превозвач в УК. Мисля,че при тях таксите бяха над 30 паунда,но не съм сигурна  newsm78. Въпросът ми е всичко ли се начислява първоначално или и превозвачът ще плаща нещо при получаването?

Здравей! Мисля, че необлагаемата сума е колкото при нас. Аз пуснах поръчка до Англия за около 35 паунда. Около 18 лв. ми излезе доставката, данъците и превозът до тук. Използвах Yodel като куриерска фирма в Англия, тъй като тя веднага начислява всичко. Чрез другите начини се начислява допълнително. Пристигна много бързо. До Пловдив дойде с Габиели и си я взех от склада им. Не съм се занимавала с митници, а и сумата, която платих е доста по-малко, ако бях направила отделни поръчки или обща до Б-я.

как избираш Yodel на мен не и дава такива опции като избирам УК адрес
Или в адреса за доставка пишеш техния ядрес ?
И после как ги препрашаш на Габиели

Извинявай за тъпите въпроси
Ама се опитвах тази сутрин и нищо не ми се получи

# 381
Здравейте,

May 3, 2019
PM EEST
Благодаря предварително.

Може директно да отидете на Столична митница с разпечатка на поръчката. Гишето на пощите е точно срещу входа. Казвате, че съгласна проследяването пратката ви е пристигнала на еди коя си дата. Ще намерят известието, попълвате си декларацията и оставяте фактурата и след това ще чакате да ви звъннат, когато са обработили документите.

# 382
denis моля за съвет, откриха ми Хашимото,  но хормоните са ми в норма , чух се с лекарката по телефона но не ми предписва лечение...Можеш ли да ми препоръчаш добавки, четох много, но съм толкова притеснена и объркана, че не знам с кое да почна...За сега пия б12 и Витамин Д на капки (2*25 капки седмично) нищо друго...яетох за магнезий, селен, омега 3 има ли и нещо друго, можеш ли да ми препоръчаш?

# 383
Денис, би ли ми препоръчала ХУСК? Необходим ми е за регулиране на функцията на дебелото черво след хирургична процедура.
Много ти Благодаря!
Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 11:12 от ranimi

# 384
Здравейте, имам следния случай с IHERB не съм поръчвала поне от година и получих по имейла си съобщения че имам Rewards Credit на стойност -лв54.44
Реших да пробвам дали работи.
Сложих няколко продукта в кошницата и цената стана доста ниска:

Order Summary

Subtotal:лв67.33

Loyalty Credit : лв0.00

Shipping:лв12.88

Rewards Credit : -лв54.44

Order Totalлв25.77 ДЕФАКТО АЗ ПЛАЩАМ ТОВА!
Въпроса ми е слендия някой имал ли е преди подобен случай и такива пратки минават ли на митница?
Ще се радвам да отговорите защото ако не минават това ме удовлетворява доста в случая!

# 385
  • Berlin
Ами да, така се случва, когато имаш натрупани rewards. Дали ще отиде на митница, може само да гадаем тук. Aко отиде, ще платиш ДДС в/у цялата сума (вкл. и доставката), защото не признават rewards като намаление.

Моят код - DCN033

# 386
Скрит текст:
Дами,понеже съм в истерия от нашите митници/предния път ме мотаха 45дни/ съм решила да пусна поръчка до превозвач в УК. Мисля,че при тях таксите бяха над 30 паунда,но не съм сигурна  newsm78. Въпросът ми е всичко ли се начислява първоначално или и превозвачът ще плаща нещо при получаването?

Здравей! Мисля, че необлагаемата сума е колкото при нас. Аз пуснах поръчка до Англия за около 35 паунда. Около 18 лв. ми излезе доставката, данъците и превозът до тук. Използвах Yodel като куриерска фирма в Англия, тъй като тя веднага начислява всичко. Чрез другите начини се начислява допълнително. Пристигна много бързо. До Пловдив дойде с Габиели и си я взех от склада им. Не съм се занимавала с митници, а и сумата, която платих е доста по-малко, ако бях направила отделни поръчки или обща до Б-я.

как избираш Yodel на мен не и дава такива опции като избирам УК адрес
Или в адреса за доставка пишеш техния ядрес ?
И после как ги препрашаш на Габиели

Извинявай за тъпите въпроси
Ама се опитвах тази сутрин и нищо не ми се получи

При мен винаги излиза Yodel като една от няколко опции. Това е единствената фирма, която веднага начислява всичко дължимо като доставка и данъци. Ето пример:

DHL - Shipping + Duties & Taxes
Estimated Delivery: May 17 - May 21

Full tracking. Max £115.36 and 150 lbs (68 kg). No PO Box £15.31

Yodel - Shipping + Duties & Taxes
Estimated Delivery: May 20 - May 29

Full tracking. Max £115.36 and 35 lbs (15.8 kg). No PO Box. £7.20
Duties, Taxes, and Fees Prepaid!

UPS
Estimated Delivery: May 16 - May 29

Full Tracking. Max 150 lbs (68 kg). No P.O. Box £24.72

Delivery by Local Post Plus
Estimated Delivery: May 30 - Jul 01

Tracking to destination country + limited in-country tracking.
Orders up to £76.91. Max 4 lbs (1.8 kg) £2.73

Delivery by Local Post
Estimated Delivery: May 30 - Jul 01

Limited Tracking. Orders up to £76.91. Max 4 lbs (1.8 kg)

Пиша адреса, който ми дават от Габиели, когато се регистрирам там. Адресът е един и същ (в Лондон), но всеки получава свой собствен номер, чрез който се идентифицират пратките до него. Така че първо е необходима регистрация в Габиели или друга фирма превозвач.

# 387
Имам подобен казус, като на един потребител по-горе. 2 пратки. Пристигнали в България на 3 Май. Едната е за митница, другата - не. Ни вест, ни кост, нито за митническата, нито за другата. Проверявах в пощата. КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМА?!

# 388
  • Berlin
Трябва и страната да се смени на Англия, за да излязат възможните опции. Горен ляв ъгъл, откъдето се настройват и езика и валутата.

# 389
  • София
denis моля за съвет, откриха ми Хашимото,  но хормоните са ми в норма , чух се с лекарката по телефона но не ми предписва лечение...Можеш ли да ми препоръчаш добавки, четох много, но съм толкова притеснена и объркана, че не знам с кое да почна...За сега пия б12 и Витамин Д на капки (2*25 капки седмично) нищо друго...яетох за магнезий, селен, омега 3 има ли и нещо друго, можеш ли да ми препоръчаш?
Доста са нещата, които може да приемаш, но все пак зависи и от степента на заболяването.
Най-общо: Селен, Цинк, Мед
Желязо, вит.Д
Масло от вечерна иглика
Вит. А  / често е в недостиг при автоимунни заболявания /
Вит. С, Вит. Е
Вит.В комплекс /най-вече В1, ... B2 и B3 - подпомагат усвояването на йод на клетъчно ниво/
Магнезий
Протеин - подпомага конвертирането на T4 до Т3 ( а селена участва в синтеза на точно определен протеин за тази цел)
чай "Kombucha"
Масло от черен кимион (Нигела сатива) - потиска антителата MAT
Artemisia Annua - сладък пелин, скоро я коментирахме
И тъй като МАТ (антителата) се повишават при Хашимото и ако те са единствена причина да се постави тази диагноза, редно е да се извърши и диференциална диагноза, защото МАТ може да са повишени също при: Ревматоиден артрит (РА), Лупус еритематозус, Синдром на Сьогрен и т.н.
Ако не са много високи антителата - може и да е инцидент, някакво възпаление.
Добре е да те види Ендокринолог, вкл. и на УЗ

Общи условия

Активация на акаунт