Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 49

• 44 511
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Малко ми е странно тогава да ти дава каквито и да било диагнози така. Докато чакаш най-добре си запиши час при някой онкогинеколог направо за след резултата от цитото. На 1та страница на темата са изброени доста специалисти с доказан опит.

# 451
  • София
Благодаря, това ще направя.

# 452
Здравейте,
Конизираха ме фверуари месец (CIN I)  и сега ми излезна първата контролна цитонамазка след 3 месеца - PAP II. Според лекаря всичко е така, както трябва да бъде и всичко е наред и след 3 месеца отново трябва да се направи контрола. На колпскопа не се вижда нищо притеснително.
Да, ама нали PAP II пак е някакво възпаление и не е ок... Мисълта ми е това нормално ли е? При PAP II всичко да е наред?
Мерси предварително!

# 453
  • София
Отиди непременно за второ мнение при добър лекар.
Не искам да те обезкуражавам, но по принцип тия неща се виждат и без колпоскоп. Въпросът е лекарката дали е кадърна. И на мен ми се струва невероятно от 1ва група да скочи на най- лошото. Но има значение и как е взета цитонамазката. Ако се окаже, че не е права, за което искрено се надявам, напиши й името. Да знаят хората. Щото такъв шок можеш да предизвикаш у пациента, че не можеш да му върнеш нервите.

# 454
  • София
Отиди непременно за второ мнение при добър лекар.
Не искам да те обезкуражавам, но по принцип тия неща се виждат и без колпоскоп. Въпросът е лекарката дали е кадърна. И на мен ми се струва невероятно от 1ва група да скочи на най- лошото. Но има значение и как е взета цитонамазката. Ако се окаже, че не е права, за което искрено се надявам, напиши й името. Да знаят хората. Щото такъв шок можеш да предизвикаш у пациента, че не можеш да му върнеш нервите.

Права си, казва се Донка Кънева от МЦ Санус. Тя беше толкова категорична, че направо в шок останах.

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 15:04 от llo

# 455
Аз не спирам да се изненадвам на такива диагностици, без капка такт в отношението към пациента. Можело да е най-лошото , ама на око... Кажи, че има нещо притеснително, което трябва да се провери, не, че е най-лошото... Ей ей...

Mihs, ПАП 2 е нормално като за жена, водеща полов живот. Малко са жените, които успяват да поддържат 1-ва група след като са започнали полови контакти и то след една определена възраст.

# 456
Здравейте, дами, връщам се от цитонамазка и съм притеснена. Моля за разбиране, та преди 7 месеца бях последно на цитонамазка - цитонамазката беше 1 гр. Сега като ме преглежда същата лекарка беше почти категорична, че е най-лошото - така каза. Какво е това нещо, което се е развило за 7 месеца, много съм уплашена.
Смени незабавно лекарката. Познавам почти всички в тази област, мога да ти препоръчам няколко. Харесвам Илия Карагьозов, Хафузова и още една много добра онколожка от ВИТ клиник - д-р Костурска. Тя е и университетски преподавател. А съм обиколила още поне 4,5 за проблеми с резултат от намазката, при това все имена. Смятам, обаче, че си здрава. И скоро резултатът ти ще го потвърди.

# 457
  • Бургас
В крайна сметка това ще ми е първото цито при започващ цикъл Simple Smile не пречело.
Все тази. При цито 2 група преди година, колпоскопа показа друго,.
По - спокойно ми е че минах контролен колпоскоп миналата седмица - без атипизъм. Пък цитото е бонус.
Излезе резултат - втора група. Като сложим и отрицателен колпоскоп. Ще да си отдъхна таз година. Пу,пу,пу дано се задържи. Та бонус цитото ме зарадва неочаквано.
Ако щете вярвайте, дорева ми се от кеф, че няма да ходя пак на 3 месеца и да се тормозя.

# 458
Момичета, здравейте. Миналия понеделник ми взеха биопсия, щяла да е готова след една седмица и щяха дами се обадят. До днес нищо. Звънях цял ден на лекаря - онкогинеколог, но не ми вдигна. Утре отивам направо там.Притеснява ме, че първите 5 дни имах едно такова безцветно течение, а сега от 3 дена вече е кървене. Вашите резултати за колко време излезнаха и колко продължи това кървене?

# 459
  • София
Здравей!По принцип биопсията става за 10 работни дни.Не се притеснявай,скоро ще е готова.Знам,че чакането на резултата е тягостно...Успех!

# 460
Моята я позабавиха - около 2 седмици може би.

# 461
Здравей!По принцип биопсията става за 10 работни дни.Не се притеснявай,скоро ще е готова.Знам,че чакането на резултата е тягостно...Успех!
Благодаря ти:kissing_face: наистина чакането е убийствено. Притеснява ме кървенето. При теб колко беше?

# 462
Моята я позабавиха - около 2 седмици може би.
[/quote    На мен ми казаха една седмица. Kissing Face

# 463
Стандартна практика ли е да се взема проба за цитонамазка от влагалище, при липса на матка и шийка?

# 464
Здравейте отново.
Конизираха ме на 17-ти, скалпелно. В "Щерев", д-р Димитров. Със спинална упойка. Биопсията ми беше CIN 3. На колпоскопа се видя много обширен атипичен участък. Сега чакам хистологията...
Не беше толкова страшно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт