GoT 34 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Нищо не е вечно

• 18 295
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
  • България
Денерис можеше да реши все пак да опожари столицата, за да не остави врагове и зад гърба си.
Пуска двата дракона и набързо приключва с проблема.
Сега, докато се отбранява от мъртвите, може да получи удар и в гърба.
Доста неприятна ситуация.
А и вече се случва точно това, Церсей набира сили и се подготвя.
Само драконите няма да са достатъчни, ако оцелеят в битката с мъртвите. Положението не е ОК.
А можеше да е доста по-благоприятно.
На война, като на война.
Изгарянето на пленените Тарли беше излишна жестокост.
Оставянето на коварен враг зад гърба, беше ужасна глупост/грешка.

# 466
Да, продуцентите.....най-умният човек го направиха тъпчо
Или играе собствена игра.
За мен е влюбен в Денерис,затова я накара да изрита Даарио.
Дали изобщо се хвана на приказките на Церсей или просто искаше да не разочарова Дани.
Предния сезон и аз това си мислех, но в момента единствено Джора гледа Дани с heart eyes😍.
Ако помага на Церсей, защо? Заради бебето. Не ми се вижда достатъчно убедително. По- скоро оглупя рязко след 5ти сезон, защото Д&Д не са могли да го измислят по- добре.

от един съветник не се очаква да е влюбен в кралицата си, а да взима решения с трезв ум.

# 467
Джайм ще има специална роля според мен в повалянето на КН, щом Бран го остави. За мен ще се жертва за Бран.

# 468
  • София
И според мен Тирион по-скоро е предател. В никакъв случай не е глупак. А ако ДиД го мислят за такъв, то те са глупците. Между другото много добър и провокативен въпрос на Денерис.

# 469
ох, вдъхновението ме връхлетя. Пак седнах да пиша фен-фикшъни. Така е като прекали човек с Мартин. (и със създадената от него вселена)

# 470
  • София
Евала за труда, Джонка  bowuu

# 471
Да не забравяме, че имаме 2 недовършени истолии от сезон 7- септа Унела и Илария Санд. И двете мразят Церси и в червата и може да изиграят някаква роля за смъртта й или отслабването й, все пак са най-близо до нея.

# 472
  • 221B Baker Street
Едва ли е останало нещо и от двете...
За мен това постоянно споменаване на криптата, както и включването ѝ в заставката на сериала - има нещо. Аз все си мисля, че една от важните битки ще се проведе точно в криптата. Каквото има да става, ще стане...ако ме разбирате. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 473
  • България
Дано да ни подвеждат, че доста има за ставане в криптата.Fearful
Скрит текст:
Нед в коя ли ръка ще си носи главата. Trollface

# 474
Чак пък много...според мен основното го видяхме в промото.

# 475
  • Чужбина
Вижте в мин 1:57 погледите/знаците, които си дават Варис и Тирион, докато Тирион разменя реплики с Дани:

Варис ще прави нещо в конспирация с Тирион.

И нЕма да ми го обиждате Варис на второстепенен. Ама ха!

Забелязахте ли, колко развълнуван бе Брайън Когман, докато обясняваше, че този епизод е нещо като love letter, написано за  героите, защото той ги обича толкова много. Гласът му се задави и почти усещаш, че гърлото го стяга, когато каза "because I love them so much!".

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 04:04 от Eleonora_27

# 476
И Варис и Тирион са идеалисти. Много беше ясно това в момента, когато пътуваха от Вестерос към Мирийн. Това е и причината след 5-ти сезон, както казвате, да се промени Тирион. Във Вестерос играеше играта на всички останали. От там нататък живее в един  мечтан, имагинерен свят, който и двамата с Варис виждат с Дани начело. В този свят няма място за жестокост и несправедливост, затова я възспират Дани от по-агресивен подход. От там и грешките, които направи. Останалите продължават да си играят по старите правила. Глупост е на този етап това, което се получава, защото води до загуби. Но целта им е да опазят доброто в Дани, да я опазят от действия и решения, които ще я превърнат в, цитирам Джон на  плажа в Драконов камък: "още от същото". Или в подобие на баща й, както са коментирали Варис и Тирион. Това ясно се вижда, не веднъж, от разговорите помежду им.

# 477
Смятам, че Тирион все още не е предател. Не знам дали някога ще бъде в истинския смисъл на думата.
Колкото и да е отдаден на идеята за нов, по-справедлив свят, у него винаги ще тлее чувството за вина - че не е бил достатъчно добър за собственото си семейство, че не е бил приеман никога по достойнство. Това го разгневява, но и натъжава.
В епизод 2 стана въпрос за дълг към рода (Джайм каза:"Бяхме във война. Бих сторил същото, за да предпазя семейството си.") Също така Тирион го попита дали и бременността на Церсей е лъжа, а Джайм го увери, че това поне е истина.
Стигне ли се до война с Церсей, възможно е Тирион да и даде всички шансове да оцелее. Или просто да допусне фатална грешка.
Каквото и да направи, винаги ще ми е мъчно за него - защото е човек с много качества. Ако беше с по-приемлив външен вид, можеше и да управлява света. Тирион е прекрасен, умен, чувствителен, много драматичен - в плен на своите противоречия: да си върне на злите си роднини за всички унижения, но и да заслужи обичта им. Най-добре изграденият образ за мен е неговият. (не е лесно да стигаш до кръста на останалите и да съзнаваш, че всъщност ги превъзхождаш)

Хареса ми разговорът между Джайм и Бран. Бран даде да се разбере, че падането е променило необратимо и двамата.

Като вас вярвам, че много хора в криптата няма да оцелеят.

Мисля, че като цяло ще загинат Теон, почти всички братя от Нощен страж, Подрик или Бриен (или и двамата). Като цяло Бриен, Джайм и Тормунд ще се бият близо един до друг и със сигурност поне един от тях ще се жертва за друг/ другите. Ако Подрик не загине сега, ще е в следващата битка - писано му е да си отиде като герой (според мен), понеже е от малките хора с голямо чувство за дълг и привързаност, което надхвърля страха му.

Двойката Мисандей и  Сив Червей също ще се разпадне.
Силно вярвам, че Джендри ще оцелее. Той е глава на клана Баратеон. Не виждам защо го съхраняваха толкова дълго.
Поне един от двамата - Джора или Давос (залагам на Сър Давос) - ще оцелее. Не могат да лишат Денерис от всичките и верни хора.

До края ще има поне още един военен сблъсък.  smile3540 И за него ще са нужни хора. Далеч няма да отвеят всички.

П.П. Кит (за мен) изигра прекрасно последната сцена. Само с поглед показа, че изобщо не е мислил за ЖТ. Идеята съвсем го натовари.
(сори за дългия пост, ама цял ден не съм писала  Laughing )

# 478
  • Чужбина
well known, благодаря за хубавия пост Hug

Аз в момента се чудя, как е създадена 3-оката врана. За КнН е ясно, че са го направили Децата. Но как точно се е появила първата врана като антипод на КнН?

Също така не е ясно, дали настоящият КнН е онзи, който са създали децата, или пък е негово "поколение". Има ли вариант да са различни, както са различни враните?

# 479
well known, благодаря за хубавия пост Hug

Аз в момента се чудя, как е създадена 3-оката врана.

Много сте мила Heart Eyes .
Триоката врана е последният човек с пророческа дарба (ясновидец и времеви пътешественик), който е живял сред Горските чада. Човек, който вижда в миналото и бъдещето чрез пророчески сънища.
Този древен човек се явяваше на Бран под формата на гарван и го съпровождаше и насочваше в пътешествието му към Вала и отвъд него, докато стигна пещерата, където се намираше физическото му тяло.
Засега не става ясно дали някой го е създал изобщо. Триоките врани са хора с мощна пророческа дарба и сила да пътуват във времето. (Този, който напътстваше Бран, е последният. Имало е и други врани преди, но са загинали, явно).
КнН иска да премахне Бран като новата Триока врана (предполагам, не съм сигурна), защото той държи ключа към миналото, бъдещето и вероятно вижда начин да се убие КнН.
Триоката врана е надеждата на хората да спрат Вечната нощ.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 06:09 от well-known

Общи условия

Активация на акаунт