GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 906
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 290
и на мен ми е мъчно за Лианчето. Тя струваше колкото пет Данита

# 1 291
Джони, само по отношение на Денерис съм съгласна с теб. Личи ѝ, че е на 15. И по действия и по размисли.

Днес нямах възможност да ви следя и хоп 200 коментара. Има ли смисъл да се връщам назад да ги коментирам темите.

Есме- за мен смъртта на Лиана си беше подигравка с феновете ѝ.

Защо Джон да е лед бе хора? Лед е КнН. Джон е огън и сняг.

# 1 292
  • Вестерос

хахахах

# 1 293
Смятам, че една кралица не може да се води сляпо от чувствата си. Какво значи влюбих се в Джон и дойдох да се бия за вас? Ако не го обичаше, нямаше да дойде и щеше да остави всички да измрат ли?
Вярно е, че се грижеше за дотраките, но се промени много. Точно обикновените хора страдаха от нейните действия после,  къде е било умишлено, къде - не.
Хората не страдаха ли от решенията на Робърт, Церсей, Санса, Нед, Роб и т.н., т.е. от властимащите - ми страдаха. Защо е това избирателно вторачване в Денерис и неглижиране постъпките на останалите. Сигурно на емоционална основа, но пък емоциите обикновено пречат да се види реалната картинка. А и що ми се струва, че Данчето първо реши да защити хората във Вестерос, а после се фффлюби във Иванчо.

Дани преди да реши да защити хората във Вестерос сътвори доста безумия в Робския залив, хората страдаха от постъпките й. В Предела не се промени положението - изби  рода Тарли, гореше храна, когато имаше гладуващи.
На Север дойде защото нямаше накъде избиха й съюзниците на юг. Д
Оот Робърт колкото и да страдали страдаха двадесет човека. Той даде 16 годишен мир на на народа си.  От Нед страдаха само близките му, а не десетки хиляди хора като при Дани.
Да, Церсей може да бъде сравняван с Дани, но тя е изключение. От решенията на повечето хора имаше и полза или в най-лошия случай - минимална щета.

# 1 294
Добре де, огън и сняг.. Още не знаем дали Бран не е лед .

# 1 295
Смятам, че една кралица не може да се води сляпо от чувствата си. Какво значи влюбих се в Джон и дойдох да се бия за вас? Ако не го обичаше, нямаше да дойде и щеше да остави всички да измрат ли?
Вярно е, че се грижеше за дотраките, но се промени много. Точно обикновените хора страдаха от нейните действия после,  къде е било умишлено, къде - не.
Хората не страдаха ли от решенията на Робърт, Церсей, Санса, Нед, Роб и т.н., т.е. от властимащите - ми страдаха. Защо е това избирателно вторачване в Денерис и неглижиране постъпките на останалите. Сигурно на емоционална основа, но пък емоциите обикновено пречат да се види реалната картинка. А и що ми се струва, че Данчето първо реши да защити хората във Вестерос, а после се фффлюби във Иванчо.
Аз никъде не съм писала, че Дани е единствената неподходяща за кралица. Да, хората страдаха от Робърт, Церсей, Нед и т.н. Повечето вече са мъртви, вероятно и Церсито ще я умъртви някой.
Не се сещам кой е страдал точно от Санса. Тя от скоро е властимаща.
Данчето дойде за Трона. Кои хора е искала да защити? Тези, които изгори на бойното поле ли? Забележи, че не дадоха нито една сцена, в която вестеросци са против Церсей. За мен 7 сезон не представи Дани в особено добра светлина.

# 1 296
  • София
И аз много не харесвах Емилия Кларк за ролята и мислех, че малко преиграва, но "Аз преди теб" ми промени мнението. Доста добре се справи там с ролята си.

Не харесвам и Мейси, но предполагам, че съм изключение.

Софито преиграваше страшно в първите сезони, но определено се обигра и сега е много на място.

# 1 297
Джони, само по отношение на Денерис съм съгласна с теб. Личи ѝ, че е на 15. И по действия и по размисли.

Днес нямах възможност да ви следя и хоп 200 коментара. Има ли смисъл да се връщам назад да ги коментирам темите.

Есме- за мен смъртта на Лиана си беше подигравка с феновете ѝ.

Защо Джон да е лед бе хора? Лед е КнН. Джон е огън и сняг.

Джинджър, тя първо че ако правилно смятам не е на 15, а на 16 и отгоре, но няма значение. Марджъри на същата възраст бе къде по-отракана. Даже Санса се ошлайфа, като я блъскаха в Чертога. Дани живя в Робския залив, а не проумя основи неща. Аз имам чувството, че е не на 15/16*, а на 4 години.  Едно дете на 5 години вече знае да се учи от грешките си, а Дани повтаря стари.

*т.е. пълнолетна

@ Илит - в първит сезон я харесваха Мейси, но сега вече - не.
Софито обратно първи сезон ми стоеше като дърво, но постепенно се обигра като държане. Не е еталон за актриса, но все пак става. Докато Емилия Кларк дотук има само един качествен епизод - последния.

# 1 298
В сериала Данито не е ли към 20 годишна?

# 1 299
Дани преди да реши да защити хората във Вестерос сътвори доста безумия в Робския залив, хората страдаха от постъпките й. В Предела не се промени положението - изби  рода Тарли, гореше храна, когато имаше гладуващи.
Оот Робърт колкото и да страдали страдаха двадесет човека. Той даде 16 годишен мир на на народа си.  От Нед страдаха само близките му, а не десетки хиляди хора като при Дани.
В робския залив нямаше друг избор, не тя инициира покушенията и опитите за влияние. Като те удрят, удряш и ти. И то така, че противника ти да не стане. Но пък и винаги се е знаело, че в Есос само събира войска и поддръжници. Не е там да управлява, колкото и да искаш да прокараш тази идея.  Рода Тарли, особено младичкия идиот,  сам си избра съдбата. после - нали се сещаш, че вместо храна, можеше да гори хората. КЧ едва ли разчиташе само на един керван храна. Да си кажем истината, де.
 За 16 години викаш само 20 човека пострадали от Робърт... ееех дете. Нед с простотиите си и синковеца му Роб с неговите затриха доста народ от Севера, отделно за съсипаните стопанства и какво ще отнасят хорицата от тамошните краища не го ли броиш?
Церси изби поне половината аристокрация наведнъж с адския огън, а колко е разкъшкала подмолно през годините не се знае...
Ама викаш Данчето лоша.

# 1 300
Не ѝ следя годините. Доста ми е неприятна и за гледане и за четене след смъртта на Дрого.

# 1 301
Аниш,  Робърт е боклук, но хайде да не приписваме чуждите сметки на него. Това което направи Нед си е на сметката на Нед. Това което направи Роб Старк - на сметката на Роб Старк. 16 години Робърт поддържа мира. Вика Нед Старк, приятел на когото има доверие, за да управлява кралството. Не е виновен, че Нед тръгна да рови делата на Церсей и предизвика гражданска война, нито  пък Робърт е виновен, че Церсей е спала с Джайм. Робърт е виновен за други неща - например как се държеше с Церсей.

....
Дани е н 14 години в началото на книгата/първи сезон, първи епизод - оттогава изминават две години.
Тя е съвсем малко по-малак от Джон, който бе отпочнал 15 година когато отиде в СТража, и сега е на 17 и половина.

# 1 302
Дани преди да реши да защити хората във Вестерос сътвори доста безумия в Робския залив, хората страдаха от постъпките й. В Предела не се промени положението - изби  рода Тарли, гореше храна, когато имаше гладуващи.
Оот Робърт колкото и да страдали страдаха двадесет човека. Той даде 16 годишен мир на на народа си.  От Нед страдаха само близките му, а не десетки хиляди хора като при Дани.
В робския залив нямаше друг избор, не тя инициира покушенията и опитите за влияние. Като те удрят, удряш и ти. И то така, че противника ти да не стане. Но пък и винаги се е знаело, че в Есос само събира войска и поддръжници. Не е там да управлява, колкото и да искаш да прокараш тази идея.  Рода Тарли, особено младичкия идиот,  сам си избра съдбата. после - нали се сещаш, че вместо храна, можеше да гори хората. КЧ едва ли разчиташе само на един керван храна. Да си кажем истината, де.
 За 16 години викаш само 20 човека пострадали от Робърт... ееех дете. Нед с простотиите си и синковеца му Роб с неговите затриха доста народ от Севера, отделно за съсипаните стопанства и какво ще отнасят хорицата от тамошните краища не го ли броиш?
Церси изби поне половината аристокрация наведнъж с адския огън, а колко е разкъшкала подмолно през годините не се знае...
Ама викаш Данчето лоша.
Аниш, те повечето са лоши. На 100% добри няма- може би Гили. Ама тя не е никакъв фактор.
Въпроса е кой има уменията да управлява, така че народа да е добре. Данито нищо не научи от Мирийн. А и за мен да се "учиш" да управляваш върху народ, с който нямаш нищо общо, си е доста гадно и не говори добре за човека.
На Данито винаги и е липсвал дългосрочен план. Не знаеше как да се справи в Робския залив, въпреки че се мъчеше и едновременно с това искаше ЖТ. Нямаше ясна цел, накрая - разруха.

# 1 303
  • София
Робърт е виновен за други неща - например как се държеше с Церсей.
Пустата му Лиана Старк, като не можа да я има, всички останали са му недостатъчни, дори лъвица-хубавица като Церсей.
Това също ми се вижда слаб момент на продуцентите - за толкова епизодична роля, можеше да наемат една наистина красива Лиана.

# 1 304
Като каза Гили,представям си Сам на трона и щерката на Крастър кралица, малкия Сам- синът на Крастър наследник на трона...уау...

Общи условия

Активация на акаунт