GOTH 36 - кой каза че ще има после? (29.04-06.05)

• 65 738
  • 2 621
  •   1
Отговори
# 1 455
Щом бе аз нямам оплаквания просто ми е смешно, защото произнесено така ми навява асоциации....

Люююююк....аз....съм баща ти!
Мдааам... като ще са заемки от SW как ти звучи: "Аз не съм Бран, аз съм НК".

# 1 456
Аз й давам. Любимка е на ДиД. Ако сами измислят сценария, нищо чудно да оцелее.

# 1 457
Ха-ха.
Някой знае ли колко ще са дълги оставащите епизоди? Върти ми се в главата 80 минути.
Всичко е възможно за Церси. Това, че са изтървали нарочно пророчеството за смъртта и, е доста интересно.

# 1 458

Не искам да карам по памет, но мисля че при Сетно огнище има подобен проход. При всички положение насеченият терен на Севера дава възможности. Първо - лесът на Толхарт. Ако бяха влезли в него бродниците и Дани и Джон с  драконите, щяха да са точно като изтребители с  напалм във Виетнамската война - Фшшшшшшшшшшшшшш. И джунглата пламва.
Второ, зарязват Зимен хребет, правят огнена ивица десет километра около Лунните порти, за да не ги заобиколи цялата тази война на Другите  Отгоре  двеста стрелци с лъкове, отзад - 100/200 стрелци с арбалети и огнени стрели, стрелящи на принципа на аркебузирите и зад тях 500 копиеносци. Зомбитата им влизат по 10-20 човека, и нашите хора щяха да се справят с тях.
По подобен начин в Небесно царство Балиян с  около 1000 човека и 16 рицари защити Йерусалим срещу 200 000 араби, след като падна стената в центъра. Да де, ама арабите нямаше как де се наблъскат всичките наведнъж влизаха не повече от 20-30 наведнъж и нашите като ги убиваха ставаше меле.
Не знам защо беше толкоз важно Севера да се наблъска в ЗХ, че и Дани там? Великият Кутузов оставил Москва на Наполеон, но накарал армията му да гладува. Водил "война на изтощение" и накрая победил.

Сетно огнище беше това дето малкия Ъмбър го бяха окачили на стената? За там сигурно не са имали време. Кое бяха Лунните порти?  Лесът на Толхард не го знам. При война на изтощение ще заложа веднага на КнН.

# 1 459
Щом бе аз нямам оплаквания просто ми е смешно, защото произнесено така ми навява асоциации....

Люююююк....аз....съм баща ти!
Мдааам... като ще са заемки от SW как ти звучи: "Аз не съм Бран, аз съм НК".

Много добре ми звучи.
Ама, още по-добре ми звучи
My name....my real name..... is Aegon Targarien ! Ta-ра-та! Та-ра-та (Музиката на Бетовен е безкрайно подходяща)

# 1 460
Аз й давам. Любимка е на ДиД. Ако сами измислят сценария, нищо чудно да оцелее.
Ужас, те не са наред , да обожават злодей! И ако финалът е щастлив за Церсей , ще има страшно много разочаровани , критики и т.н. аз също няма да призная сериала !

# 1 461
  • Вестерос
На Какво попаднах Grinning Grinning Grinning

# 1 462
  • София
В новото промо, Церсито е много самоуверена.Барнала се е със синджир.. И плочка герба на Ланистър.
Отива и тази роля. Отлично се справя.
Ланистър и те са интересна порода.
Тирион и Джейми
Джейми и Тирион
Тирион и Церсей
Церсей и Тирион... тука обаче 50%роднински чувства.
А Тирион /Сам прочете ли в дебелите книги/има ли и той Таргиенска кръв?

# 1 463
За Тирион нищо няма. Той си е Ланистър, доколкото знаем.

# 1 464

Не искам да карам по памет, но мисля че при Сетно огнище има подобен проход. При всички положение насеченият терен на Севера дава възможности. Първо - лесът на Толхарт. Ако бяха влезли в него бродниците и Дани и Джон с  драконите, щяха да са точно като изтребители с  напалм във Виетнамската война - Фшшшшшшшшшшшшшш. И джунглата пламва.
Второ, зарязват Зимен хребет, правят огнена ивица десет километра около Лунните порти, за да не ги заобиколи цялата тази война на Другите  Отгоре  двеста стрелци с лъкове, отзад - 100/200 стрелци с арбалети и огнени стрели, стрелящи на принципа на аркебузирите и зад тях 500 копиеносци. Зомбитата им влизат по 10-20 човека, и нашите хора щяха да се справят с тях.
По подобен начин в Небесно царство Балиян с  около 1000 човека и 16 рицари защити Йерусалим срещу 200 000 араби, след като падна стената в центъра. Да де, ама арабите нямаше как де се наблъскат всичките наведнъж влизаха не повече от 20-30 наведнъж и нашите като ги убиваха ставаше меле.
Не знам защо беше толкоз важно Севера да се наблъска в ЗХ, че и Дани там? Великият Кутузов оставил Москва на Наполеон, но накарал армията му да гладува. Водил "война на изтощение" и накрая победил.

Сетно огнище беше това дето малкия Ъмбър го бяха окачили на стената? За там сигурно не са имали време. Кое бяха Лунните порти?  Лесът на Толхард не го знам. При война на изтощение ще заложа веднага на КнН.

Толхарт май държеше Горски лес, не искам да си измислям. ЗНам че в горния ляв ъгъл на Севера има голяма гора. Лунните порти са долната част на Долинита, много укрепен проход,  катериш се нагоре и има три  каменни порти тип "кале" през които да се премине. Острани няма как да преминеш. При"война на изтощение" е израз това означава да използваш терена срещу противника-. В такива случаи на всеки 1-2 по един -два души  твои срещу  загуби на противника и повече. Пак давам пример  - проход през който минават 200 човека, слагаш 10 човека да го блокират отпред, 10 да го блокират отзад и 30 стрелци отгоре. Сигурно ще имаш жертви, но жертви на противника са десет пъти повече. Тук е ситуация в която използав терена, типична "война на изтощение". Или - блато - конете на врата затъват, пешаците ти оцеляват. Един -двама ще затънат.

# 1 465
  • София
За Тирион нищо няма. Той си е Ланистър, доколкото знаем.
До някъде съм и с книгите, може и от там да е.
Но Тивин в сериала, нямаше ли подозрения...

# 1 466
 За Тирион има сериозни подозрения (че е Тарг), но не е официално потвърдено.

фактите от книгите.
Скрит текст:
Джоана е кралска метреса - гарантирано. Знае се че Ерис се е възползвал от правото на "първа брачна нощ" Освен това кралицата рязко я е освободила от задълженията на първа придворна дама и е декларирала, че й е писнало краля да превръща придворните й дами в свои курви (ясен намек). По-късно след раждането на Церсей и Джайм Ерис коментира гърдите на Джоана, демонстрира че е правил секс с нея.
На Тивин му се ражда дете, което изобщо не покрива стандартите за Ланистър. Вместо това е изрод, нещо характерно за Таргите, поради инцеста.  На края Джоана при раждане - доказателство за съпуржесак изневяра.
Като за капак Тирион силно обича дракони и е с две различни очи.
Дори в сериала Тивин си се съмнява, че Тирион е копеле.

# 1 467
Може в книгите той да е 3я ездач.

# 1 468
Нова анкета ще има ли в следващата тема?
Като чета последните страници, май най-добре анкетата да бъде "Кой ще убие Церсей?"  Mr. Green Никой май не ѝ дава големи шансове да оцелее, но всички сме много развълнувани от това кой и как ще я утрепе.

Предпочитам анкета кой ще убие Денерис.Smirk
Всички знаят, че Церсей ще умре. Все тая как.

# 1 469
 И свърших 2 сезон. Много ми липсва тоз майстер от 1 и 2 сезон, майстерът на ЗХ. Уникален е , един от любимите ми. Много ме е яд , че го махнаха.

Общи условия

Активация на акаунт