Любители на кучета - 93

• 27 941
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък такива филми не искам да гледам. 😁 Много рев му удрям и честно казано, ако мога да си го спестя гледам да ги отбягвам.

За кърлежите наскоро на няколко места четох, че не се мажат с нищо, защото има голяма опасност да повърнат в организма от задъшаването и да заразят кучето или човек, зависи на кой се е забил. Кърлежа се хваща с пинсета в самата му основа максимално близко до кожата или с тези специални уредчета и се изтегля без въртене. Като се извади мястото се почиства с някакъв дезинфектант (йодна тинктура, кислородна вода). При първия кърлеж и на Макс и на мен бях голяма паника, ама вече не мисля, че е повод да ходя на ветеринар за такава дреболия. И също така ако хоботчето се скъса и остане в кучето, то организма сам го изхвърля след време. А ако кучето е третирано с препарат за външни паразити, то при забиването кърлежа умира и започва да изсъхва. След време сам пада, но е добре да се извади като сме го видели. Но той е поне е мъртъв и няма никаква опасност от зарази. Поне при Макс като се забият гадини и умират без да са успели да пият кръвчица, хващам ги с “козия крак” и ги махам.
Слаган и линк към статия, защото смятам ще е полезна за всички ни, които четем да ги мариноване как ли не кърлежите, а то не трябва.

Последна редакция: сб, 11 май 2019, 08:19 от Sivi

# 76
  • Bарна, морето, сините вълни
А аз сега видях, че тази година е излязла втора част и ще е в кината от 7.06. Предложих на ММ да отидем, но не знам колко добра идея е да цивря в кино. Grinning Филмът е тъжен, но историята е красива. И честно казано вярвам в прераждането. Дори съм склонна да повярвам, че в някой предишен живот Ерос отново е бил част от семейството ни, затова и сега връзката ни е толкова силна.
Много съм чувствителна, а става ли въпрос за куче...
След такива филми винаги тупам по леглото, Еро да се намести между нас и да го гушкаме.
Оф, извинявайте. Наистина не бях гледала толкова стойностен филм скоро.

# 77
  • sf
С едно приятелче. Доста време ми отне да ги застопоря за снимка 😁

# 78
Едно дяволче в добро настроение 😄🐶

# 79
Страхотни муцунки, ама много, много страхотни! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Само, като ги погледна и се чувствам добре, с настроение и без ни една лоша мИсла в главата! Simple Smile Peace Hug
Бат Рексю днес го водихме на разходка, видя си старата приятелка, само, че тя тича много повече от него, а му е наборка.Ей, държеливи са животинките, никой не я глези особено, не броя нашите отбивания, навън живее, и вързана стои, и я пускат от време на време, но е в двор.Такова любвеобилно същество и толкова пъргаво, като светкавица е, стрелка се, докато я видиш и изчезнала.
Рексьова муцунка,

с щурата приятелка,

опика китките на жената тоз моят хубостник,

походи по зелена тревичка

Поизмори се от пътуването и сега спи като пънчЕ! Simple Smile

# 80
  • под тепетата
Ей, какъв е лъскав бат Рексю! Гледан гевезан  Heart Eyes Тез китки ( парички им казвахме като деца), много му ходят!
Donsita, с какво ги подкупи да стоят мирно  Wink
Nedqlke, приказливо ти е дяволчето и фотогенично  Laughing
Аз понеже се затъжих за кучовци, си уредих да помачкам утре на приятелка маймунката  Flutter

# 81
  • sf
С кучешки бисквити 🤣
Но беше трудно да са в синхрон 🤣

# 82
  • под тепетата
Усетих аз, че намирисва работата...на бисквити  Joy

# 83
https://photos.google.com/share/AF1QipO4aMoHVU-FmXs0mTlATdl4nuVI … 1Q2hNMWZJb19JYzRR

Това е кърлеж 36 часа след накапване със спот-он Пестигон. От бежов стана сив като камъче. Падна сам от гушата на котка, след като си разтърси главата. И аз нямах пинсета, опит и вет под ръка и реших да пробвам с накапване. Свърши чудесна работа! Simple Smile

Макс е голям сладур! Simple Smile

# 84
  • София
Здравейте ,група.Днес водихме на вън малката госпжица за пръв път.Много е уплашена и на следващите излизания през деня се запъваше ба вратата като магаре.Това малко ме притесни ,мидлех , че всички кучета обичат да са на вън.
Това поведение нормално ли е?

# 85
Здравейте ,група.Днес водихме на вън малката госпжица за пръв път.Много е уплашена и на следващите излизания през деня се запъваше ба вратата като магаре.Това малко ме притесни ,мидлех , че всички кучета обичат да са на вън.
Това поведение нормално ли е?

Не се притеснявай,нормално е.Нашата госпожица е на 7 месеца и понякога се запъва,особено,когато не й харесва времето навън-било студено или дъждовно.

# 86
  • Варна

Порасналото ни момче, да ми е здрав и много щастлив, сладкиш. ❤

# 87
  • София
Минавам да помоля за стиснати палчета днес. С Лили и Балу сме в на изложба.

# 88
esstela да ти е живо и здраво и много щураво момчето 😘
Коте и палци и лапи стискаме да бъдат оценени подобаващо твоите красавци 🤗
idi съвсем нормално е малкото кутре да го е страх при първите разходки на вън. За него това е съвсем непозната територия, на която се показва за пръв път. От теб зависи да го предразположиш и поощряваш да не се плаши и да се отпусне. Започнете с кратки разходки на едно и също място. Ако е възможно без много шумове и движение. Обиколете пред блока някоя площадка малка, и примерно няколко разходки нека са само там, докато обдуши хубаво мястото и свикне с него. След това разширете с някоя съседна площадка или зад блока. Свикванеро става постепенно. Прилъгвай и с лакомства, ако не иска да върви.

# 89
esstela, да е жив и здрав и още много дълги години да се обичате!
Коте, стискам палци и кучешки
+ котешки лапи Blush

Общи условия

Активация на акаунт