GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 66 246
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 1 965
  • София
и все пак ако е само един --> Церсей

Аниш, защо Джон?

# 1 966
  • Чужбина
Да, Аниш, защо Джон?

Защо? Защо?  smile3511

# 1 967
За Джанос Слинт имаше една страхотна реплика на Станис
Слинт го пита:

"кой е по-подходящ от мен да бъде Лорд командир?
-Всеки друг - дори и готвачът - отвърна Станис"!

# 1 968
  • Чужбина
За Джанос Слинт имаше една страхотна реплика на Станис
Слинт го пита:

"кой е по-подходящ от мен да бъде Лорд командир?
-Всеки друг - дори и готвачът - отвърна Станис"!

Да, а оня другия кандидат (Малистър ли беше), каза за Слинт - "Поникнали й на жабата криле и тя си помислила, че е дракон". Нещо такова беше ... много ме кефят такива сравнения.

Както и "Присмяла се враната на гарвана, че е черен." като аналог на нашето "Присмяла се овцата на козата, че й се вижда вимето."  hahaha hahaha hahaha

Последна редакция: пт, 17 май 2019, 01:22 от Eleonora_27

# 1 969
Имам въпрос.
Тук повечето сте майки-на колко години са децата ви и гледат ли ГОТ?
На колко години поне според вас трябва да е детето.
Просто ми е интересно,тъй като ГОТ е навсякъде из социални мрежи и т.н. ,доста обсъждан и лесно достъпен.

# 1 970
  • Пловдив
Имам въпрос.
Просто ми е интересно,тъй като ГОТ е навсякъде из социални мрежи и т.н. ,доста обсъждан и лесно достъпен.
Сина ми навършва след 2 месеца 13 и го гледа, като аз го подтикнах. Разбира се, е запленен. В началото много му харесва ха голотиите и все ги коментираше, после вече взе да обръща внимание и на други неща. Не е много подходящ според мен филма за по-малки деца.

# 1 971
  • Варна
Малко смешки:
Скрит текст:

Скрит текст:

# 1 972
  • Бургас
Гутен морген! Heart Eyes

Не сте писали много снощи.
Аниш,защо Джон?При такава галерия от фрикове!

Към омразните ми Рамзи и Джофри да добавя и Мерин!
Няма такова влечуго,мръсен извратеняк! Sick

Неа,относно питането за децата.Едва удържам дъщеря ми в другата стая,казала съм,че полицията ще ни вземе ТВ,ако я хванат да гледа филма.Все пак доста неща е зърнала и дракари наред по улицата и в училище.Обаче вариант да не гледам филма просто няма.

# 1 973
  • Бургас
От мен
Джофри - освен психо, беше и недорасъл лигльо (най - вече това ме дразни),
Кутрето - дразни ме по дефолт мазника
Санса - първо беше лигла, после женско “кутре”,
Крастър - беше си просто свиня
Сам - и аз не знам защо не го харесвам.
от стража имаше един, който участва като претендент за Лорд Командир, но му забравих името.
Изброените психота като Рамзи са ми ОК. Рамзито просто го избиваше на садизъм Simple Smile, но когато си отиде от кучовците някак получих усещане за справедливост.
Харесвам Джон, но ако и на финала бездейства и той ще влезе в списъка ми. Още се надявам, че ще се размърда.
Големия син (на 14) не се вълнува от филма. Малкото (на 3) предпочита Пес Патрул и Прасето Пепа Simple Smile

# 1 974
  • Варна
N!A

Че хубав въпрос зададе. Наистина има неща, които са навсякъде и лесно достъпни и извън контрола на родителите стават в един момент. По мое време на майка ми и на баща им е било много лесно - канал 1, ефир 2, няма интернет, няма пиратски торенти, няма форуми, няма нищо, имали са възможността сами да ме опазят подбирайки какво да гледам или чета.
...Съвсем други времена са вече... дори и скришом да го гледате сериала, когато детето е заспало, дори и да не коментирате пред него, все някъде ще се натъкне я на скрийншот, я на меме, я на цитат или отрязък от брутална сцена. Аз деца нямам, две племеннички само, които са ми като дъщерички и наистина го играя онази втората мама, която много прилича визуално на най-обичаната истинска мама, но която е по-млада, не се кара, която не повдига тон, не наказва за ненаписани домашни и намира време да забавлява и разсмива. Аз съм просто най-любимата Леля Simple Smile Та двете с какче установихме, че е време за деликатен шпионаж, а не забрани, кодиране на канали, конфискуване на телефона, таблета или спиране на интернета. Не казвам самите вие да им го пускате сериала или друг род бруталии (един Nat geo wild като канал ако сте фенове на научно популярни филми и ако загледате, ще установите, че там мнооооого по-брутални и грозни неща се случват и не са компютърна анимация или фантастика, а действителност Grinning ), но би могло да се следи детето какво гледа, кога го гледа, какви ответни реакции показва... контрол с меката ръкавица така да се каже. Ако вече са подхванали децата ви по пътя на новите технологии и съответно получат достъп до неограничена информация хакнете им просто профилите. Не е много трудно между другото и не е нужно да сте истински хакер, много често в тази възраст допускат грешки като да цъкнат бутона "Запази парола", да използват рожденна дата, собствено си име или на най-любим герой името като парола да ползват и сте му вътре веднага и в пощата, и във фейса, и разните му там други профили. Само не се издавайте, че знаете, просто следете и само и единствено когато индикации има, че нещо наистина деградивно му действа - само тогава намеса. Иначе да си се развива спрямо обкръжаващия го свят, оставете го да се натъква детето на какво ли не, намерете начин просто да следите на какво се натъква, с какво го спамят, какви коментари прави, дали някой го провокира детето или то провокира други от своя страна...

# 1 975
  • Варна
Съгласна съм,.че.филма е доста бругален, но тези от моето поколение, които всеки петък гледаха руски филм за 2СВ в които имаше не по-малко насилие не мисля че са се увредили по някакъв начин. Децата големи или малки трябва ли да знаят само за розовите принцески и очарователни принцове или е добре индиректно да научат, че има и Джофрита и Рамзита и Кутрета?
Децата трябва да знаят за смъртта и гадостите, а не да го научат от личен опит и по най-бруталния начин.
Аз лично съм против опазването на децата от такива знаниа, пък въргаляйте ме в катран и перушина.

# 1 976
Малката ми дъщеря много се вълнува от филма. Знае имената на повечето герои, бродниците КнН. Единствената серия, която й разреших да гледа е 3 от сезон 8.

# 1 977
Имам въпрос.
14 години, дъщеря, не го гледа, бил за кифлите, но драконите били хубави.
....
Защо Джон Сноу ли - персонажът ми е неприятен още от книгите -винаги го играе онеправдан, винаги мрънкало "ама ако бях", грам достойнство, самоуважение и собствена мисъл няма.

# 1 978
Защо мислите, че Санса е коварна? Не се сещам за някаква лъжа в последно време, освен дето прикри Кутрето за убийството на Лиза. В седми сезон ни представяха в един момент някаква уж интрига с Аря, което се оказа в крайна сметка, че не е така. А сега, когато каза на Тирион : "Какво ако има друг, по-добър?" защо се възприема това като интрига, а не наистина за чувство за справедливост? Според мен на Санса ѝ се случиха толкова гадости и това по-скоро я приземи, отколкото я направи играч. Виждам я праволинейна, принципна, все повече като баща си, все повече севернячка. В "играта" я вкараха по принуда, но след като изяде доста шамари вече не ѝ се играе. Защо Кутре в рокля? Какво пропускам?

# 1 979
  • На топло в неговото сърце.
Имам въпрос.
Моят син го гледа от 6 годишен!И е върл фен на ГОТ!

Общи условия

Активация на акаунт