GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 118
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 2 370
  • Варна
Хексе, аз се разревах като се метна Хрътката. Мъжът ми се тюхка що не го е бутнал, ами се метна с него... Ама с тия смазани очи беше все тая вече...
Поне едното му остана, видя се че успя да го отвори, но и без очи да беше, пак щях да го искам жив.
Ясно е че просто са решили да го похарчат и  излиза, че сам не спазва собствения си съвет към Аря.
В книгите се надявам ако се стигне до Клегейнбоул, то да е в някой съд чрез двубой, героят мисля че вече е стигнал до момента в който е осъзнал, че не е брат му във онази броня.

Джайм е похарчен по същия начин. Човека тръгна в друга посока, опита се да си възвърне честта и в един момент - давай да бягаме да се спасяваме.. Не вярвах че ще избере церсей пред Тирион.

# 2 371
  • Варна
Може Кибърн да е регенерирал и да ги е зомбирал - то под развалините какво друго да прави?  Grinning

Edit. Хексе, интересна препратка би било към онези други двама братя от кралската гвардия, които се избиват на ДК - единия отива да търси Ренира за да я убие, другия се натъква на него и въргал до смърт.

# 2 372
Хексе- за Джейми съм съгласна, за Хрътката не. Неговият образ е логично да завърши точно по този начин. Изправяйки се срещу най- големия си враг. В състоянието, в което е брат му е съвсем ясно, че Хрътката няма как да го унищожи, ако не пожертва и себе си. Това че сценаристите не четат една страница назад какви съвети дава на Аря е отделен въпрос.

# 2 373
  • Варна
Хексе- за Джейми съм съгласна, за Хрътката не. Неговият образ е логично да завърши точно по този начин. Изправяйки се срещу най- големия си враг. В състоянието, в което е брат му е съвсем ясно, че Хрътката няма как да го унищожи, ако не пожертва и себе си. Това че сценаристите не четат една страница назад какви съвети дава на Аря е отделен въпрос.
Книжният му образ тръгна по други пътеки, точно свързаността му с момичетата Старк му даде и друга цел освен убийството на брат му. Тук прекалено опростиха нещата.
Всъщност книжния Сандор Клегейн все още вярва, че брат му е мъртъв. Ще видим как Мартин ще извърти нещата като разбере, че е станал зомби. Аз лично смятам, че просто Хрътката ще си падне от смях.
Както и да е, все пак е второстепенен образ.. макар че виж какво направиха от Брон, който е третостепенен.

# 2 374
Аз просто не разбирам защо Денерис не убие Джон. Даже защо не го уби досега. Това е логично и край
Сяда си на трона воала
След смъртта на Визерис мислеше, че е последната от Таргериън. Сега се оказва, че има още някой като нея, а тя винаги е искала истинско  кръвно семейство.

Ох, недей че ще се разплача. Кой го умоляваше да си остане копелето на Нед Старк. Нищо такова не е искала Дани, това е най-големия удар към феновете й.
Да се сещаш за друг начин да го запази жив и да не го накацат заинтересованите, докато не стане време да седне с нея на трона?

# 2 375
Хексе, честно казано съм го позабравила в книгите. Трябва да си го припомня. При всички случаи обаче очаквам краят му да е трагичен.

# 2 376
Според мен всичките герои са толкова изтрещели след 8 години тормоз (а някои и от повече), че от всеки може да се очаква всичко.

# 2 377
Книжният му образ тръгна по други пътеки, точно свързаността му с момичетата Старк му даде и друга цел освен убийството на брат му. Тук прекалено опростиха нещата.
Всъщност книжния Сандор Клегейн все още вярва, че брат му е мъртъв. Ще видим как Мартин ще извърти нещата като разбере, че е станал зомби. Аз лично смятам, че просто Хрътката ще си падне от смях.
Както и да е, все пак е второстепенен образ.. макар че виж какво направиха от Брон, който е третостепенен.

Брон  много си ме кефи още от книгите. Има една уникална реплика към Тирион, който му нампомня, че е обещал да вдига двойно залозите на Церсей. "Два замъка ли ще ми обещаеш или две курви?"

# 2 378
  • Варна
Хексе, честно казано съм го позабравила в книгите. Трябва да си го припомня. При всички случаи обаче очаквам краят му да е трагичен.
Аз пък не. Точно защото е трагичен герой има шанс при Мартин, който обича да чупи канони.
Но и това не значи че е застрахован. Точно когато успее да пребори себе си, като нищо може да се спъне някъде и да си счупи врата.

Брон в книгите не го харесвам. Твърде закоравял убиец е, нищо човешко няма в него.

# 2 379
  • София
Хрътката каза на Аря нещо от сорта: ''Не ставай като мен''
Още когато и каза тази реплика се разбра, че Хрътката вече е избрал своята съдба. Знаел е, че най-вероятно ще умре в сблъсъка с Планината. Но не иска това и за Аря, към която се привърза много. По пътя на тази логика Аря трябва вече да спре с убийствата, а това с коня да е препратка към това, че именно тя уби КнН, а не както много от нас ( включително и аз) първоначално изтълкувахме, че ще се саморазправи и с Денерис. Да, може по някакъв начин да помогне на Джон, най-вероятно с дракона, но е време Джон да вземе нещата в свои ръце...

# 2 380
Хексе- просро мисля, че образът му ще се изчерпи и ще е следщият герой претърпял катарзис, с който ще се разделим, за да ни е гадно.
Джони- ще кажеш, че Аря е колила и бесила наред. Трябвало да спре с убийствата. Да, най вероятно няма да убие Денерис. Просто ще е прекалено тъпо, а продукцията и без това е в дерето.

Предлагам да се предложи за сценаристи на този тнар spin off. Ще ги ударим в земята 😄

# 2 381
  • Чужбина
Пак да си кажа, че няма да съм разочарована накрая ако дадат някакъв смислен завършек. Не е проблем, че съм имала очаквания от Дани. Ето, и Спартак знам, че умира, хем даже от самото начало го знам, но си го харесвам и гледам. Искам накрая да ни дадат някаква нова и по-добра форма на управление и да придобият смисъл нещата. Искам да управляват умните и можещите - меритокрация, а не аристокрация или демокрация искам. Има изгледи да стане. Само тази утеха намирам в цялата мизерия. (Не ми се рови за точния цитат на Олена). Wink

Ето откъде идват разногласията ни.

Бледолилава си е идеалист. Hug

Меритокрацията е утопия. Flowers Hibiscus

# 2 382
Никакво противоречие не виждам в думите на Хрътката към Аря. Той знаеше, че за него е вече късно и няма връщане назад, но е осъзнал, че този път - на отмъщението - е саморазрушителен и като един последен жест към нея й каза да спре да отмъщава, защото ще стане като него, т.е. нищо добро не я чака.

# 2 383
  • Чужбина
На мене също ми е много мъчно за Хрътката. Той беше просто една добра душа с много лош късмет в живота.

А за Джейми ... разочарованието ми е голямо. Та той се отврати от Церсей, когато разбра за изневерите й. А и къде е въпросният валонкар?

# 2 384
На мене също ми е много мъчно за Хрътката. Той беше просто една добра душа с много лош късмет в живота.

А за Джейми ... разочарованието ми е голямо. Та той се отврати от Церсей, когато разбра за изневерите й. А и къде е въпросният валонкар?

А валонкаря не е ли в книгите? В сериала май не се споменава.

Общи условия

Активация на акаунт