Мъже, какво в жените или в тяхното поведение ви кара да ги обичате по-силно?

• 8 868
  • 164
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Представям си между двама добряци, разбира се. Нали сама казваш, че ключът е в умереността? Защо да може умерен егоист и умерен добряк, а не може умерен добряк и умерен добряк Laughing

# 76
  • Sofia
И аз смятам, че противоположностите се привличат. Във всяко отношение. Колко е трайно и безаварийно такова съжителство вече е отделен въпрос.

# 77
  • Street of Dreams
Връщаме се към това, което казя младото момиче - всеки се влюбва в това, от което има нужда на въпросния етап. Няма стандартни хора и перфектнност - хората са различни - скучни, умерени, екстремни, както и връзките им.

# 78
  • София
Интересно е когато някой скучен се влюби в екстремен.

# 79
Представям си между двама добряци, разбира се. Нали сама казваш, че ключът е в умереността? Защо да може умерен егоист и умерен добряк, а не може умерен добряк и умерен добряк Laughing
Защото:
-Мило, къде ще ходим на море тази година?
-Не знам, ти избери...
-Не мога, не знам къде ми се ходи....избирай ти, аз нямам против
-И аз нямам против да отидем, където на теб ти харесва...
-Ама аз идея нямам къде искам...
----------------------------------------------------------------------------
-Мило, след малко тръгвам от работа, какво да купя за вечеря?
-Не знам, нещо не съм гладна още....ти избери нещо от магазина...
-Ама, какво да купя?Искаш ли да дадеш идея?
-Казах ти, не знам....Каквото избереш.
+ още няколко пъти от същите реплики...
-----------------------------------------------------------------------------
същия "разговор" и за посещение на ресторант
Абсолютно реална двойка.Вече разведена.

Краси, между това, мъж да ти “определя живота” и ти да го определяш на мъжа, има и една златна, психически здравословна среда, където двамата нищо не “определят” на другия, а живеят като партньори. Смея да твърдя, че след катастрофалния първи брак, съм си взела поуките и от десет години съм именно в такава връзка Simple Smile
Кой как иска да конфигурира семейството, важното е И двамата да са доволни.   Smiley

# 80
  • София
Не баш, тя описа мачкаторска връзка, в която само "чувствата, желанията и мнението" на единия имат значение, а другият е роб, т.е. токсичност, което не е любов, каквото и да си мисли тя.

Франсоаз, струва ми се, че бъркаш понятията. Ило поне според моите представи. Добър човек означава да проявява уважение, да върши добри неща, да помага на хората, а не да няма мнение за нищо...

# 81
Сега пак ще цитирам малко от лекции по тези тематики (аз от мъже много не разбирам) - та според този основното предназначение на мъжа като роля е да изпълнява и удовлетворява желанията на жената и да я защитава разбира се. А основното задължение на жената е да има желания, да знае какво иска и да може да избира. Също така да умее да приема от мъжа и да го вдъхновява за още, като показва колко много това, което получава от него я прави щастлива. Например мъжъ обича на риболов, обаче знае колко жена му иска да отиве в Барселона и да види къщите на Гауди и пр. и организира и изпълнява нейното желание - прави резервациите на билети, на хотели и пр. , а тя е щастлива от това и той виждайки колко щастлива е от това, което прави за нея има желание за още и още.

# 82
  • Sofia
Сега пак ще цитирам малко от лекции по тези тематики (аз от мъже много не разбирам) - та според този основното предназначение на мъжа като роля е да изпълнява и удовлетворява желанията на жената и да я защитава разбира се. А основното задължение на жената е да има желания, да знае какво иска и да може да избира. Също така да умее да приема от мъжа и да го вдъхновява за още, като показва колко много това, което получава от него я прави щастлива. Например мъжъ обича на риболов, обаче знае колко жена му иска да отиве в Барселона и да види къщите на Гауди и пр. и организира и изпълнява нейното желание - прави резервациите на билети, на хотели и пр. , а тя е щастлива от това и той виждайки колко щастлива е от това, което прави за нея има желание за още и още.

Аз в тази връзка искам да съм мъжа.  Joy Бих умряла от скука, ако някой ми угажда непрекъснато. Не ми ли се опъва някой и няма ли тръпка... никакъв шанс за такава връзка. При мен де, хора всякакви.

# 83
Може да няма мачкане и токсичност, аман от токсикология вече, а другият да има потребности да живее в такава връзка.
Къде е проблемът, освен в недоволството на страничния?

# 84
  • София
Краси, за морето, понеже в момента съм на него Simple Smile Разговорът ни беше горе-долу:

Аз: Ще правим ли резервация за майското море? За мен седмицата с 24-ти е най-удобна.
Той: ОК, и за мен е идеално тогава. На остров или някъде из континенталната част?
Аз: Можем за разнообразие да наемем вила някъде из Йонийско, ще погледна къде има. Ако е по-голяма, искаш ли да поканим Х и У с нас? Децата ще игрят, ние ще си пием бирата.
Той: Супер, разгледай и ми прати линкове. Пиши на Х и я питай дали са навити, или направо аз да звънна на У.
Аз: Ще й пиша и ако искат, ще се видим да обсъдим подробностите.

Седмица по-късно сме се уговорили с другото семейство и се спираме на конкретна вила на конкретен остров. Няма драма и цупене. Четирима възрастни и две деца сме, съвсем пълноценна почивка.

На почивка с бившия:
Аз: Отиваме едикъдеси, пусни си отпуска за тая и тая дата. Аз вече съм пуснала.
Той: Добре, бейби.

С бившия беше раздаване на заповеди. Още ме гризе съвестта за десетките пъти, когато съм го третирала като движима собственост.

# 85
Че то и сега ти решаваш, той се съгласява Simple Smile

# 86
Да и аз това виждам - пак ти решаваш и избираш но по-меко, по-дипломатично и той пак се съгласява но поема и част от задачкте.

# 87
Краси, за морето, понеже в момента съм на него Simple Smile Разговорът ни беше горе-долу:

Аз: Ще правим ли резервация за майското море? За мен седмицата с 24-ти е най-удобна.
Той: ОК, и за мен е идеално тогава. На остров или някъде из континенталната част?
Аз: Можем за разнообразие да наемем вила някъде из Йонийско, ще погледна къде има. Ако е по-голяма, искаш ли да поканим Х и У с нас? Децата ще игрят, ние ще си пием бирата.
Той: Супер, разгледай и ми прати линкове. Пиши на Х и я питай дали са навити, или направо аз да звънна на У.
Аз: Ще й пиша и ако искат, ще се видим да обсъдим подробностите.

Седмица по-късно сме се уговорили с другото семейство и се спираме на конкретна вила на конкретен остров. Няма драма и цупене. Четирима възрастни и две деца сме, съвсем пълноценна почивка.

На почивка с бившия:
Аз: Отиваме едикъдеси, пусни си отпуска за тая и тая дата. Аз вече съм пуснала.
Той: Добре, бейби.

С бившия беше раздаване на заповеди. Още ме гризе съвестта за десетките пъти, когато съм го третирала като движима собственост.
Хм, за мен е едно и също...просто единия просто си го уведомявала, втория го питаш от "кумова срама".
Де факто, решенията и изборите ги правиш все ТИ.

# 88
На мен ми е интересно какво отговарят запитаните /мъжете/ на въпроса.
Май прочетох само един. Това, което прочетох от него, съвпада с това, което и на мен са ми споделяли мъже.
Но пък би било интересно и други представители да се изкажат.
Щото на жената едни неща може да й се струват важни, а то други да се окажат такива, нали...

# 89
  • София
Да и аз това виждам - пак ти решаваш и избираш но по-меко, по-дипломатично и той пак се съгласява но поема и част от задачкте.
Именно, по-дипломатично, като си разпределяме задачите. Имало е случаи, когато директно е казвал, че датите не са му удобни, или иска на друго място, или нещо трето. Приемала съм и съм се съобразявала. С бившия историята не познава такива случаи. Неговият девиз беше “Да, бейби, каквото кажеш”. На теория звучи примамливо, но постоянното командване в един момент доскучава, колкото и парадоксално да звучи. Да не говорим, че човек неусетно затъва в собствения си егоизъм и ако не се спре, започва да го прилага във всички взаимоотношения. Лично за мен, и постоянно командващият, и вечно съгласният си нанасят вреда, просто по различни начини.

Общи условия

Активация на акаунт