С какво ви дразнят свекървите – 110

• 37 353
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Няма как да разпитаме детето пред свекърите, защото аз няма да присъствам. Не искам да ги виждам и не искам мъжът ми да спи на пода. Писах преди относно удобствата в къщата им.
Прави сте, че не е моя работа да им отрязвам достъпа вкъщи. Ще си поговоря хубаво с ММ.
А детето е там уж да се разнообрази. А тя взе, че изперка от скука. Свекър ми много дели внуците си, но като гледам свекървата няма нищо против.
Дъщеря ми ще трябва да изтърпи още 5 дни там и край със заточението.

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 16:58 от Тонка*

# 481
  • при късмета
Тонка, който взима детето да подхване разговора. Ако сте двамата добре, ако е само мъжа ти, още по-добре. Нали все някой ще го вземе. Лично аз изобщо не бих се чудила как да им съобщя, че не са желани вкъщи, щом делят детето. С мъжа ти разговора е задължителен.
Миленака, лошото отношение към детето вече е факт. По-лошо няма как да стане, защото нещата отиват на към изобщо да нямат контакт свекъри и внучка. Знам, че на Тонка свекърите са доста дебелокожи, но като не им дадеш време да реагират, сами ще се оплетат. И това е достатъчна причина за спиране на контактите. Това ми беше идеята

# 482
  • София
Мако, разбрах ти идеята още от първия път. И от втория път. И от третия път. Продължавам да твърдя, че е лоша. За самото дете. Не е нужно да бъде тормозено с разпит. Родителите му вярват. Това е достатъчно. Детето им се е оплакало от нещо, родителите му вярват, въз основа на това се взели решение и го изпълняват. Точка. Който не вярва на детето и по този начин го нарича лъжец, си е негов проблем.

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 17:06 от milenaka

# 483
Тони, на твое място просто бих попитала детето дали иска да ходи за ваканциите при свекърите. Ако каже "да", значи всичко е ОК. Ако каже "не", няма сила която да ме накара да го изпратя и точно това бих казала на свекърите- че детето вече е тийнейджърка и не иска да ходи на село. Точка. Изобщо не бих се занимавала с обяснения дали делят внуците си. Всъщност, с никакви обяснения не бих се занимавала. Само бих информирала за решението си.

# 484
Това с деленето на децата е изключително грозно. При нас ситуацията също е такава. На моменти започнах да ги засичам, но отговора е неадекватен, придружен с хихикане... Гледам много да не се засичат. Понякога наистина най-доброто "лекарство" е липсата на контакт, колкото и неприемливо да звучи за някой. Комфортът на детето е най-важен. Не знам колко е голямо твоето, Тонка, но ако е на възраст на която ги усеща тези неща и не се чувства добре там - въпросът е решен!

# 485
Де гиди сопа! Тони, сериозно ли? Толкова години нерви и отстъпване и за какво? За да я гонят от стаята?

# 486
  • Варна
Тонка, ако детето ти отправи същите въпроси пряко, към баба и дядо, няма ли да им пробуди съвестта ?
"- Защо отношението ви е по -различно, имам ли вина ? "

# 487
  • София
Не смятам да се нервирам. Дъщеря ми вече е на 11 г. и отлично вижда как стоят нещата. Засега казва, че ще ходи само когато братовчед й е там. Факт е, че двамата много се обичат.
Обаче така и никога няма да мога да проумея що за хора са това. Всъщност не са хора, а диваци.
Свекър ми всеки ден ходи до града с колата, за да пазарува. Нито веднъж не е взел нещо за детето ми. Да не говорим и че нито веднъж не й е предложил да я вземе с него, та поне за час да се разнообрази, вместо да седи като затворник в онова село.
Но и дъщеря ми има много странно поведение когато е при тях, все едно е друго дете. Като кукла на конци е там. Прави каквото й кажат, никой не й иска мнението за нищо, говори само когато я питат. Щото в противен случай трябва да изчезне в другата стая, за да не пречи на дядо си с присъствието си.
От една страна даже на детето ме е яд и ми иде да го раздрусам хубаво. Вкъщи не можем да й затворим устата, а там не смее да си я отвори. А като се прибере поне 3 дни ще изпуска пАрата върху мен и баща си.
Откъдето и да погледна нещата, ходенето на детето ми там не се отразява добре за нито една от страните.

# 488
По-трудно да не ги приема в къщи, иначе детето лесно ,не иска и това  е.Ако иска, няма как.Тонка ,посрещай ги и ти с разлики, дели ги ,  първо те , после ти идват твои  или други близки, приятели ,  пазаруваш  и готвиш като за последно.Два три пъти така, и дано вдянат.
Имах дразнене с роднина тези дни , тя си харесала малкия ми син, и  това е, нямам право да не съм съгласна.Има разлики в децата ни, всеки е уникален , на един едно харесвам ,на друг - друго. Общо взето и двамата имат кусури. А кой, ако не майката да знае  всичко. Някой ще ми казва  кое какво и как , аре моля ...И не са деца де.Тази мъжа ми и  брат му делеше също.Все едно другия няма недостатъци.Но мъжа ми викаха да им излива бетон.Пък обича оня.
Не съм примерна гражданка, бъркам , смотана съм често, но като ми намекнат - схващам.Вече...че едно време свекърва ми  ме накара да набера другия син ,децата им бяха у нас ,аз представа нямам за какво , детенце паднало и  ожулило краче.  Моите грижа са да наготвя , сложа да спят ,че съм на работа през деня. Тя ги извикала , че си излязох като набрах , да си приберат децата и   скоро научих ,че смятали , аз не ги искам. Ако е сега , с малко мозък ,няма така да се хвана да и набирам.Или ще я чакам да говори и  взема телефона като  е    такава. Не се примерявам още колко подчинена и изпълнителна съм била ,да не казвам друга дума, глупава и  още нещо...Най-смотаното нещо е да се омъжиш от училище.Ама да избягам от баща си ,че и той стока , та дрънка.От трън на глог...Вече нищо няма значение, на всички съм простила за всичко ,на себе си  - не мога.Всъщност на себе си се ядосвам винаги.Като си смачкан ,се отразява и на децата ти. А те бяха на майките по наше време. Сега има коректив от бащите. Малко ,но има...

# 489
  • София
Тонка, тези хора са вредни за детето ти.

# 490
  • София
Разбира се, че на първо място са вредни за детето ми. Остава тя да прецени какво иска. Защото нея хем я сърби, хем я боли. Иска да се вижда с братовчед си, но постоянно се оплаква от баба си и дядо си. Като се прибере ще я строя в две редици, защото отдавна не е бебе, и да каже кратко и ясно ще продължава ли да ходи на село или не. Всяка година ходи по собствено желание и следват куп оплаквания. Е, писна ми! Ако ще ходи там, да не е посмяла да ми се оплаква. Ясно е, че онези двамата тепърва няма да се очовечат.

# 491
Тонка, хем те разбирам, хем не съм съвсем сигурна, че в твоята ситуация бих забранила да ходи повече там.
Каквито, такива. Със сигурност характеровите им особености и стил на живот щом не застрашават здравето и живота на детето няма да ме накарат да побеснея дотам. Защото, както сама пишеш, не е малка вече. Занапред ще среща все повече някой друг да е предпочитан пред нея. Трябва да се адаптира.

# 492
  • София
Луна, така е. Но този урок трябва ли да идва от предполагаемите близки?

# 493
  • София
Луна, нищо няма да й забранявам, освен да ми се оплаква. Защото от тук насетне тя ще взима решенията относно това дали да ходи при баба си и дядо си или не. Ако ще ходи, няма да се оплаква. Вече години наред го играя това хоро и наистина се изморих.

# 494
Не знам Миленака. Както писах, не съм твърде сигурна. Зависи от степента, в която неглижират детето.  Но и не бих се посвенила да заявя пред въпросните баба и дядо, без значение мои родители ли са, на съпруга ми ли са, че ако имат ограничени средства за "вафли" и ги харчат само за другия внук, ще ида в местното магазинче, ще обясня на продавачката проблема и ще се разберем детето да ходи, да взема, а аз като го прибирам, ще платя...   

Общи условия

Активация на акаунт