Частни училища - информативна тема 27

• 57 567
  • 844
  •   1
Отговори
# 495
rainy..., аз лично иновативни го употребих за Изи съвсем не в смисъла на някакви невиждани и нови методики. А просто, че се рекламират твърде нахално за моя вкус с чужди системи без яснота и конкретика за прилагането им; за крайните цели, които си поставят; и за начините за постигането им. А смехотворният им хаотичен подбор, без липсата на правила и стандарти беше комичен за мен лично. Рекламирането чрез чужди успехи - възпитаници на други училища и т.н. пък е възмутително.

"Учебната ни програма е внимателно структурирана.(?????)
Ние не се ограничаваме до програмата на Министерството на образованието, а разширяваме хоризонтите, като използваме алтернативен подход и методология, за да предадем знания и да възпламеним естественото любопитство и интереса на децата....
Разнообразие от дейности след училище. Повечето от тях са включени в месечните такси на нашите ученици....(Означава ли, че има невключени?)"

Ще ме извините, но от едно няколко години следя сферата на ЧУ. Имам дежавю с тези презентации на новите училища. Пълни с високопарни приказки и реклама, и нищичко в конкретика. Че и такси в небесата. Някой да си спомня Прогресивните как тръгнаха?!?!?!
Лейка наскоро беше класифицирала ЧУ на такива със собственици - учители и собственици - непрофесионалисти в сферата на образованието. Много точна класификация и се виждат разликите от самолет още само от презентирането дори.

Фран, Satisfied

Curiosity killed the cat

П.С. Хахахаах. Допълвам се. Топлите връзки на Изи с Прокопиев явно изобщо не са прекъснати. Новият им учебен център за курсовете за НВО е на удобно място. Част от децата му дали вече завършиха СС? И той излезе ли от как се наричаше? Неформалното родителско "настоятелство".

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 10:50 от .♥.Fancy.♥.

# 496
  • София
Признавам, че рекламата им е малко агресивна и за моя вкус, това няма как да се отрече.
Да има допълнително платени и те са упоменати ясно в презентацията им. Има описано кои са включени, кои не са и колко струват.
Аз лично не знам как са започнали Прогресивните. Би ли споделила?
П.С. Добре, че не съм котка, че иначе с моето любопитство... Grinning

# 497
Аналогично на Изи.

# 498
  • София
Aш, аз не съм фен на теориите на конспирациите, а само гледам какво се случва в световен мащаб. Да, нискоквалифицирани кадри са необходими, нуждаем се от боклукджии, шофьори и т.н., но все ми се струва, че качественото образование става все повече привилегия на средната класа и нагоре.
(Фран ще се хване за главата колко има да мести Simple Smile )
хаха - стана разваленият телефон - нямах предвид нискоквалифицирани кадри, а skilled кадри (учители, администратори, инженери, счетоводители, ИТ, лекари, юристи, архитекти и т.н., и т.н.). Не може те да са 10% от работоспособното население на държава с претенции. Нямаме интерес от такова нещо, защото искаме висока производителност, висока добавена стойност и т.н.., …. но само с искане не става.

# 499
Има много голяма разлика между амбиции и мотивация.
Амбициите могат да осигурят мотивация, но обикновено нестабилна, недълготрайна и с много странични ефекти.
Подобен сорт мотивация води до изводите, че ученето не може да носи удоволствие и че целта оправдава средствата.

ПС обучен, но необразован специалист е:
инженер - техник,
лекар - фелдшер,
информатик - кодер,
администратор - бюрократ,
учител - даскал.
А в резултат от общество получаваме стадо.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 11:56 от Ezhko

# 500
  • Пловдив/София
При прогесивните таксите не са ли много по-поносими? Върти ми се нещо като 7000 на година...
Въпреки целия хейт тук и наистина неприятния маркетингов отдел, на мен Изи ми е интересно и ме гложди да го видим...
Rainy, ще се радвам като започнете да споделяш отзиви за ПУК Simple Smile таксата 1200 включваше ли транспорт и спортни?

# 501
  • София

IHSQ, кои са тези други училища, които имат изпит за деца от градина им? Питагор имат изпит от ПУК към 1ви клас.. за тях се сещам, но примерно БШ, ЕСПА, ТЕ нямат. Интересно ми е, защото аз за първи път чувам (ма не съм мерило де, може да съм проспала)

Аш, различно виждане имаме по темата. Много ми се иска ти да си права обаче.

# 502
Питагор имат подбор за ПУК. Не знам какво влагате в разликата между изпит и подбор. За мен е все тая. Разликите са в подхода на подбора, произтичащи от конкретната възраст и материал. Томас Едисън също имат подбор в рамките на ден. За ЕСПА не ми се рови. Българско школо също имаха, когато моето дете беше за ПУК.

Цената на прогресивното е  6400 лв. БЕЗ Учебни системи по английски език, Допълнителни дейности след 16.00 часа, обяд и следобедна закуска, транспорт. Траспорта е още около 2000 лв. Храната - 8 лв. на ден. И цифрата доближила останалите училища.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 12:02 от .♥.Fancy.♥.

# 503
Като споменавате суми, лева ли са или евро ?

# 504
IHSQ,
Би ли споделила повече за изпита в Азбуки след детската градина, той за ПУК ли е или е за първи клас и дали ще е същият, който е за външни деца? Така както описваш нивото от градината, излгежда че постигат резултат подобен на ABC Kinder, където обаче говорят само на английски. В Литъл степс децата на английски ли говорят помежду си/с преподватателите/ или имат отделни часове по езика?

# 505
  • София

IHSQ, кои са тези други училища, които имат изпит за деца от градина им? Питагор имат изпит от ПУК към 1ви клас.. за тях се сещам, но примерно БШ, ЕСПА, ТЕ нямат. Интересно ми е, защото аз за първи път чувам (ма не съм мерило де, може да съм проспала)
Имаше една потребителка с дете от детската градина на Азбуки, което не го бяха приели в Азбуки - за ПУК (ходи на изпит). Майката пишеше в темата. Бяха ѝ казали, че детето не се справя добре с българския и това са някакви дефицити, които те не могат да понесат Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 12:26 от Аш

# 506
  • София
Аш, действително така се разбра от първите постове на потребителката, но после тя уточни, че не е точно така. Но аз все пак не успях да разбера какъв е случая. Ще се радвам ако пак се включи да изясни тази подробност.

# 507
  • София
Може, потребителката се казваше Riela. Ето какво е написала в публичен пост за Азбуки и приемния ден за ПУК:

"Жалко е наистина впечатлението, което се оставя. Освен добър английски искат и много добър български. Дефакто при нас, проблемът беше в българският, т.к. детето е с водещ английски и на английски му е по-лесно, но се справя добре и с българския.
Примера, който ми дадоха е, че не знае формите на български, а това не е вярно. Като му покажа квадрат и го попитам това какво е, той ми отговаря автоматично square, но ако го попитам, а как се нарича тази форма на български, ще ми каже, че е квадрат. Дефакто е една масовка без да се направи диалог с детето и да се види наистина до къде стигат знанията.
Това, което ме отблъсна е подхода на педагога и цялостното отношение към родител и дете. Факта, че на приемният ден общуваха с мен, а детето беше до мен, като някакъв не до там важен участник. Никой не слезе на неговото ниво да му каже, че е добре дошло. Той ревеше и ме молеше да не го оставям. А учителката ми каза, че имат час, който спазват за circle time и ще пореве малко, пък после ще се успокои. В отговор казах, че ще говоря с него и ще влезе евентуално след circle time. Както и стана. Той се опита да влезе два пъти в стаята, но учителката се занимаваше с други деца и на вратата изкочиха 10 деца с въпроси (как се казваш, от коя градина си, на колко си години, обичаш ли да рисуваш и т.н....все нормални неща. Децата са любопитни), но това толкова го уплаши, че веднага отстъпи назад. В случая според мен, като знаят, че ще идва ново дете, едно единствено (другите деца се познаваха), тогава трябва да подсигурят ресур - още един учител или човек, който да може да съдейства."

# 508
.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 13:36 от IHSQ

# 509
  • София
Като споменавате суми, лева ли са или евро ?
Тези над теб, за Прогресивното са в лв.

И той излезе ли от как се наричаше? Неформалното родителско "настоятелство".

Какво е това? За пръв път чувам за него

Общи условия

Активация на акаунт