Големите загадки

• 659 592
  • 11 008
  •   2
Отговори
# 10 980
Angela, благодаря за включването. Отидох да проверя това, което си качила, но не е то. "Интервюто" беше писмено със сигурност. Но никакъв спомен нямам как се казваше уж извънземния.
И през Гугъл не излиза, ще трябва да ровя из темата, когато имам време Simple Smile
Аз знам няколко, които подават информация, но едва ли говориш за тях, а и не са писмени. Подават информацията чрез канализатори, хора които само приемат и предават информация без да се намесват (на български се използва друга дума - ченалър или нещо подобно беше, което означава същото - канализатор).
Това, което търсся, не беше точно в тази тематика, която описваш.
Беше ми станало интересно, защото (по мои спомени) в някакъв форум преди години бил влязъл потребител, който се представил (май) за представител на извънземен разум или нещо подобно, и обявил, че в определни откъси от време ще отговаря на въпроси. Влизал е 2-3 пъти във форума и после е изчезнал завинаги. Вие тук спорехте дали е автентично цялото "интервю". Но не помня на английски ли беше или преведено.

Последна редакция: вт, 18 авг 2026, 08:05 от Saturday

# 10 981
Не е Башар, нали?

# 10 982
Тези извънземни (или астрални същества), които се свързват и говорят на определени посредници като медиуми, ясновидци, Ванга и подобни, трябва да са нещо като изменници, саботиращи статуквото. Те говорят на единици избрани хора, които от своя страна после преразказват на някой, който ходи при тях, интересува се и т.н.

Но информацията какво е отвъд, преди живота и след смъртта очевидно не е предназначена да изтича докато още живеем тук. Иначе просто "замисълът" щеше да я направи достъпна за всеки, недвусмислено. Ако целта е да се знае, че има и други реали, тогава защо да се знае само от някакви избранници, врачки, екстрасенси и каквито са там контактьорите плюс тези, които ходят при тях или им купуват книгите? Ако астралните искаха нещо да се знае, щяха да го направят ясно за всички, от друга страна ако тук сме в целенасочена изолация от знанието за други светове с цел да се учим необезпокоявани от нищо, тогава защо ще нарушаваш изолацията като позволяваш на разни контактьори да издават какво има отвъд нашия хоризонт? Ще го оставя реторично, защото обяснението ми няма да ви хареса.

# 10 983
vяsko, то и Господ ако искаше да каже нещо, нямаше хората да пишат книга, ама...

# 10 984
  • Мадрид / София
Всеки може да получава информация и го прави. Идеята да се получава инфо от други напреднали светове е, че сме дорасли за известно инфо, което да ни помогне за развитието. Инфото се получава по "телепатичен" начин и за да се получи честотите на изпращащия и получаващия трябва да са сходни. Не че са избранници, просто са по-чувствителни и приемането става по-лесно с тях, отколкото с другите. Отворени са към тази честота. Канализаторите не преразказват, те препредават и дори не знаят какво говорят по време на транса. Ако се запише, после могат и те да го чуят. И инфото на другопланетяните е на други тематики, а не какво е след смъртта. Какво е след смъртта най-често инфото идва от хора изкарали клинна смърт или от вече починали чрез медиумите.
Та всеки може да получава инфо, но ако не е по рождение си иска известна тренировка за да знаеш да различаваш получаващото се инфо. Не е превилегия само на единици.

# 10 985
# 10 986
Angela, благодаря за включването. Отидох да проверя това, което си качила, но не е то. "Интервюто" беше писмено със сигурност. Но никакъв спомен нямам как се казваше уж извънземния.
И през Гугъл не излиза, ще трябва да ровя из темата, когато имам време Simple Smile
Аз знам няколко, които подават информация, но едва ли говориш за тях, а и не са писмени. Подават информацията чрез канализатори, хора които само приемат и предават информация без да се намесват (на български се използва друга дума - ченалър или нещо подобно беше, което означава същото - канализатор).
Това, коео търсся, не беше точно в тази тематика, която описваш.
Беше ми станало интересно, защото (по мои спомени) в някакъв форум преди години бил влязъл потребител, който се представил (май) за представител на извънземен разум или нещо подобно, и обявил, че в определни откъси от време ще отговаря на въпроси. Влизал е 2-3 пъти във форума и после е изчезнал завинаги. Вие тук спорехте дали е автентично цялото "интервю". Но не помня на английски ли беше или преведено.

Здравейте,
Пращам линк на това, което мисля, че търсите:
https://m.parallelreality-bg.com/publication/razkritiyata-na-edin-posveten

# 10 987
Angela, също така всеки от нас има мисли, които са спонтанни, непоканени, понякога натрапчиви или обсебващи. Някои са с развинтена фантазия, други в делюзия, с мании, обсесии, фобии, отнесени и витаещи в техни си облаци. Говорим за нормални странични ефекти на разума, които се виждат обективно - както е казано, всеки си е башка луд.
Представи си колко такива ще се самоубедят, че имат инфо свише, за да може макар и подсъзнателно да се почувстват по-различни, по-специални.

# 10 988
  • Мадрид / София
vяsko, разбира се, че има. Чувството на различност и на нещо повече е дело на егото, а то загива заедно с тялото. Човека е създание както материално, така и ефирно. Ефирното в нас е, с което общуваме с другите планове и създания.
Ако се напъваме да получаваме инфо от високите нива, нашата нервна система ще "изгори" и ще сме за лудницата. Получаваме толкова, колкото сме готови да поемем и да има равновесие.
Пак ще повторя: ако не си по рождение с чувствителност към приемане, то тя може да се развие с упражнения и някой да ти обясни какво да очакваш и как се проявява за да го различиш именно от бърборенето на мозъка, разума и егото. Всичко става стъпка по стъпка, не на веднъж.

# 10 989
Не съм чула някой да е развил ясновидство целенасочено. Имаше по вестниците обяви от една "ученичка" на Ванга, докато племенницата й не каза в интервю, че Ванга няма ученици. И как ли би могла да ги научи на нещо, което при нея явно става спонтанно. Според мен, тъй наречените ясновидци, екстрасенси, медиуми и подобни или по някакъв начин се свързват с информационното поле, или някакви астрални форми им внушават информация. Според мен първият начин е по-достоверен, но е неовладян и разпокъсан. Дори известни и световно признати ясновидци нямат 100% попадения. Ако някой ти дава информация, то не е ясно кой и с каква цел ти подава информацията. Доколкото съм чела има низши астрални форми, които не винаги са добронамерени. Аз лично за себе си съм решила въпроса - каквото има да става ще става, не са ми нужни врачки да ми казват предварително нещата. Поне и доколкото съм чула, повечето от тях говорят завоалирано и двузначно.

# 10 990
Защото завоалираното и двузначното говорене винаги може да се окаже вярно, стига слушащият го да пожелае да е така.
А иначе, не всички астрали са добронамерени... ами то там значи същото като тука.

Затова - колкото повече се опитваме да обясним тях или примерно Бог, да му придадем биография, мотивация, толкова повече прозира човешкото зад всичко това. Не можем да избягаме от собствената си ограниченост, дори когато пишем книги от името на Бог или астрала.

Ако има нещо, което не може да се обхване, то тогава не бива и да се обяснява. Знаеш примерно, с душата си, че има някой, някъде там, който ти помага. Това ти стига. Не му търси обяснение, не го анализирай. Не искай да знаеш. Според мен това е поуката, наистина извисеният ум НЕ иска да знае, да учи, да се развива. Той е в хармония, не в глад за обяснения.

# 10 991
  • Мадрид / София
Poni69, има много видове медиуми, не само ясно виждащи, има ясно чуващи, такива които усещат мириси, други усещат вкусове, но доста рядко.  Има и други, които са психични, но не са медиуми. Изобщо има разни варианти. Всички добри медиуми в днешно време се усъвършенстват в школи, едната е в Англия, другата ако не се лъжа е в Канада. За да си наистина добър трябва да доразвиеш тази ти дарба.

И наистина сме доста ограничени със знанията си тук на Земята. Но оттатък получаваме доста обяснения на вълнуващите ни въпроси.

# 10 992
Загадките са развлечение за ума. Без тях живота е по-монотонен, затова и да няма загадки, ние си ги измисляме.

Нека по тоя повод останем в несериозното.
Една циганка в центъра вади ламинирана иконка, слага я на дланта си и ми казва - сложи тука 5 лева на иконата, аз няма да ги взема, а ще ти кажа твоите тайни.
Викам ти на 5 лева ли ми оценяваш тайните?!
Ми те струват общо към 2.50, айде бегай с тая инфлация. Освен тва аз що годе си ги знам повечето.
Аа, ама ти ми се подиграваш.
Не бе, преливам от респект как ползваш иконата като пос-терминал

# 10 993
Аз съм изключителна благодарна, че има врачки и астроложки. Ходила съм в тежки за мен моменти и нещата, които са ми казали, няма как да ги знаят, освен ако нямат информация свише. Не говореха завоалирано, казаха ми всичко съвсем директно.
Даже при астроложката след като си казах датата и часът на раждане ми каза: аз знам за какво си дошла. Беше толкова зловещо, почувствах се като малката русалка, когато отишла при вещицата от едноименната приказка.
Никой не ви кара да ходите насила, да давате пари, но за мен е било супер полезно и успокоително.
Не ходя от скука, а само когато съм наистина зле и поне на мен са ми помогнали, въпреки че се страхувам да ми навлизат в аурата и да ми разрушават защитния слой, когато ми гледат.
Да не дава Господ пак да изпадам в такива кризи, но винаги бих предпочела врачка, пред психоложка или антидепресанти.

# 10 994
Не си спомням да сме коментирали кристалните черепи. Особено черепът "Мичел-Хеджис" е нещо невероятно, невъзможно. С какви технологии  е изработен от един единствен кристал, как не се пука, как е полиран? Кой го е направил? 

https://mitove-i-legendi.net/tajni-i-zagadki/kristalniat-cherep/

Цитат
  Кристалният череп
НЕВЪЗМОЖНО Е ДА СЪЩЕСТВУВА!
През 1924 година, експедицията на известния археолог и пътешествие Мичел-Хеджис започнала разчистването на древен град на маите във влажните тропически джунгли на полуостров Юкатан (тогава – Британски Хондурас, а сега – Белиз). Тридесет и три хектара тропическа гора била погълнала едва забелязващите се древни постройки. За да облекчат разкопките, участниците в експедицията я запалили. Когато се разсеял димът, се разкрило удивително зрелище – каменни развалини на пирамиди, градски стени и огромен амфитеатър, побиращ хиляди зрители. След три години, в поредната си експедиция Мичел-Хеджис взел и младата си дъщеря Анна. През април 1927 година, на своя седемнадесети рожден ден, Анна открила под руините на древен олтар удивителен предмет. Това бил човешки череп в естествена големина, изготвен от прозрачен кварц и при това, прекрасно полиран. Тежал 5,13 кг. при размери – 124 мм. ширина, 147 мм. височина и 197 мм. дължина. Липсвала долната челюст, но след 3 месеца, на осем метра от мястото на находката, била намерена и тя. Оказало се, че кристалният детайл се закачвал на идеално гладки шарнири и се задвижвал при най-малкото съприкосновение. След известно време, станало известно, че в древните предания се споменават 13 кристални черепа на “Богинята на смъртта”, съхранявани отделно един от друг, под бдителната охрана на жреци и специални войни. Естествено, веднага след това започнали издирвания, които дали незабавни резултати.
Скрит текст:
Находки по цял свят

Подобни черепи били открити в хранилищата на някои музеи и в частни лица. При това, не само в Америка (Мексико, Бразилия и САЩ), но и в Европа (Франция), и в Азия (Монголия и Тибет). Черепите се оказали повече от 13, но не всички били така съвършени, както черепа “Мичел-Хеджис”. Оказало се обаче, че Мичел-Хеджис не е първият, който направил подобно откритие. Още в края на 80-те години на ХХ-ти век, един войник от армията на император Максимилиан открил в Мексико кристален череп, който сега е изложен в Британския музей. Този екземпляр обаче, се отличава значително от черепа “Мичел-Хеджис” – независимо от сходството в размерите, той не е така прозрачен, не е така детайлен, а долната челюст е слята със самия череп. Още едно грубо копие на кристалния череп се намира в Музея на хората в Париж. Там фигурира под название “Череп на ацтекския бог на подземното царство и смъртта”. Интерес представлява още един череп, наречен “Макс”. Собственичката му, Джоан Паркс го получила от тибетски монах, който го използвал за лечение на хора. През зимата на 1994 година, собственичката на ранчо, в близост до Крестон (Колорадо, САЩ), намерила череп от кристал, но необикновено твърдия материал бил смачкан и деформиран така, сякаш някога е бил пластичен. Как е попаднал там и защо бил така обезобразен, остава загадка до сега.

Черепът “Мичел-Хеджис”

От всички намерени до сега черепи, този открит от Мичел-Хеджис, бил изследван най-детайлно. Пръв с изучаването му се заел изкуствоведа Франк Дордланд. След щателен оглед, той открил в него цяла система лещи, призми и канали, създаващи необикновени оптични ефекти. Благодарение на тази вградена оптична система, очните кухини започват да светят, когато се постави някакъв източник на светлина под черепа. Докато изследвал черепа, Дордланд бил поразен от идеално полираната повърхност, върху която, даже под микроскоп, не се виждали следи от обработката. В крайна сметка, той се обърнал за консултация към знаменитата фирма “Хюлет-Пакард”, смятана за авторитет при експертизи на кварц. Изследването, проведено през 1964 година в специализираните лаборатории на фирмата установило, че черепа бил изготвен много преди появяването на първите цивилизации в тази част на Америка. Най-поразителното откритие било, че черепа бил изготвен от монолитен кристал, въпреки всички закони на физиката. Инженер Л.Барре, експертът в “Хюлет-Пакард”, казва следното: “Изучихме черепа по три оптични оси и открихме, че е изсечен от един къс кристал, състоящ се от 3-4 срастъка. Според скалата на Моос, планинският кристал отстъпва по твърдост само на топаза, корунда и диаманта, и може да бъде рязан само с диамант. Независимо от това, древният майстор успял да извае не само черепа, но и долната челюст, както и шарнирите за закачването й. При такава твърдост на материала, това е повече от загадъчно. И ето защо: в кристал, състоящ се от повече от един срастък, съществуват вътрешни напрежения. При натискане с резец, от напрежението може да се пръсне на парчета. Но древният майстор го изваял така, сякаш изобщо не го е докосвал.” С това мнение са напълно съгласни колегите на експерта. Мнението на всички е, че при обработката на черепа, разрязванията трябвало да бъдат строго ориентирани по осите на кристала. Древният ваятел сякаш изобщо не се вълнувал от това. Той изработил черепа, игнорирайки всички закони и правила. Професионалистите от “Хюлет-Пакард” били в недоумение: “Тази проклета вещ просто не би трябвало да съществува. Този, който я създал, не е имал и най-малка представа от кристалография. Той игнорирал осите на симетрия и тази вещ би трябвало да се разпадне. А защо това не се е случило, остава необяснимо.”

Въздействие върху хората

В последните години, с изследването на черепа се заели и екстрасенси. Те установили, че черепът мени окраската си и степента на прозрачност, а понякога излъчва сияние. Случвало се също да отделя непонятна миризма, предизвикваща в присъстващите чувство на жажда. Когато докосвали повърхността му, екстрасенсите чувствали ту топлина, ту хлад, ту някакви вибрации. В наши дни, някои изследователи изказват предположение, че кристалните черепи били изготвени в потъналата Атлантида, но по чудо оцелели след катастрофата. Други твърдят, че черепите са дело на представители на извънземна цивилизация. Интересно е, че черепите въздействат на хората по различен начин. Някои изпитват дискомфорт и непонятен страх. Някои даже изпадат в безсъзнание и за известно време губят паметта си. Други пък, усещат необикновено успокоение и изпадат в състояние на блаженство. Съществува устойчиво мнение, че черепите обладават и мистични свойства. Високочувствителните хора уверяват, че черепите им навяват особени, почти хипнотични състояния, съпроводени с необикновени миризми, звуци и ярки зрителни халюцинации. Даже не толкова чувствителните хора твърдят, че понякога виждат, как черепа започва да свети или да се изпълва с “бяла мъгла” и неясни образи. Като се има предвид, че кристалите имат собствена памет, може би някога ще стане възможно да се проникне в тайните, които съхраняват. И тогава ще разберем посланията им. До тогава обаче, те остават мълчаливи и загадъчни.

Общи условия

Активация на акаунт