СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 521
  • 847
  •   1
Отговори
# 210
Защо се очаква г-жа Минчева да поеме немска паралелка, или просто се изказват предположения Simple Smile.
Не се очаква. Не е показала досега интерес към немските паралелки.

# 211
  • Sofia
Последната година двамата преподаватели си разделиха по 1 немска и 2 английски. Така поеха своите ученици, тъй като от учениците им имаше приети и с английски и немски. Общо взето децата от СМГ продължиха с учителя по математика, който ги е водил от 5-7 клас.

# 212
  • София
Минчева на РС каза, че не поема немски паралелки.

# 213
  • София
Благодаря ви !Предполагам ,че ще е от 9-ти натам ,пък ще видим.
Хубаво е да отидеш, но не е фатално. Аз бях пратила баба му на първата родителска среща в 5-ти клас.

# 214
То на първата рс само разбирате в кой клас сте и кой ви е класен. След това, към края на септември има истинска рс Simple Smile

# 215
  • Sofiq
Четох за това момче и ми стана мъчно.
В момента всичко е в ръцете на министъра. Смятам, че детето е заслужило да бъде изпитано наново. Вие какво мислите за ситуацията ?
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Momcheto-s-anuliranata-ra … e-vaz_707461.html

# 216
Четох за това момче и ми стана мъчно.
В момента всичко е в ръцете на министъра. Смятам, че детето е заслужило да бъде изпитано наново. Вие какво мислите за ситуацията ?
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Momcheto-s-anuliranata-ra … e-vaz_707461.html
Кажи как точно да стане чисто нормативно това "изпитване наново"?

# 217
  • в страната на чудесата
Много се радвам, че повдигна въпроса. Момчето заслужава разбира се! Стават грешки, децата пък може да са в стрес. Особено пък дете с неговите постижения да влиза в зценария измама е много глупаво

# 218
Или има правила, еднакви за всички, които не се променят "след мача", или се примиряваме с негативите на анархията. Което всъщност се и случва. И това, че правилата са безумни не прави анархията и корупцията(във формата на неформални касти) по-приемливи.

Квесторите трябва да понесат някаква отговорност, но не знам как ще е такава, че да отговаря на поразията. То обаче, толкова ли е било панирано, че да направи такава глупост или е хитрувало наистина. Ако има вероятност да е хитрувало (не към детето, а по принцип размисъл), не мисля че е за елитно училище и то не толкова, заради моралната стана на въпроса, колкото за глупостта да не съобрази за камерите. Ей за такава грамотност също говорим, иначе и междупланетна олимпиада да спечелиш, все тая.

От друга страна неслабите математици, които пострадаха от елементарността на матурата и не можаха да се върнат в СМГ, заради точици, как ще се почувстват, ако просто го върнат в СМГ. Мнооого е сложно.
+10000

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 11:16 от Ezhko

# 219
Елица, и в седмокласната, и в шестокласната се обсъждаше проблема:
Мненията както обикновено са на двата полюса:

https://bg-mam.ma/p/1129303/39045226
https://bg-mam.ma/p/1124163/39049194

# 220
Ами правила няма. Щом може да се правят изключения за нечии деца, защо не може да се направи за надарено дете. Да напише майката писмо до министъра. Нали щеше да има комисия за над планов прием.

# 221
Да напише майката писмо до министъра.
Даже няма нужда да се напъва да измисля текста. Може да вземе идеи от статиите на Маркарян, по-точно от писмата на родителите, чиито деца са приети извън класирането в СМГ след 4-ти клас. Satisfied

# 222
  • на последния етаж
Не видях в графика курсове за първокласници? Има ли такива?

# 223
# 224
Анулирането на изпита на ученик от СМГ е изключителен малшанс, ужасно стечение на обстоятелствата, но са нарушени правилата - няма как да преразгледаме случая, казва зам.-министърът на образованието инж. Таня Михайлова  в интервю за OFFNews

Общи условия

Активация на акаунт