Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 294
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Добро утро !
Тук съм, но само чета. Не пиша, защото няма какво.
Добре съм. Краката ме болят, ама то се знае от какво.
Не хленча, нямам такива навици.
Абе - куча марка съм, дето викат щерките.
Мите, герой си ти и ще се справиш ! Един рак ще те надвие, ама ха.
Емма, ти пък откъде знаеш къде се намирам ?
На останалите прекрасници целувки !

# 166
  • Варна
Мите, тъкмо се чудех къде се загуби! Кураж, с теб сме!
Фри, благодаря. Засега афтите отшумяха, но ще го имам пред вид ако се завърнат 😉 А за напълняването, искрено се надявам да си права. Аз тази зима с такъв зор свалих 9 кг. преди диагнозата, че сега много внимавам. Ама май човек като си е вкъщи и се поотпуска...

Зори, браво! На финалната права си, не остана 😊

Тъй като въпреки химията цикъла ми си идва навреме, кога започват със Золадекса? Като приключи ХТ ли?

Усмихнат ден на всички🌞

Не се притеснявай, че продължава да ти идва цикъл като по часовник. Със Золадекс наистина ще го спрат. Аз бях точно като теб. По време на коя там консултация преди вливка реших да се похваля, че всичко ми е наред, че като по часовник продължава цикъл да ми идва, че нетипично кървене нямам, онколожката обаче не се зарадва особено, изсумтя и се закани, че ще го спре тоя цикъл и, че поне за 5 години ще го спре с хормоналната. За хормонално зависимите тумори при нас важно е да се овладеят нивата на естроген и прогестерон. Золадекс ги умее тия работи, Тамоксифен също помагал бил по някакъв си негов начин. Кога точно ще ти назначат хормоналната терапия не знам, мила... Предполагам просто, че ще имаш и една лъчетерапия, та възможно е време да мине докато започнат хормоналните хапчета да ти предписват.

Аз ги минах всичките процедури. На мен лично казаха от терапия до терапия, от процедура до процедура около месец почивка се дава. Не бива нито да се пришпорва, нито да се отлага безконечно, аз поне така дешифрирах думите им на всичките специалисти.

Пожелавам и съм сигурна, че нещата ще вървят към по-добро за всички ни.

# 167
  • Plovdiv, Bulgaria
Кураж и сила, Мите!  Толкова ме впечатляваш и ти се възхищавам!

# 168
  • София /Абсурдистан
Мите, кураж! Твоят рак не е случил на човек, ще се справиш!  Hug

# 169
Мите, аз коса пускам като дойда на морето, да не те е срам да пиеш бири с мен.....та, дръж се, че не остана....
В тоя ред на мисли- минаха 15 дни от първата следоперационна вливка- косата не ще да пада. Дали ще ми се размине или просто по- късно ще ме изненада?
Ида се оплача- абе тоя път афти, нямаше......обаче сливиците ми са трети ден надути, болят ме ушите, едвам преглъщам.......и хич не ми харесва това #Cussing out

# 170
  • София /Абсурдистан
Споко, аз след почти всяка вливка с Доцетаксела карах и ангина. Изгарят от него лигавиците и тръгват инфекции. Та хем химия, хем антибиотик ...

# 171
Споко, аз след почти всяка вливка с Доцетаксела карах и ангина. Изгарят от него лигавиците и тръгват инфекции. Та хем химия, хем антибиотик ...
  И аз съм така след Доцетаксела, но се опитвам да се справям без лекарства.Боли, кашлям , кихам , тече носа та се къса , ама държа фронта хихих... Тъкмо от вчера понамаляха всички тези екстри и идва понеделник -ден за химия. Хайде на ново пак .

# 172
  • Cherven Bryag
Смятам,че всички"странични"неприятности вследствие на сринат имунитет по време на вливките(низки левкоцити) и затова трябва да се пазите дори от хора със хрема!

# 173
Мидко, дръж фронта въпреки всичко! Знам, че на думи е по - лесно, но ти можеш! Има много случаи на рак, които са били отписани от доктори (знаеш), а на практика се преборват. Намери ли си Искадор? Оказа се, че тук е доста популярна терапия и всеки я хвали. Мисля струва си да я пробваш. Аз мисля също да я пробвам.

# 174
  • SHOOT ME 10 $
Ескадор го прилагам вече две седмици, най-голямата ми вяра е в него. Но доктора ми каза че тр.поне7-8месеца да има натрупване за да се види има ли резултат
Благодаря ви на всички мили мои за невероятната подкрепа! Ще оп.авдая доверието ви!

# 175
  • Plovdiv, Bulgaria
Ескадор го прилагам вече две седмици, най-голямата ми вяра е в него. Но доктора ми каза че тр.поне7-8месеца да има натрупване за да се види има ли резултат
Благодаря ви на всички мили мои за невероятната подкрепа! Ще оп.авдая доверието ви!

Мите, Искадора е голямо нещо. Аз така и не се наканих да го почна, защото не знам с кой доктор да се свържа тук в БГ.

# 176
  • Варна
Смятам,че всички"странични"неприятности вследствие на сринат имунитет по време на вливките(низки левкоцити) и затова трябва да се пазите дори от хора със хрема!

Точно така е, Ели. Съвсем до нула сринат имунитет не, но определено поне не едно ами даже две нива по-кекави сме по време на химиите. Наистина не се успокоявайте само с това, че е нормално, а повечко се пазете. Направи ми впечатление, че при мен се върнаха болести от детството оттдавна забравени - гнойна ангина си изкарах, вирусен конюнктивит борих, слава Богу пневмонията не ми се върна, но си влачих там една кашлица известно време... та стари разни неприятни познайници ако имате, гледайте да не ги събудите наново, че те май само това чакат, леко само да свалите гарда и...
Иначе в днешно време има вече какви ли не "вълшебни" антибиотици, които лесно и безболезнено се приемат, не ти ги бият мускулно, буквално за 3 дни могат да те оправят, ама и те си влачат техните си негативи. Освен, че бая скъпички са тия точно най-новото поколение антибиотици, искат после или по време на приема и пробиотици допълнително да се пият, понякога дори ензими за въстановяване на естествената чревна флора... абе ако може гледайте без тях да минете и за тази цел просто повечко пазене по време на химиите.

Мите, само кураж не губи и си остани все така борбено настроен. Прегръдки сестрински ти пращам.

# 177
Ох, ми пазя се.....ама току се наложи някъде да ида и уж все се пазя да не ми навлизат в преметъра, ама е трудно опазването. А и мъжа и децата не мога да вържа вкъщи и хич да не виждат хора. Иначе, засега се оправям и аз с бабешки методики, но ако я карам така, ще ходя да си искам антибиотик. Че айде, гърлото го понасям, но болките в ушите и мъдреците......и вечно запушения нос, не ме оставят ни да ям, ни да спя, ни да дишам като хората...
Мите, дръж се....с теб сме!

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 19:20 от Анонимен

# 178
Запушения нос май не е със сигурност от инфекции и настинки. И аз съм все сополива, откакто съм на химия и даже капки за нос си слагах и сироп за кашлица пих в началото, а промяна никаква. В болницата ми казаха (а и на други като мен чух, че казваха същото), че заради сухотата се образува повече секрет, за да се компенсира и обезкосмяването в носът допринася допълнително за постоянния поток😆 На мен даже ми кърви всеки ден.

# 179
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Ще го оправдаеш ми, къде ще ходиш Hug
Трябва да ти е ясно вече, че с жени не се спори и не им се противоречи,
само се слуша внимателно какво искат и се изпълнява Stuck Out Tongue
Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт