Камъни в жлъчката - тема 6

• 38 475
  • 821
  •   1
Отговори
# 585
Ако си с 2 дупки,ще повярвам че е без газ

# 586
  • Sofia
И с една дупка само на пъпа,пак беше с газ/на една позната/.

# 587
Как само с 1 или 2 дупки? Аз имах 2 основни и 2 малки помощни.

# 588
  • Sofia
Възможно е.Хирургът решава.
И аз бях с 4-5.
Така и не разбрах защо на други през пъпът я махат Thinking

# 589
Моята я махнаха през пъпа, защото е била уголемена и пълна с камъни. Там са направили по-големия разрез така, че да не остане голям видим белег. Другите 3 са по-малки, 2-те помощни вече не се и виждат.

# 590
  • Перник
Странна диета без бяла захар и бяло брашно,странно.За дроба аз се оправих с Лагоза.
пп.Колкото до оригването,сега се оригвам по-яко от преди,че и по-често....
И на мен ми е странно, но това ми казаха. Кафява захар, по-малко сол(за предпочитане морска или хималайска) и пълнозърнести брашна, хляб и пълнозърнести макаронени изделия , кяфяв ориз ...Лагоза при омазняване ли пиеше и за колко време има ефект?

# 591
  • София
Здравейте, отново!

Да разкажа какво ми се случи последната седмица... Още от 1-ви започна продължителна и мъчителна, дори ужасна жлъчна криза, запазих си час за 2-ри в Токуда при доктор Садъкова и оттам спешно ме приеха в Гастро отделението на 7-ми етаж. Няма толкова мили сестри и добър персонал... за съжаление нито антибиотика нито болкоуспокоителните ми повлияяха. Още на 3-ти помолих за разговор с хирург и тогава при мен дойде Георги Васев. Не мога да Ви опиша какво успокоение ми вдъхна този човек, та той си носи харизмата. Обърна ми внимание, отговори на всичките ми въпроси, имаше една такава усмивка и излъчва спокойствие, просто предразполага. И тъй като и ехографът и скенерът показаха наличието на доста силно възпаление и на множество камъни, беше ясно, че няма как да се измъкна без операция.

Говорихме си като дата да е на 12-ти или 13-ти, защото просто и на тях графикът им е пълен.. обаче аз имам много нисък праг на болка. Общо взето от както влезнах в болницата отказвах да се храня, на сила пиех вода..
И така в четвъртък 05.12 ме изписаха от гастрото на 7-мия етаж и ме приеха в хирургията на 4-ти.
Подготвиха ме за операция и още същия ден тя беше факт... След като се събудих и се осъзнах къде съм, кризата вече я нямаше, а от упойката не ме болеше и операцията. До мен имаше кутийка с 6 камъка, три от които с доста внушителни размери..
Хирург Георги Васев ми обясни, че това били само половината от това, което са извадили. Също така ми каза, че при нужда винаги мога да му се обадя, че няма за какво да се притеснявам. Въобще продължи да ми отговаря на всички въпроси и да е до мен.
На четвъртия час след операцията станах да се раздвижвам. Имах огромно желание да се раздвижа и успях, просто искам да се съвзема по-бързо и да знам, че скоро това ще е просто една лоша страница от моя живот, която ще затворя.
Имам 4-тири дупки.

Мисля, че взех най-правилното решение. Сега се надявам да се възстановя сравнително бързо и да не изпитвам повече болките, които няколко години ме съсипваха продължително... Гледам да се раздвижвам постоянно, гадното е, че мога да спя само по гръб.. ама и това ще мине. На 16-ти ще ми свалят конците, дано не боли.

# 592
Е как само по гръб. И настрани може. Аз също съм с много нисък праг на болка. Още втората вечер спах настрани. Малко е кофти докато се извъртиш и наместиш но после няма проблем. По корем спах още преди да ми махнат конците. Махането боли малко в момента в който дърпа конеца, но е за секунди. В сравнение с болката от кризата си е направо безболезнено.

# 593
Можеш да спиш настрани, по скоро те е страх. Аз първите пъти като се завъртят имах чувството, че всичко ми се измества на нея страна и малко ме наболяваше. Аз изобщо не мога да спя по гръб и това ме мотивира бързо да се науча как да се намествам.
За конците мен ме боля само на пъпа като ми ги махаха.  На другите места не усетих нищо. Много зависи колко са внимателни сестрите, които ги махат.

# 594
Можеш да спиш и настрани, ако не те боли прекалено много. Аз първите 3 нощи спах по гръб в полулегнало положение с високи възглавници, защото само така не ме болеше от ставането и лягането, а седмица след операцията си спях настрани спокойно Simple Smile Хубавото сега е, че повече няма да имаш такива кризи.

# 595
  • Перник
И аз съм с нисък праг на болка. Щом се извръщах настрани и имах чувството, че всички органи ми се изместват, но юден след ден ще си по-добре. И аз не съжалявам, че се оперирах. Така, че бързо възстановяване.

# 596
Странна диета без бяла захар и бяло брашно,странно.За дроба аз се оправих с Лагоза.
пп.Колкото до оригването,сега се оригвам по-яко от преди,че и по-често....
И на мен ми е странно, но това ми казаха. Кафява захар, по-малко сол(за предпочитане морска или хималайска) и пълнозърнести брашна, хляб и пълнозърнести макаронени изделия , кяфяв ориз ...Лагоза при омазняване ли пиеше и за колко време има ефект?
Ефекта беше след една опаковка за 20 дни значи/50 хапа по 2 на ден/.Сега пия по едно от време на време,профилактично.Колкото до диетата,във повечето диети при болна жлъчка се избягват пълнозърнестите и типови хлябове,разрешени са тип Добруджа/бял/,сиреч и за брашното ще е същото.Подправките са ясни....

# 597
  • Перник
Благодаря за отговора #lezekil , след операция от жлъчка знам какво не се яде. Нали и моята е в историята. Става въпрос за чернодробна стеатоза Simple Smile Ще питам моя гастроентеролог и започвам лагоза.

# 598
  • Италия
Здравейте, от скоро следя темата. Признавам, че не съм изчела всичко обаче. Имам един въпрос. На майка ми предстои операция за камъни в жлъчката във вторник. Ще я правят във Военно Медицинска Академия. Тя е с наплавление и всички необходими документи. Въпреки това обаче са и' казали, че трябва да плати 1200 лв за консумативи. Някой с опит в конкретната болница да сподели, така ли е? Може и на лични, за да не спамя в темата.
Много сте ми полезни и много научих от тук Blush
Благодаря предварително на който ще се отзове!

# 599
Здравейте, от скоро следя темата. Признавам, че не съм изчела всичко обаче. Имам един въпрос. На майка ми предстои операция за камъни в жлъчката във вторник. Ще я правят във Военно Медицинска Академия. Тя е с наплавление и всички необходими документи. Въпреки това обаче са и' казали, че трябва да плати 1200 лв за консумативи. Някой с опит в конкретната болница да сподели, така ли е? Може и на лични, за да не спамя в темата.
Много сте ми полезни и много научих от тук Blush
Благодаря предварително на който ще се отзове!
Здравей, да така е нищо че е с направление пак се плаща за избор на екип са парите и консумативи.Желая успех на майка Ви! Всичко ще е наред спокойно до Нова година ще си е вече добре😋

Общи условия

Активация на акаунт