Електронни четци - тема 23

• 45 361
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
аз съм с киндъл oasis. Като цяло съм доволна. Винаги чета   с подсветка защото екранът е доста тъмен. само на плажа не помня как съм го нагласяла.
При избора се водих по критерия, че искам по - голям екран, а също и че ще купувам от амазон т.е.  харесвах повече другите марки повече, но заради амазон избрах този модел на киндъл.   Единствено не съм успяла PDF  да преформатирам качествено.

# 391
  • Варна
Мисля, че се отклонихте много в страни от темата. Търсеше се препоръка за възрастна читателка с бавни пръсти и слабо зрение. Предлагам да се върнете в правилната посока. Обръщали ли сте внимание как възрастните ви родители затварят телефона след разговор? Вместо да затворят линията изключват телефона. Зрението и реакциите им се забавят и т.н. Имайте това в предвид.

# 392
Преди години като търсих за баща ми ел четец тук ми помогнахте.
Сега търся отново за човек който не е ползвал до сега ел четец. Искам да е Киндъл. Добре ли е Kindle Paperwhite? Сега го гледам в немският Амазон за 84,99 е

https://www.amazon.de/Zertifiziert-general%C3%BCberholt-hochaufl … teway&sr=8-14

Нещо по евтино с подсветка има ли?

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 10:52 от Реа

# 393
Обърни внимание, че е Refurbished. Това са върнати, поради някаква причина, отремонтирани или друго и ги пускат на по-ниска от нормалната цена. Мисля, че Kindle Basic 2019 го пускат за около 50€, когато е на промоция.

# 394
plm_79, благодаря изобщо не обърнах внимание, че пише това!
Ще разгледам и Kindle Basic 2019.

ППС, защо не ми излиза Kindle Basic 2019 в Амазон?

# 395
  • Варна
Аз си купих refurbished миналата седмица докато бяха на 77 евро. Иначе миналата година купувах пак чисто нов, оказа се, че има изгорял пиксел и връщах, подменях... Разправии. Сега се надявам, като са го отремонтирали, да няма проблеми. Иначе какво ще му се развали на един четец Simple Smile

# 396
plm_79, благодаря изобщо не обърнах внимание, че пише това!
Ще разгледам и Kindle Basic 2019.

ППС, защо не ми излиза Kindle Basic 2019 в Амазон?

Всъщност Basic не присъства в името на четеца, има се предвид базовият модел на Kindle.
https://www.amazon.de/dp/B07FQ473ZZ?ref_=nav_em_T1_0_4_13_1__k_jg

# 397

Киндъл е с по-тъмен екран, подсветката постоянно трябва да е включена, защото иначе в тъмнина не можеш да стигнеш до настройките да си я пуснеш, всички книги трябва да се преформатират, а това си е неудобство, въпреки, че не отнема много време. Все пак трябва или да си инсталираш, или онлайн да търсиш преформатираща програма.

Аз и преди съм споменавала, но може не всички да са го прочели. Ако сваляте от Печков, няма нужда от никакво преформантиране на Киндъла. Това за книгите на български.

https://pechkov.chitanka.info/mobi/

# 398
  • Parsberg
Включвам се и аз. От давна искам да си купя четец, но съм такъв индианец че чак ме е срам от мен самата. Хич не съм наясно, как се свалят книгите и изобщо нищо не знам. Ни най-важното, което се интересувам сега е ако си го купя от Германия, тук живея, ще мога ли да свалям от бг сайтове и на бг език? Или трябва от България да си го закупя? Съжалявам ако е тъп въпроса, но.. няма кого да попитам🙄

# 399
Нямаш никакъв проблем да сваляш книги от български сайтове Peace Обикновено книгите с прехвърлят с кабел от компютъра на четеца или поне аз правя. Към коя марка четци си се насочила? Киндъл нямат меню на български език, но имат руска клавиатура и можеш при търсенето на книга да пишеш на кирилица. Аз си купих PocketBook от Германия миналата година и имам меню на български език.

# 400
Аз само Киндъл съм ползвала и мога да ти кажа за него. Аз никога не съм сваляла с кабел през компютъра и не знам подробности. На Киндъла свалям директно от сайтовете. Трябва да имаш работещ wifi, отиваш на Experimental Browser (при мен е в горен десен ъгъл, има триточки една под другата, които натискаш) и там пишеш адреса на конкретния сайт. След това търсиш книгата, която ти трябва и натискаш download. След секунди книгата е свалена и ти се появява най-отпред на началната сраница.
Ако я купувам от Амазон пък, всичко правя на компютъра, и след това книгата автоматично се появява в Киндъла, след като го включиш.

# 401
Аз само Киндъл съм ползвала и мога да ти кажа за него. Аз никога не съм сваляла с кабел през компютъра и не знам подробности. На Киндъла свалям директно от сайтовете. Трябва да имаш работещ wifi, отиваш на Experimental Browser (при мен е в горен десен ъгъл, има триточки една под другата, които натискаш) и там пишеш адреса на конкретния сайт. След това търсиш книгата, която ти трябва и натискаш download. След секунди книгата е свалена и ти се появява най-отпред на началната сраница.
Ако я купувам от Амазон пък, всичко правя на компютъра, и след това книгата автоматично се появява в Киндъла, след като го включиш.

И аз все още не съм ползвала Киндъл. Чакам го да пристигне. Обаче ми казаха, че ако книгите не са на Амазон, след включване не wi fi, се изтривали автоматично. Има ли такова нещо?

# 402
  • София
И аз все още не съм ползвала Киндъл. Чакам го да пристигне. Обаче ми казаха, че ако книгите не са на Амазон, след включване не wi fi, се изтривали автоматично. Има ли такова нещо?

Дали ако беше така щеше да е най-използваният четец? Разбира се, че няма нищо такова.

# 403
Вожд на индианците съм😀 Вторият nook пристигна. Свързва се към WiFi,  но не позволява да продължиш. Егати чудото.
То ясно, оставам си с kindle, и туй то.

# 404
Пълни глупости, кой ти каза това? Моят е бил с включен Wi Fi и нито една книга не ми се е изтрила.

Общи условия

Активация на акаунт