Булки 2020 г.

• 40 397
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И ние си плащаме сами, само майка ми държи роклята да е от нея, а баща ми ми предложи да ми даде подаръка ни по-рано, претенции няма. Още не съм решила кога да взема парите.
Нив в началото мислехме, че в 10 000 лв ще се вместим, защото ще правим сватба без агенция, диджей, водещи, видео, покани, изнесен ритуал, ще съберем гостите си да ги почерпим и това е. Обаче направихме веднага груба сметка без нищо да сме запазвали и под 17000 лв няма как да паднем. Нямаме конкретен бюджет, колкото излезе като няма да се изхвърляме, за някои неща дори ще взимаме най-евтините опции.
Ние избрахме да се поглезим с медения месец, сватбата може и по-лежерно.

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 12:26 от Niya-

# 181
Ние твърд бюджет нямаме. Нашите родители ще помагат, майка ми особено, но тя от 2 години чака тоя момент и дава зор. Днес ми звъня, че искала да плати на не знам си кой да пее като изненада, но я помолих да не се изхвърля с такива неща. По много груби сметки нашата сватба няма да излезе повече от 7-8000, поради факта, че гостите ни са около 60 човека, а кувертите са 52.50 + че правят 10% отстъпка в ресторанта върху кувертите, тоест излизат и под 50 лв. За алкохол ми е най- трудно да сметна колко ще трябва. Всичко без твърдия алкохол влиза в куверта като е неограничено количество, обаче ще се купува уиски и водка, ракията кума ще я дава. Както и да е де, още Dj нямаме аз алкохола съм тръгнала да мисля.
П.п Dj Bedros как е като цени горе долу, не открих информация. С фотото се справих, но за DJ не мога да преценя коя оферта е прекалено скъпа и коя не.

# 182
Ние твърд бюджет нямаме. Нашите родители ще помагат, майка ми особено, но тя от 2 години чака тоя момент и дава зор. Днес ми звъня, че искала да плати на не знам си кой да пее като изненада, но я помолих да не се изхвърля с такива неща. По много груби сметки нашата сватба няма да излезе повече от 7-8000, поради факта, че гостите ни са около 60 човека, а кувертите са 52.50 + че правят 10% отстъпка в ресторанта върху кувертите, тоест излизат и под 50 лв. За алкохол ми е най- трудно да сметна колко ще трябва. Всичко без твърдия алкохол влиза в куверта като е неограничено количество, обаче ще се купува уиски и водка, ракията кума ще я дава. Както и да е де, още Dj нямаме аз алкохола съм тръгнала да мисля.
П.п Dj Bedros как е като цени горе долу, не открих информация. С фотото се справих, но за DJ не мога да преценя коя оферта е прекалено скъпа и коя не.

И аз ще се радвам някой да сподели как вървят цените при Dj Bedros

# 183
Добро утро! И ние бяхме в началото с мисълта да си взема хубава рокля , да подпишем и след това около 20- ина човека да идем да хапнем , но като си се представих с роклята в някакво заведение ми стана малко кофти и от там тръгна всичко . Дж нямаше да имаме, но харесахме Акорд , а там няма музика , така че и дж трябаше и малко , по - малко си стана сватба ! Ние ще сме около 40 човека ,  кувертите са ни по 60, да има хората да си хапнат! Моя братовчед беше ходил преди 2 седмици на сватба , каза гладен си тръгнал !!!
А за алкохола и аз не знам изобщо , но момичето от Алекса, ми предложи да ми каже борса за алкохол, взимаш , плащаш и като върнеш не отворения си ти връщат парите на цена каквото си купил.
А относно дали ще ни помага някой - няма. Ние ще си платим всичко , дори не очакваме подаръци от роднините , защото нямат възможност ! Един ден няма поне да ми се натяква , аз това ти купих , онова ти платих .
А за Бедрос , просто ако вашата дата е свободна , трябва да се срещнете с него и ще разберете , че е той. Малко по - скъпо като че ли взима , защото гледах в един сайт има и по 80 лева , но не  мисля че са нашите хора ! Пък и никъде не срещнах две препоръки за дж, освен за Бедрос , а след това и агентката и управителя го похвалиха .

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 10:10 от malinka92

# 184
Здравейте, браво на Juicy pigeon за страхотната цена на куверта, ако не е тайна за кой ресторант става на въпрос и къде ще бъде сватбата. Аз съм в очакване на оферти от различните места. И ние отначало планирахме 10хил., но без още да имаме каквото и да било запазено по груби сметки излиза доста над 10хил.
За Дж джей Бедрос, четох в групата добри отзиви, но наистина и на мен ми се струва малко над нормалната цена. Все пак качеството пред количеството, поне аз съм на този принцип.
Относно подкрепа от родителите - майка ми и родителите на мъжа ми искат да покрият, по-скоро да си поделят сватбата. Все още не сме преценили дали ще им позволим, но дори и да не искаме, със сигурност те ще ни дадат парите като сеатбен подарък.

Поздрави и на всички и успех!

# 185
Мисля , че като подарък би било по - приемвливо , защото каквото са дали от сърце са дали , а не утре да отидеш да си харесаш рокля и да си кажеш ама то мама и тати плащат , ще си взема от 1500, да не е от 2 бона и т .н. Поне ако моята бъдеща свекърва ми покрива половината сватба . Но мога да кажа , че си и е до възможности , ако имат хората , нека платят , нека и подаръци подарят ! То така или иначе на днешно време сватби не се избиват , хората дават по 100- Ина лева, да не кажа, че има и празни пликове или сложени по 20 лева, но е така като се канят знайни и незнайни роднини . Преди  100 лева са били добре, но сега на фона на тези скъпи куверти и цени като цяло са малко ! Ние за това ще каним само най - близките и по няколко приятели , не ме интересува кой ще се сърди и цупи! За да не съжаляваме след това , пък като чета по форума и теми , никой не е написал направих малка сватба и съжалявам , а точно обратното.
Лек ден ви желая 🍀
Допълвам , че и ние имахме три оферти от ресторанта , 40, 50, 60, решихме 60, защото  не искам да чувам , 2 луди , 200 гладни .

# 186
Здравейте, булки!
На мен също ми предстои сватба през май 2020. Обвзема ме паника и може би малка доза депресия, предвид сроковете и цялата организация. За сега имаме единствено списък с гостите -60 човека. Не сме се спрели на ресторан, нито фотограф и ди джей. Като цяло сме на кота нула.
Твърдо решени сме, че няма да използваме агенции за украси и покани, ще се погрижим лично за това (може би на по- късен етап ще сме на друго мнение, ако дойдат в повечко нервите...)
Много ме притеснява мащабът на събитието и по- конкретно малкият брой гости и фактът, че повечето ресторанти и хотели предлагат големи зали. Иска ми се да е ресторант с градина и шатрички. Имате ли идеи за подобни? Изобщо ще се радвам да споделите докъде сте с организацията. Спряхте ли се на ресторант, запазихте ли избраната дата?
Благодаря!

# 187
Lilip и аз се притеснявах в началото , но като започнеш да отмяташ едно по едно в тефтера и нещата се нареждат ! Пък и тук ще научиш и намериш доста полезна информация, също и булки 2019 са доста отзивчиви и може да намериш доста неща! За сега ние имаме ресторант - Акорд , дж , фото и видео !
И най - важното е да се настройш с положителни емоции за подготовката !

# 188
Ех май май само аз съм си булка от Пазарджик,а като гледам кувертите в София и се хващам за главата.Тук в Пазарджик макс. за куверт е 45 лв.(като е без твърд алкохол,който можеш сам да си внесеш)

# 189
Здравейте, браво на Juicy pigeon за страхотната цена на куверта, ако не е тайна за кой ресторант става на въпрос и къде ще бъде сватбата. Аз съм в очакване на оферти от различните места. И ние отначало планирахме 10хил., но без още да имаме каквото и да било запазено по груби сметки излиза доста над 10хил.
За Дж джей Бедрос, четох в групата добри отзиви, но наистина и на мен ми се струва малко над нормалната цена. Все пак качеството пред количеството, поне аз съм на този принцип.
Относно подкрепа от родителите - майка ми и родителите на мъжа ми искат да покрият, по-скоро да си поделят сватбата. Все още не сме преценили дали ще им позволим, но дори и да не искаме, със сигурност те ще ни дадат парите като сеатбен подарък.

Поздрави и на всички и успех!

В Акорд ще ни бъде сватбата, а куверта излиза по- евтино понеже за сватби в петък правят 10% отстъпка. От понеделник до четвъртък правят 15% отстъпка. Искахме в събота да бъде, юли, но трябваше да съобразим самата дата със свекъра, понеже работи в чужбина и не се знае ще го пуснат ли за сватба или не. 
Иначе за помощта от родителите, това ще им бъде сватбения подарък, но няма да ги оставим да платят всичко. Също ще каним само най- близки, не искаме да каним хора, просто за да стане голяма сватба. За алкохола ни бяха споменали нещо за безмитния на летището, но никога не съм обръщала внимание как вървят цените.

# 190
Да, доста са солени, на моя позната в Мездра куверта беше 25 лева . Но не беше това , което на мен би ми харесало . Но пък беше голяма сватба , повечето хора не станаха и едно хоро да изиграят .

# 191
Ншата сватба също ще е около 60 човека и отначало малко се  притеснявах ,че сме малко и сигурно ще е скучна , но не се знае.Зависи от хората.Уж не са от най-скучните ама ще ги видим Grinning

# 192
И аз исках в Акорд на датата ни е заета. Петък през септември не ми звучи логично, това означава да си пускат отпуск хората, а за тези, които не са от София да не говорим. Ако бяхме през лятото същи бих избрала петък. Маринела отпада, както и резиденция Тера - и на двете места ми обявиха 90лв, няма как да се случи просто. Ние сме с около 80човека гости и 5-10дечица. Та, не са малко..
Чакам оферти, ще погледна и за други дати, в крайна сметка 30лв си е голяма разлика особено за толкова много хора.

# 193
Разгледайте хотел Грами в Младост, както и Suite Hotel Sofia. Не съм ходила на живо да ги гледам.
Lilip , Иванжелина, Вижте тази статия за идеи https://nmitev.com/blog/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D1 … 1%84%D0%B8%D1%8F/

# 194
Juicy , доста полезна информация , гледала съм сайта му, но специално това с ресторантите съм пропуснала . Иначе и моя годеник предложи , така или иначе си стана сватба да поканим още хора , но му заявих , че който искам съм записала , ти като искаш покани , той мисли две минути и каза ми то и аз съм казал всеки , който искам ! И така остана .
Иначе най - вече избрахме Акорд , защото ни направиха оферта за 30 души , можеше и ние през делника , но за 200 лева отстъпка решихме да не затормозяваме гостите .
 А ние решихме началото на април , защото част от гостите живеят в чужбина и няма да могат да отсъстват в пика на сезона ! А за това , че ще е малка и аз се притеснявам , че няма да е достатъчно весела , но ако се замислите , поне аз , когато съм излизала по дискотеки са ми трябвали една , две приятелки , за да ми е весело , а не такива дето да молиш да станат от масата . А в този ден ние ще сме точно с най - добрите приятели и семейството !
На моята позната от Мездра , имаше 180 гости, а на дансинга имаше най - много десетина човека .
А за лятото изобщо не ми е минавало и през ум, защото с  булчинската рокля , един тон грим , моя годеник с риза и костюм на   35 градуса , не ми звучи изобщо комфортно . 
Между другото сватбата на моята позната беше август , отвън , беше ужасно задушно , хората излизаха и стояха на улицата от задух ... ако е вътре на климатици , може би ...
А и друго много важно , гледайте и питайте за дребният шрифт в договорите - за бушон такса,  мисля , че се казва, такса да си вкарате торта , такса за алкохол , наскоро четох и такса климатик - 200 лв и други подобни!!!

Общи условия

Активация на акаунт