НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 410
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Зависи къде се следиш наистина . Аз се следя в МД Варна като се заплаща пакет от началото , в него влизат всички изследвания , когато и каквито решат да ти пуснат даже и допълнителни . Също и прегледи  колкото често се наложи , в началото се налагаше много често да ходя , болничните са в цената и преглед в спешният също . Аз съм много доволна от условията там , както в клиниката където са прегледите , така и в самата болница . Наложи ми се да отида до нашето АГ ... ами ...  не бих искала да раждам там .

За педиатър знам , че трябва към 7ми -8ми месец зависи от това колко е натоварен той .

# 481
Зависи къде се следиш наистина . Аз се следя в МД Варна като се заплаща пакет от началото , в него влизат всички изследвания , когато и каквито решат да ти пуснат даже и допълнителни . Също и прегледи  колкото често се наложи , в началото се налагаше много често да ходя , болничните са в цената и преглед в спешният също . Аз съм много доволна от условията там , както в клиниката където са прегледите , така и в самата болница . Наложи ми се да отида до нашето АГ ... ами ...  не бих искала да раждам там .

За педиатър знам , че трябва към 7ми -8ми месец зависи от това колко е натоварен той .
Може ли да споделиш колко струва пакета, любопитно ми е Simple Smile

# 482
710 лв . Като заплатихме част при регистрация и оставащата в 6ти месец .

# 483
710 лв . Като заплатихме част при регистрация и оставащата в 6ти месец .
Перфектна цена и за включени допълнителни изследвания и спешни прегледи. Аз където се следя е около 900 без тези екстри и реших да си плащам всели път.

# 484
Да . На мен ми се стори много в началото , но след това като помислихме наистина е по-добре . Заплаща се една сума и си наясно за разходите си по прегледи поне до раждането . Като тук влизат и ФМ и 4Д . Но ние допълнително ходим на ФМ и на друго място за наше спокойствие . При вас раждането на каква цената е ? За къде става въпрос ?

# 485
Малката я записах на педиатър след раждането.Позната е на семейството ни и е и наш личен лекар.Не е имало проблеми.Но аз основно ходех на частно първата година (Денева от Токуда),даже тя поставяш ваксините и плащах съответно ,но бях по-спокойна,пък и малката имаше проблеми с храненето и кожата....

Наскоро научих,че родилното в болницата работи само от 1 до 15 за всеки месец.През останалото време родилките отиват в близкото градче.Не знам докога ще продължава това положение,но е смешно и жалко.Ако живи и здрави съм с определена дата за секцио изобщо няма да се замислям и ще се ориентирам пак към София нищо че е далече .Да не  говорим за отношението-две от моите приятелки са толкова травмирани, от раждането тук ,че не искат и да помислят за второ дете.

На някой запушва ли му се носа вечерно време?Не е от алергия или синузит, чета че може да е бременността ,съответно така ще си остане до раждане ...И съм цялата нахапана Rage  уж включваме Right ден и нощ. По мъжа и детето няма поражения, както винаги само аз Joy

# 486
Ами аз точно това имам предвид, че има безплатна опция, но нивото на грижата е нулево и се принуждавани да плащате наистина много пари, за да получите по-добра грижа и то като ви чета, почти всички въпреки всичко ходите на по още едно мнение.
В вашата болница имаме много добра бг лекарка, доста висока позиция, сближихме се и често се виждаме като сме на работа, като и показах на татко белодробната операция (с отделно изведени дренажи - две големи дупки под разреза, диабетик) тя вика това е убийство, отдавна дренажите се извеждат през разреза, за да се спести инфекции и трудно зарастване на раните и то при диабетици. Пращах от тук специални превръзки, за да зарасне по бързо и ефективно раната и да не се инфектира. Това само като пример ви давам. Често слушам как правят секцио с пълна упойка.... Тотално неглижиране и лошо отношение,  било дори и да си платил.
Имам жесток пример, който няма да споделя, защото не искам да притеснявам и разстройвам никой, точно с родилка в частна болница в Пловдив. Още се водят дела с болницата.

# 487
Да . На мен ми се стори много в началото , но след това като помислихме наистина е по-добре . Заплаща се една сума и си наясно за разходите си по прегледи поне до раждането . Като тук влизат и ФМ и 4Д . Но ние допълнително ходим на ФМ и на друго място за наше спокойствие . При вас раждането на каква цената е ? За къде става въпрос ?
Към 2400 мисля, че е. Щерев.

# 488
Това цена за секцио ли е ? Повече е от при нас . Тук секцио е около 1200 като всичко е включено в цената . Доплаща се ако се иска отделна стая или да си с мъжа си примерно . Чисто е , дават всичко за бебчо и майката.(памперси, превръзки и тн .) Храната също е на ниво , идват с меню всеки ден и си избираш какво да хапваш за деня , те правят заявка сутрин , избора е много голям . Но 2400 наистина не е малко .

# 489
  • Благоевград
Аз съм в Щерев. 2400 лв. е секциото от 1.05.2019 г. Аз съм много доволна от докторката, която ми прави процедурата. От следващия месец обаче съм при друга, която ще води женската консултация и раждането, тъй като се разделят лекарите по звена.
Иначе всеки път си плащам за прегледите, по 50 лв. е вече. Личната лекарка ми пуска направления за ПКК и урина, и в лаборатория си плащам изследване само на ТСХ.
При мен прегледите не са толкова скъпи, колкото медикаментите, които приемам по време на цялата бременност. Около 250-300 лв. са ми всички лекарства на месец, което не е никак малко, та с всички изследвания, прегледи и лекарства излиза към 500 лв. всеки месец. Но колкото - толкова. Важното е детето да е здраво и всичко да е наред.

# 490
Педиатър трябва да се уговори до раждането, за да направи първото посещение след изписването.
Ние извадихме късмет, че гинеколожката познаваше лекарка точно в нашия квартал и тя се съгласи да ни вземе. Иначе малко бях подценила проблема, сетих се че трябва да търся към 38 седмица.
Но за по-специфични проблеми (недоносено дете, хронични заболявания и тн) си трябва специалист. Нашата лекарка перфектно различава вирус от бактериална инфекция, какво се прави при злоядо дете с анемия и тн. Но като я питах за някакъв екзотичен синдром, очаквано не го беше чувала.
Също за кърмене е много зле. Нищичко не знае, освен че е добра идея да се кърми. Но отново не и е в специалността.
Така че ние разчитаме на нея за стандартните болежки. Но си ходим на специалист като се наложи.

# 491
Проблеми със запушен нос, основно вечер, имам и аз. Четох, че е от хормоните. Набъбвала лигавицата на носа и затова.

Раждане 2400 лв. ми се струва... УАУ... Аз ще раждам в Плевен, в държавна болница, но е много хвалена, лекарите също. Спокойна съм определено. Ако съм с избор на лекар - 500 лв, иначе си плащаш само престоя.
В частните секциото варира между 1000 - 1400 лв. Нормално май е 800 лв.

# 492
  • Благоевград
В Благоевград в частната болница е 1000 лв. Познавам само един лекар, на когото съм била пациентка, но той си е оператор, не е много по естественото раждане и до колкото знам, май и не изражда, ако не е по дежурство. А в Щерев съм от есента на 2016 г., там ми правиха инвитрото, всеки път с лекаря, при който си, акушерките се редуват, за да могат да познават пациентките. Някак ми е по-спокойно там, иначе се чудех много за Благоевград, все пак тук живеем, но в крайна сметка решихме, че в клиниката ми е по-спокойно, запознати са обстойно с всичко, а ако недай Боже стане нещо, Тина Киркова е на 1 минута, Майчин дом също е наблизо, и някак ми е по-спокойно. Засега още нямат обаче неонатология, но мисля, че ще открият и такова отделение скоро, някъде го четох.

# 493
И мен ме следят в МД Варна и не плащам за болнични. Но ми правиха серклаж, после пак лежах 3 дни защото прокървих и съм с две епикризи. С предходната бременност и раждане се наложи да седя 7 дни в болницата и доплащах за 5,6 и 7ден, но излезе някъде около 1500 лв.

# 494
Аз ще съм в Тина Киркова. Преди 3г цената беше 900 лв за избор на екип. Още 45 лв/ден за двойна стая или 75 за единична. И още, ако искам мъжа ми да е с мен (аз не исках).
Но според мен не се отнасят добре с родилки без избор на екип, а стандартните стаи без доплащане са мизерия. Храната не ставаше за ядене, но аз и не очаквах да става.
Ако почна да раждам прекалено рано, ще ходя към Токуда или Надежда (заради неонатологията). Но дано не се стига до там.

Общи условия

Активация на акаунт