АВГУСТинки 2019 - тема 11

• 39 688
  • 783
  •   1
Отговори
# 255
И аз ще раждам естествено  ,ако всичко върви както досега .Първото раждане също ми беше нормално,не съм се мъчила тогава ,надявам се сега да е и по-лесно Simple Smile

# 256
  • Варна
+1 за естествено, за сега всичко изглежда Ок Blush

# 257
Моята ситуация е 1:1. Първо нормално, естествено и бързо раждане и с надежда сега и второто да бъде такова. Heart
Твърдо съм за раждане по нормален път.

И аз ще раждам естествено  ,ако всичко върви както досега .Първото раждане също ми беше нормално,не съм се мъчила тогава ,надявам се сега да е и по-лесно Simple Smile

# 258
  • София
Моето секцио би трябвало да е 10 дни преди термин по план - ако не се наложи да го ускорим. Хич не ми се иска, направо не ми се мисли по темата.

Момичета, я ми припомнете (последната ми информация е от преди 8 години) - следващият болничен от болницата ли се издава от датата на раждане и за колко време е? А после има още един от педиатъра или бъркам?

# 259
Относно болничните се разрових , че и моето инфо е от преди 10г. Прилагам линк съм статията с изчурпателна информация https://bremennost.bg/bolnichen-sled-rajdane.html

Моето секцио би трябвало да е 10 дни преди термин по план - ако не се наложи да го ускорим. Хич не ми се иска, направо не ми се мисли по темата.

Момичета, я ми припомнете (последната ми информация е от преди 8 години) - следващият болничен от болницата ли се издава от датата на раждане и за колко време е? А после има още един от педиатъра или бъркам?

# 260
  • Благоевград
+1 и от мен за естествено, ако не се наложи нещо по медицински причини накрая..да се надявам, че няма.

Момичета имам въпрос, понеже съм от Благоевград, а съм решила да раждам в София, и естествено ако мога, според вас когато моментът настъпи ще имам ли достатъчно време да се придвижа до София от тук ? Първа бременност ми е и всичко ми е непознато, всички мои близки и приятели казват, че ще имам достатъчно време и че няма да родя за един час.. но ми се иска и вие да дадете мнение.

И ако мислите, че имам време, кога според вас е удачно да тръгна към болницата, имайки предвид че Благоевград - София е около 1 час път - веднага щом започна да усещам контракции или ?

Благодаря ви предварително ! Хубав ден от мен Heart

# 261
Никой не може да ти даде отговор на този въпрос, по принцип първото раждане наистина трае по-дълго, но пак, час път...не знам, аз се гърчех от болки в таксито, а болницата е на 10 мин, други жени пък имат време и сили за един душ и т.н.
Изтекат ли водите, падне ли тапата, почнат ли контракции, бих се обадила на избрания лекар...

# 262
Подкрепям казаното от Veggie,  това е голям риск и е относително, аз лично с първото раждане се намирах в болницата, но болките бяха толкова силни, че съм губила съзнание на моменти по-добре да не ти описвам всичко да те плаша, но не си представям да се друсам в такова състояние 1 час.

# 263
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!
И аз смятам да раждам естествено. Първото и второто раждане бяха изненадващо бързи и лесни, и се надявам на такова и сега.
В 31 седмица бебето все още не беше в позиция,но мисля,че има достатъчно време да се обърне.

# 264
+1 и от мен за естествено, ако не се наложи нещо по медицински причини накрая..да се надявам, че няма.

Момичета имам въпрос, понеже съм от Благоевград, а съм решила да раждам в София, и естествено ако мога, според вас когато моментът настъпи ще имам ли достатъчно време да се придвижа до София от тук ? Първа бременност ми е и всичко ми е непознато, всички мои близки и приятели казват, че ще имам достатъчно време и че няма да родя за един час.. но ми се иска и вие да дадете мнение.

И ако мислите, че имам време, кога според вас е удачно да тръгна към болницата, имайки предвид че Благоевград - София е около 1 час път - веднага щом започна да усещам контракции или ?

Благодаря ви предварително ! Хубав ден от мен Heart
Аз съм от Кюстендил, имам приятелка която пътува до София за да роди и нямаше проблем, стигна на време даже 😉 Но аз не съм толкова смела и не ми се рискува, и мисля да си раждам в Кюстендил. Но всеки сам си решава Успех 😘😘

# 265
Аз пък съм от Перник и много жени от тук ходят в София да раждат, на 20-30 мин. път с кола е, но и аз в Перник ще си раждам, ние с ММ нямаме кола и ще е трудно придвижването.

# 266
Моето секцио, живот и здраве, ще е в 37+5 (другата седмица Simple Smile ) В 35 седмица беба беба я измериха 2,900 кг.
Моето секцио е също другата седмица .. утре съм последно на ЖК и ще видим колко е голяма госпожицата...
Аз няма да се "мъча" естествено, мисля да ида да мина през елементарната операция и да приключвам... Close
Без думи ме оставят такива изказвания.. съжалявам, че съм малко рязка... ама аз така разбирам казаното по-горе.. "някой ще се мъчи ли естествено" да значи, че секциото е песен, елементарна работа... ами давайте, режете се... не се измъчвайте..  ако нямах медицински причини нямаше и да си помисля за тази коремна операция... ама ще ме прощавате такива изказвания ми идват в повече...
Пожелавам успех на всички и да минава всичко леко без мъки... Hug

# 267
Кики, не знам защо подскачаш, факт е, че едно е да се мъчиш в болки 12ч, друго е да заспиш и да се събудиш с бебе на ръце. Ако ми кажеш, че всичките 65% от раждащи секцио в Бг имат някакви медицински основания, няма да ти повярвам. Поне сред моите приятелки и познати избора беше базиран на “страх ме е от естествено”. Както и да е, целта ми беше да разбера колко момичета от темата ще се пробват естествено, не да противопоставям двата варианта.

# 268
Няма да споря... не подскачам... просто крайни изказвания са това според мен, това, че около теб е било "от страх ме е" не значи че всички са така... ама и всичките 65% сигурно не са били от страх... така мисля... моя приятелка роди за 10 мин с 5 напъна естествено каза, че още 10 деца така може да роди... а друга се мъчи с последствията от операцията докато попреминаха нещата... няма лошо да искаш да се говори на тази тема... ама така рязко зададен въпрос... с крайно мнение... извинявай... не е много приятно за тези на които секциото им не е "защото ги е страх" ...
✌✌✌✌✌

# 269
Аз няма как да знам личните ти причини, въпросът ми беше, някой ще се мъчи ли естествено? (защото лично аз се мъчих).
Нищо крайно не намирам във въпроса. Ако ми се наложи, и аз ще се съглася на операция.
Както и да е, спирам дотук. Живи и здрави майки и бебета ни пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт