Парфюмни размисли и страсти - 227

• 53 606
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
Имате ли впечатления от линията VIBRANT LEATHER Zara?

По бялата тема:
Pure Musk for Her Narciso Rodriguez
Eau de Soleil Blanc Tom Ford
Narciso Narciso Rodriguez
In The Mood For Love Ferre
Като последния не бих нарекла любимец.

# 136
Някой пробвал ли вече Aqua Allegoria Coconut Fizz
Guerlain (2019)?

https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Coco … t-Fizz-53806.html

# 137
Да, мирише на кокосова вода. Средна към ниска трайност. На мен ми харесва, но не е за всеки фен на кокоса.

# 138
  • София
По темата на темата - имам само 2 бели флакона в колекцията в момента: Atelier Cologne Mimosa Indigo & Fugit Amor Jul et Mad.
Харесвам много презентацията и на двата, но Мимоза Индиго за мен не носи "бяло настроение", а точно виолетово, както е решен етикетът.
Fugit Amor пък за моите възприятия не е толкова драматичен, колкото статуята на Роден, от чието име е почерпено вдъхновение за името на самия парфюм, но определено повече се приближава до идеята за бял цвят като внушение. Не съм си представяла, че карамфил (цвете) толкова ще ми допадне в парфюмна композиция, съчетан със смоли и кардамон, създава усещане за чистота и сериозност, с капка носталгия, има някаква магия в хармонията на нотите, нещо, което съвсем лекичко ме пробожда в сърдечната област, когато вдъхна аромата. Страшно любим и с отлична трайност и шлейф при мен.

Скрит текст:

Преди няколко седмици се запознах с 4 парфюма на Francesca Bianchi, поръчах мостри от любопитство, доста често попадах на името ѝ при ровене за вдъхновение какви да са следващите парфюми за тест. За мен лично това са едни от най-запомнящите се парфюми, до които съм се докосвала някога, много ми е трудно да ги опиша, но ще се опитам да кажа по няколко думи за всеки. В същото време ще се радвам, ако някой друг, който има опит с марката, също сподели впечатления. Остава ми да тествам 3 парфюма от линията, което със сигурност ще направя при първа възможност.

Angel's Dust e най-женственият от всичко пробвано, класически плътен, гъст флорал в духа на старата школа, при мен стои доста прашен първоначално, но бързо омеква и се превръща в аромат на червилен ирис и козметика. За непарфюмани, пък и за някои по-млади парфюмани, вероятно ще е ретро. Аз си го представям отлично върху зряла дама, усмихната и ведра. За мен лично и за моя вкус, е по-носим от HdP Moulin Rouge например, който при мен е твърде помаден и леко тромав, докато Angel's Dust "стъпва" с по-леки стъпки. Simple Smile

The Dark Side за мен е най-мъжествен сред 4-те тествани парфюма, би стоял идеално върху мъжка кожа - усещането ми за него е като за боров мед и запалена камина, в която догарят въглени бавно. Тамянът създава този опушен ефект, но не превзема изцяло композицията, както често се случва, много умело е балансиран и смолистата, иглолистна сладост на меда отчетливо се усеща при развитието на парфюма. Няма нищо иглолистно в самата пирамида, но за мен комбинацията от ноти носи това усещане.

Sex and the Sea Neroli e много интересна вариация на тема "море". Mного харесвам ambergris в парфюми, това усещане за мокра скала, сянка, хлад, сол, минералност ми е любимо, особено ако е съчетано със сладки ноти, защото се получава много красив контраст и двуликост. Тук в първите няколко минути ambergris-ът е много интензивен и леко стряскащ, с дебела четка рамкира композицията, но след това омеква и се подслажда, в пирамидата има достатъчно благини, които го облагородяват и го стоплят като слънчеви лъчи (нероли, кокос, мимоза...). Буквално си представям скала на морския бряг, в която се удрят вълните и която хвърля дебела сянка, но няколко скока нагоре или настрани извеждат летовниците на слънце. Simple Smile За съжаление при мен много бързо утихва точно този парфюм, а много ми харесва. Мисля, че пак е въпрос на малшанс и капризна кожа, защото другите 3 парфюма са изключително мощни, а и концентрацията на масла е страшно висока.

The Lover's Tale e моят личен фаворит. Обожавам кожа в парфюм, макар и не във всичките ѝ вариации. Тук не е опушена, студена или кисела, а мека, маслена и гальовна, макар и гръмогласна; в началото на развитието е напоена с пищни жълти цветя, натежали от нектар. След това остава предимно усещане за качествена, мека, ароматизирана кожа - вероятно във времената, в които дамите са парфюмирали скъпите си кожени ръкавици с благоухания, те са излъчвали подобен аромат. Simple Smile Отделно от експресната асоциация с парфюмирани ръкавици, неизбежно се озовавам и в художническо ателие всеки път, когато вдишам парфюма - нещо в него директно ме отвежда до маслени бои, триножник в центъра на стая, в която падат слънчеви лъчи в част от помещението - отново усещането едновременно за светлина и сянка (както в Sex and the Sea Neroli) e много осезаемо.

В допълнение към отличните впечатления от парфюмите, самата парфюмерка много ме впечатли с поведение по време на отворен чат в парфюмна група във ФБ, в който вече над 24 часа членове на групата ѝ задават всякакви въпроси - отговаря подробно, мило, земно, със самоирония и много любов към парфюмното изкуство. Heart

Друг потенциално вълнуващ за мен парфюм е едно от новите предложения на Мемо - Winter Palace Memo - съвсем бегло го помирисах само от блотер миналата седмица и това, което беше останало върху него, много свойски ми заговори. Smiley Поръчах мостра от Германия и чакам с нетърпение да дойде, за да тествам на кожа. Да видим дали ще се разберем с този иначе страшен (в моите несвикнали с азиатска естетика очи) китайски дракон, който се кипри върху бутилката. Joy

# 139
  • София
Здравейте парфюмни 🙂 От доста време не съм писала, в последните две години се стараех да се освободя от парфюмната зависимост и успях да намаля притежаваните аромати от 120 на по-малко от 50. Наскоро обаче ми се наложи да вляза в парфюмерия за да взема Bamboo Harmony за подарък на приятел, консултанта ми пръсна от Love Eau Fraîche By Kilian, и до там беше моето парфюмни въздържание 😞 Имала съм и Love и Sweet Redemption, толкова харесвам сладките портокалови цветчета в тях, но и в двата имаше нещо което ме дразнеше. Е в Love Eau Fraiche няма нищо излишно и дразнещо и е точно това което съм търсела през цялото време 🥰 И понеже бедата никога не идва сама, имах неблагоразумието да си пръсна и Virgin Mint от ексклузивната колекция на Carolina Herrera, първия път само на ръката, а на другия ден с хубаво напръскване, и взех че се влюбих и в него! И сега се чудя да се поддам ли на изкушението, или да изчакам първо да получа проба от Menthe Fraiche James Heeley, който се води най-добрата и реалистична мента. Случайно да имате впечатления от някой от двата?

# 140
  • Boston, MA
Това са белите в момента в колекцията:

Скрит текст:

Извън тях бели любимци са ми Бялото Пачули и винтидж Трусарди в кожа облечен.

Оня ден се влюбих в нещо, което може да се нарече бяло, защото е аромат за/на чаршафи, а те са винаги и само бели. "В моето легло" на Фредерик Мал, баш си е за пръскане в леглото. Супер нетрайно естествено Simple Smile

# 141
  • София
Само няколко дни ме нямаше, а колко много е изписано! Запалихте ме и нямам търпение да тествам новия Гутие и Mancera Aoud Orchid.
Ковачева, обичам да чета описанията ти! Simple Smile

# 142
Klodilia с голямо удоволствие и интерес изчетох поста ти, защото и аз наскоро се запознах с Angel's Dust и Sex and the Sea на Francesca Bianchi. Комплексни са наистина, но на мен лично не допаднаха. След това твое хубаво ревю, обаче никак не ми идва  отвътре да пиша хейт:smile: Даже смятам задължително при първа възможност да пробвам A Lover'sTale,много добре му звучи.Hug

# 143
При мен на дрехи се задържа учудващо дълго,това е единствената алегория,която не знам защо случайно купих,и съм супер приятно изненадана,кокосът е изпипан,скъп,деликатен-герленска му работа:))
Ковачева,може ли и аз да се присъединя към групата на феновете ти и да те помоля да не спираш да пишеш тук,please.Та, на мен повечето ми покупки на сляпо са по твоите описания и всичко си нося с кеф,даже в момента си пия кафето и чета последният ти дълъг пост и пак записах някои неща за проба:).
Толкова красиви,описателни,пъстри и ароматни текстове,даже много пъти съм се чудила писател ли си,журналист ли си,такова познание на нотки и така поднесени,че и аз неуката да ги "подуша" едва ли не от разстояние,така,че,продължавай в същия дух!!!

# 144
Mask
Fugit Amor пък за моите възприятия не е толкова драматичен, колкото статуята на Роден, от чието име е почерпено вдъхновение за името на самия парфюм, но определено повече се приближава до идеята за бял цвят като внушение. Не съм си представяла, че карамфил (цвете) толкова ще ми допадне в парфюмна композиция, съчетан със смоли и кардамон, създава усещане за чистота и сериозност, с капка носталгия, има някаква магия в хармонията на нотите, нещо, което съвсем лекичко ме пробожда в сърдечната област, когато вдъхна аромата. Страшно любим и с отлична трайност и шлейф при мен.

След това прекрасно описание мога само да наблюдавам как Fugit Amor скорострелно се изчерпва, където е наличен. Heart Даже и аз го наобиколих снощи, но се въздържах.Mask

# 145
При мен на дрехи се задържа учудващо дълго,това е единствената алегория,която не знам защо случайно купих,и съм супер приятно изненадана,кокосът е изпипан,скъп,деликатен-герленска му работа:))
Ковачева,може ли и аз да се присъединя към групата на феновете ти и да те помоля да не спираш да пишеш тук,please.Та, на мен повечето ми покупки на сляпо са по твоите описания и всичко си нося с кеф,даже в момента си пия кафето и чета последният ти дълъг пост и пак записах някои неща за проба:).
Толкова красиви,описателни,пъстри и ароматни текстове,даже много пъти съм се чудила писател ли си,журналист ли си,такова познание на нотки и така поднесени,че и аз неуката да ги "подуша" едва ли не от разстояние,така,че,продължавай в същия дух!!!

На мен страшно много ми харесва, но се надявам да го намеря от някъде, да го поръчам, на по - ниска цена, срещали ли сте го някъде, да ме насочите?

# 146
В Дъглас в момента няма ли намаление 20% на всичко?
Мисля,че получих имейл,но хич не искам да влизам там:)

# 147
Klodilia, прекрасен пост! Не можах да спя тази нощ и твоите вълнуващи описания ме зарадваха много.Heart Харесвам елеми в парфюмни композиции и Fugit Amor ме интригува, Sex and the Sea Neroli също ми стана интересен, особено с контраста сянка - слънце, че и този амбър и минерални нюанси, определено звучи като нещо, което би ми харесало.Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 10:47 от silver pearl

# 148
В Дъглас в момента няма ли намаление 20% на всичко?
Мисля,че получих имейл,но хич не искам да влизам там:)
Да има, от 04. Чудя се дали да не прибера новия Жан Пол Готие с колекционерска цел. Но два други парфюма ме викат онлайн и не знам кой да избера.

# 149
Ох,по описанията тук,и аз се чудя за новия на Готие:) но влезна ли да го пробвам,току виж съм се изтървала.....но твърдо съм във въздържание,големият ми мерак по парфюмите често отминава с покупката,което ми изглежда брутално...

Общи условия

Активация на акаунт