Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 973
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 115
И защо бабите да не го гледат
Защо бащата и майката а не определят кой да го гледа
Те са си се разбрали
Авторката има проблем с това тяхно решение, и си го изкарва на дете. Лошо, с диагнози, каквото и да е, то е дете, което също като нея не е съгласно с решението, но за разлика от нея няма и опции
Детето няма какво да  направи, освен да се тръшка и реве и да прави магарии
Авторката има

# 2 116
  • ЯМБОЛ
               Тъкмо сега е моментът нашата "героиня" да направи нещо и да предизвика майката да поеме отговорност-майката да каже,че детето остава в България.Нали точно това е заглавието на темата.Те си комуникират,пишат си,достатъчно да се каже на майката-или ти казваш истината или аз,днес,сега!
                И  пак казвам-това е  мнението на едната страна,Даскалката.Каква е истината,друг е въпросът.Аз си мисля,че е повече волни съченения,преувеличаване зад които се крие само едно-детето да се омете в Англия,а тук да настъпи безметежно щастие.Но съм сигурна ,че и без детето щастието ще е мираж.
                Каква издръжка би пращал бащата в Англия за детето например?

# 2 117
Издръжка се плаща според българския закон и според доходите. Какви толкова пак финансови рестрикции пророкувате.
Всичко с цел да се заклейми даскалка, еййй, голяма битка за унижение, голямо чудо.Да я накажем, да я качим на форумната клада, да я изпепелим.
Ами , вярвам и. Чета каквото пише и толкова. Който не вярва, не пише. Лесно е.
И друго- много , ама много настойчиво се пита кой е диагностицирал детето. Не е ли ясно . Целта пак е тя да каже Аз и да се почне.
А че нея я диагностицираха със статии, обобщения, поне 20 човека, абсолютно субективно, само по форумно писане, няма значение.

# 2 118
  • София
absurT, бабата не го е отсвирила просто иска Х сума на месец, което е нормално. Не е длъжна да го подсигури финансово, сигурно няма възможност.

О, хайде по- сериозно, моля!
Баба, която обича внучето си и го отглеждат с дядото от бебе, изведнъж го изхвърля, щото не ѝ дават 600 лева!?
А, неставащата за нищо авторка, купува жилище, че да го прибере, ама пък е крива, че не е клекнала пред искането.

♥ HAPPY ♥, съвсем грозен стана вече тоя натиск да се раздели авторката с бащата, да захвърли всичко, което е градила, само защото по някакъв извратен форумски модел, така било правилно- мъж с дете не се взима.

# 2 119
... Каква издръжка би пращал бащата в Англия за детето например?
Ау, не трябваше да я подсещаш, че ще плащат...
Сега ще вземе да изрови още един тунел под Ламанша, само и само да прибере детето завинаги в нейната си къща.

Абсурт, хайде стегни се и ти малко Simple Smile Бабата, която е "изхвърлила"внучето, е майката на майката. Там дядо отдавна няма, самата авторка го е писала.
Същата авторка сама в началото озвучи, че бабата искала по 20 лв на ден! Откъде ги измислихте тези 600 лв, не знам, но беше услужливо от ваша страна, мда. И тя естествено бързичко се възползва веднага Wink А 20-22 работни дни по 20лв., доколкото мога да смятам, са около 400 лв. Освен ако се предполага, че бащата нито един ден не си взима детето... нито събота и неделя, нито по празници, нито за ваканцията. Мечтата на Даскалка, де...
Дали е купила къща тя или само наела, не се знае. Дали са женени с този мъж - също. Дали има бизнес и пари още по-малко. Ако имаше, нямаше да се завре при свекърите да живее с тях... Кога и как се е запознала с мъжа, също не е ясно. В първата тема нямаше голям период от време между раздялата на родителите и заминаването на майката и нанасянето на Даскалка в къщата МУ!
Та от цялата работа е сигурно само това, че тя това дете не го е искала, то не е присъствало в плановете и представите й за бъдещо семейство и като се е сблъскала с реалността и решението на бащата, образно казано се е "озъбила" от изненада. И сега единствената й цел е да го разкара това дете, а докато го разкарва, си изкарва върху него цялото си разочарование и озлобление. Щото на мъжа си не смее.
Та оттам са СОП-овете на всички, затворниците, арестите в Англия, Брексит-и, пръстчета, ритниците, лайната (ох, как ги обичате...!), спането в едно легло и пр., и пр. Чете жената из форума, не се шегува, и каквото й хареса, бързичко го присвоява за собствена употреба.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 12:49 от птица

# 2 120
  • София
Птица, не знам дали си успяла да си купиш собствена къща със собствен труд? Сама, не кредит за намколко си години, дружно плащайки с милото?
Велико задоволство е, че и повод за гордост как си се справил.
Който не го е постигнал, много лесно се подиграва с придобивките на другия.

# 2 121
Айде сега не се взимало мъж с дете?! И защо? Просто някои потребителки писаха, че те не биха гледали чуждо дете и не биха се обвързали с такъв мъж. Не е толкова масово.
Хората около мен си взимат и мъж и жена с дете/деца и си ги гледат. На места, разбира се има драми и проблеми, но то и без да е втори брак пак ги има.
Аз се учудвам на всеобщото схващане "аз не съм го родила, не съм му длъжна". т.е. учудвам се колко е масово. Моето мислене по въпроса е доста по-различно.

# 2 122
Това с диагнозите стана като с "кажи обичаш ли го това дете", питане до откат.

Официално детето не може да бъде диагностицирано ако не са съгласни и двамата родители за прегледа - за сериозните патии - а и не е на възраст, на която може да се поставя диагноза. За другите не е проблем да се диагностицира, има си инстанции, но пак трябва родител да разпише за старт на процедурата, аз не мога. Имам и психология като образование, симптоматиката на детето е консултирана неофициално, включително в чужбина, и преобладаващото мнение е точно RAD с ODD, покрива повече от минималния брой позиции, нужни за поставяне на диагноза.

Сега ще почнат пак 10 страници колко не съм права, как не е диагностицирано правилно, как съм манипулирала поведението, за да го изкарам детето еди какво си ... Което е и обяснението защо подминавам без отговор някои неща, отдавна не те са фокусът на темата.

Издръжка ... зависи къде води дело за нея, но по принцип с неговия доход не може да разчита на кой знае какво. Той доход официален от семейния ни бизнес няма, погрижила съм се да няма нищо доказуемо, така че ще остане много неприятно изненадана, ако заведе такова дело. Говорим за официална сума за издръжка, нали, не ако реши да си даде нещо на детето извън нея.

# 2 123
  • here and now
Абсурт, а ти как предлагаш да я накара тая майка, щото очевидно и новия мъж не го иска.
Авторката е купила жилище за себе си и мъжа си. Гледала е детето заради мъжа си. Не е намерила правилния подход към "селяните" при които е отишла да живее. Опитва се да им наложи "софиийския модел", ама очевидно не се получава.
И какво правим? Ходим на психолог, щото е със софийска диплома и е чужд човек(нали всичко е за пред хората) и се надяваме, че китайците ще проговорят български, щото цели 2-ма им говорят, че така е правилно. Дали ще стане? Не мисля.
Аторката за да се справи със ситуацията трябва да преглътне малко гродостта си. Щом един метод не работи, сменяш докато уцелиш работещия. Не е нужно нито да го милва, нито да го гушка, просто да не се държи като даскалка.

# 2 124
Абсолютно безотговорно е да се хвърлят диагнози просто така или Даскалка да си ги въобразява. Още една червена лампа.
Естествено, че има основно значение личността - ако има отглеждащ, прилагащ психически тормоз, това е от най-първостепенно значение. Точно в това се съмняваме,  една голяма група тук, и точно за това казваме, че Даскалка не трябва да отглежда детето. Никой никъде не е споменал, че не трябва да се слагат граници, а КАК се прави. Да кажеш, че няма значение личността е аналогично на това, да е ОК граници да се налагат с бой. Просто психическият тормоз е много по-трудно уловим.

Хайде да се върнем на заглавието на темите- Даскалка не ни пита как да отглежда детето, а как да накара майка му да го направи.
Голямата група тук, след като ѝ начукахте кофата, че не е нейна работа да го иска това, а че бащата може да го направи, сега пак от висотата на никога незанимавали се с чуждо дете, обявявате, че тя е негодна, щом за 3 години не се е справила.
Опитвате се да "прикоткате" някоя от бабите, забравяйки удобно защо те са го отсвирили.

Защо не си кажете, че цялата въртележка е заради нарушеното форумно правило, издигнато в култ от ССФ "Бягай с 200 от мъж с дете" и да се свърши каканиженето на едно и също?

За пръв път, откакто пиша тук, жена е взела в дома си чуждото дете и се е опитала да го отгледа, но явно е непростимо за стандарта на форумната, иначе широкоскроена, мама. Mr. Green

Явно ти и още няколко все още не сте разбрали, че авторката никога, от самото начало не е искала да "отглежда" това дете. От самото начало е била с нагласата, че положението е временно, че всеки момент авторката ще се отърве от бремето да гледа чуждо дете. Сто пъти ѝ се каза, че няма как да накара майката каквото и да било, ако тя не желае, но не, пак се вадят от 9 кладенеца вода, диагнози и финанси (авторката първа зачекна темата за собствените си финанси като причина да определя кой какво), само и само да си подкрепи тезата, че майката ТРЯБВА еди какво си. Всичко това на фона на баща, който си иска сина при него. И на фона на това, че авторката гали с перце гусин П@тев и само чака Годо (психолога и безсмислените ултиматуми да подействат) . Нищо от горното ли не те смущава???

# 2 125
Погрижила си се да няма нищо доказуемо, да няма официални доходи от бизнеса, да е мъж под чехъл в твоята къща, да следва твоите правила, лични и бизнес такива, и говориш за топки?!?
Пак казвам. Няма откъде да ги извади тия топки, май и преди не е имал.

# 2 126
Смей се, не е проблем.

Идеята не е да се подкараме със скандали, а мъжът ми да започне да си върши неговото. За което той още не е готов, няма и седмица пълна откакто ходи за първи път на психолог. Ако е за взривяване на барутния погреб, върху който стоим всички, е супер стратегия да го натисна да му каже по телефона или аз да му кажа на малкия йезуитската, но не това е целта на упражнението. Оттук нататък той ще трябва да е вече фронта на всичко, свързано с детето, което няма да стане за един ден. Аз от работа с малкия съм се отказала след години опити, но той даже не е почнал още да "показва топки", така че няма нужда от излишни движения.
От това, което досега си казала за мъжа си, той никога няма да си "надене топките".И все ще намира пътечки да ти бяга и да не свърши това, което се изисква от един баща.
Направо го "чувам" как си търси оправдания, които съответно и теб да залъжат...
"Ама детето сега е при майка си, виж как хубаво си изкарва, защо да му съсипваме ваканцията...!"
Като се върне (защото междувременно никой няма да му каже):"Ама, то сега почва училището, наистина ли искаш да го разочароваме точно сега, госпожите пак ще вдигнат ръце от него, бял ден няма да видим...!"
"Ама то сега, виж, идва Коледа, защо да му разваляме празника на детето, нека е след месец-два....!"
А това "...след месец-два-три....", така и никога няма да дойде.
На бас хващаш ли се?
Мъжа ти е мижитурка.И каквито и заплахи да му отправяш, няма да си наруши рахата .....

# 2 127
Хора, ама вие още ли се занимавате с тази "госпожа" ...

# 2 128
  • out of space

Това лекува ли се и ако да- как?

# 2 129
Е, как, с пращане в Англия Wink

Общи условия

Активация на акаунт