Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 576
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 355
На мен отдавна ми доскуча. Днес нямам работа в офиса. Ама няма и други теми .. Wink

# 2 356
Единственото решение е да направят каквото е най-добре за детето, а не за собствените им з**ници, винаги в такива случаи се гледа най-добрия интерес на детето. А, да и следващото най-добро нещо, което модераторите могат да направят е да заключат темата. Модератори, pleaaaaaase!!! Grinning

# 2 357
Ама тя Даскалка е убедена, че тя е най-важната.

# 2 358
  • София
За мен ровенето в чужди кесии и в чужди чаршафи, подпитването и домислите за личния живот на другите винаги ми е било изключително противно,
Скрит текст:
може би от детството ми, когато като малка ме пращаха на село при баба ми по бащина линия. Там жените седяха по пейките край пътя и упоително нищеха житието-битието на всички знайни и незнайни познати, роднини и пр. Особено мразех, когато ме привикат и започнат да разпитват: "То сега там у вас кой повече пИчели и кой повече 'арчи. Майка ти често ли си купува нови рокли?", "Хм, тя сигурно му взема парите, той какъвто е будала нашият..." и т.н.
Тук в темата ми заприлича на такава седянка - раздумка.
На кой му пука колко е богата авторката и какво печели Мунчо?
Ако искаха да пратят детето при някоя баба на отглеждане, родителите му щяха да се разберат как да стане това - нали само те имат право да решават? Решили са друго.
Надявам се да не заключат темата и да разберем как ще се развият събитията.
Дали всичко, поднесено ни от авторката като информация, е вярно - не знам, но ако не е - добре е измислено, щом историята заинтригува толкова хора. Оценките й са субективни, разбира се - няма как да е обективна, щом участва в историята. Изводи всеки може да си прави за себе си, без претенции за "единствена правилност".

# 2 359
Ако я заключат, тя ще пусне трета тема с Развитието, спокойно, ще разберем. Пък и е писала и преди.

# 2 360
  • София
Авторката е тиранична и иска да дърпа конците. Може да похарчи 2000 месечно за супи, печено, психолози, ключалки с пръстови отпечатъци, дрехи от сайтове, но иска тя самата да избере какво плаща. Тя не иска да хвърли 600ле, или даже 300, защото тогава няма да има кого да тормози и командва.
А кой от нас не е така? В общия случай парите са ограничени и ние си избираме приоритети за харчене.
Аз я разбирам - вкъщи е нормално да дава пари, но за чужда къща и чуждо дете, за което родителите не дават - не е длъжна.
Въпросът е принципен, обаче така конфликта няма да се разреши. Дори не става дума за 600 лв., а за 300, защото мъжът трябва да дава половината.
Той е нормално да не иска детето да е при бившата му тъща, но да не си остава само с искането.
След като бачка и имат някакви доходи, от тях могат да се отделят 300 лв. и да се каже на бабата: "Ето от нас, другите ги търси от дъщеря си."
Ключалката хич не е излишна, ако детето идва у тях през уикендите. Може някоя магия да проработи, ако постои в гардероба.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 10:03 от Cuckoo

# 2 361
И защо да се заключи темата ?
Всеки е свободен да участва в нея, или не.
Авторката не е помолила за заключване.

Аз лично се интересувам от развитието, от посещението на авторката при психолога, мерките, и дали реално ще има някакъв резултат.

# 2 362
Абсурд, ти имаш ли втори брак, доведени деца, или ти самата да си била
Доста интересни позиции имаш по въпроса

# 2 363
Човек да не излезе да пие по едно бяло вино, какво сте насътворили ...

Много е простичко.

Мен ако ме нямаше, кой щеше да го храни това дете, какъв стандарт щеше да има, какви възможности? Очевидно каквото подсигурят родителите. Тяхна си работа е, хора, да седнат и да се разберат, пари ли ще му събират, жилище ли ще му купуват, всичко от "големите" неща. Вече в ежедневието кой какво и на кого дава за издръжка е тема на друг диалог и вас много ви боде дали не държа детето случайно на солети и студена вода в нас Simple Smile Че той може да смени пет жени докато е жив, всяка ли ще е длъжна да плаща издръжката и разходите на детето вместо него, щото, разбираш ли, са семейство? Очевидно не. Бабата за 600 лв ги поиска когато той вече беше с мен, бяха почнали ходенията по чужбините и т.н. и вероятно помисли, че е "захлебил". Ами, не е. В някакъв момент, ако всичко върви като сега, няма да е никак зле финансово, но за момента ...

Бизнесът е с големи приходи на неравномерни периоди, съответно това, което влиза се разпределя, връщане на инвестицията, оперативни разходи, реинвестиция, резерв. Мъжът ми там финансов принос няма, но няма и задължения, ако нещо непредвидено изкочи, никой не го търси за нищо.

Вкъщи се харчат пари от личен мой доход, без ограничения за него или детето, в разумни граници, разбира се. Като му трябва нещо, взима и се оправя, не чака разрешение или нещо такова, парите са общи.

Двете неща се държат умишлено разделени.

Когато инвестицията се върне, вече ще започне да получава приход и от там и да си преценява вече за какво да го дава.

Има една много хубава приказка, "кога яде кифтета не рива". Направил е някакви избори преди мен, хубави, лоши, каквито са такива, сега си плаща сметката. Откъде накъде ще покривам дългове, натрупани от друг брак, или пък ще поемам издръжката на дете, което не е мое? Вкъщи никой нищо не дели, но това просто не е мое перо, хора. Цинично, не цинично, това е. Никой не оспорва, че отглеждането на едно дете си е сериозен разход, но това не означава, че той трябва да излезе от джоба на страничен човек. Това в контекста ако се гледа от друг, не от нас. Вкъщи, очевидно, каквото трябва, си получава детето.

Истината е, че ако имаме общо дете между двете ще има драстична финансово-имотна разлика и това вече е проговорено между нас какво и що. Няма да има ситуация, в която да се окажат "съсобственици" и да почнат делбени панаири.   

# 2 364
Много е вредно да живееш ежедневно с човек, когото не обичаш и който те дразни.

# 2 365
  • София
Абсурд, ти имаш ли втори брак, доведени деца, или ти самата да си била
Доста интересни позиции имаш по въпроса

Нямам, но имах баща, който не ни поглеждаше след развода и новата му жена, която строго бдеше да не нарушим семейната им идилия, нищо че нямаше собствени деца и знаеше, че няма да има.
Затова майка ми беше и за мъж, и за жена при отглеждането ни, което добре изкриви характера ѝ.
Всъщност, непонятна ми е невъзможността на някои да вървят по темата, вместо да я превръщат в линч за авторката, че и в долнопробно ровене в бельото ѝ.
То са обиди, то са сценарии и фантасмагории, то са двойни аршини, само и само да се докаже, че мъж с дете не бива да се взима.

# 2 366
И въпреки това си на страната на авторката, която прави същото като твоята мащеха? Диктува правила и води война с дете да не им разваля семейната "идилия"?
Уау
Понеже съм темерут по принцип, немалка заслуга за което има и детството ми, а форумът ми е доста интересен за някои неща. Колко са различни хората...
Аз също съм дете на разведени родители, и точно затова не подкрепям пътя, по който Даскалка е поела. Разбирам добре и мотивите й, не казвам, че не е права да се чувства така, но спиралата, в която се е завъртяла, няма да доведе до нищо добро

Никой не казва да не се взима ПО ПРИНЦИП мъж с дете. Акцента е, че наистина е много трудно, и е по-добре човек да не се нагърбва. Има неща, с които човек не може да живее. За един е дете от преден брак, за друг алкохолизъм, за трети безпаричие и т.н. Добре е човек да си дава сметка за тези неща и да постъпва адекватно.
А в случай, че все пак в живота се появи изненада, да постъпи достойно. Не така. Съжалявам. Война и саморазправа с дете, дори и да е доказан психопат и престъпник, за мен е нещо много долно. Показва безсилие и лоши черти от характера.

# 2 367
Даскалка си е права. Не иска да гледа чуждо дете. Почти никой не иска. Какво толкова я нападате. Просто не е трябвало да се обвързва с мъж с дете.
Аз пък тая баба дето иска 600 лв също не я разбирам. Колко ще изяде едно дете. Да го време при нея и да му осигурява само храна.
Най ми е жал за детето -толкова пък никой да не го иска.
Даскалке, защо не помолиш мъжа ти да прочете тази тема. Какъвто и човек да си, все ще намериш сили да кажеш стига-така той ще вземе решение да се раздели с теб. Надявам се. И всички ще си отдъхнете най-после.

# 2 368
Как така хем бюджета общ, хем издръжката на детето да я плаща сам? Нещо не вдявам. ОК, ще я плати от неговия "личен доход" както се изрази, пък после у вас ще харчите твоите пари...
Няма как хем да твърдиш, че бюджета ви е общ, хем такова делене да правиш.
И тъй като за мен в едно семейство задължително бюджета е общ и няма твое - мое, ако заживея с мъж с дете, издръжката му ще се плаща от общите пари, друг вариант няма. Като съм го взела с такъв "товар" ще понеса някои негативи.
И да, всяка жена, с която живее ще трябва да се лиши от част от бюджета за издръжката на детето му.

Мъжът ми е отгледан от втори баща. Изучи го, купувал му е всичко необходимо, водил го е на екскурзии в чужбина, подарил му е кола на 18 години, сега иска и къща да му оставя (не се хващайте за конкретни придобивки, въпросът е принципен). Гледа детето ни като родно внуче. Междувременно той има свой роден син, за който е правил същите неща и никой не е ощетен с нищо. Така постъпват нормалните хора когато решат да градят семейство, даскалке Simple Smile ама за теб такива отношения са непонятни и никога няма да ги схванеш...

absurT, наумила си си, че мъж с дете не трябва да се взима и само това повратяш. Пречупваш темата през някакви си своя призма и от 100 кладенеца вода ще извадиш само и само да защитиш даскалката и да се заяждаш с останалите.

# 2 369
Заляхте темата със спам,а сега ревете за ключ?
С какво право?
С какво ви пречи темата?
Ако нямате какво да кажете,или не желаете да четете,ми не влизайте тук.

Общи условия

Активация на акаунт