Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 129 817
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 185
  • ЯМБОЛ
   Ако се възстановят нормални отношение с бабите,дядото ще има възможност детето да гостува,да преспива там,да се чувства обгрижвано и обичано от повече хора,а не завряно в една къща,където е с един дразнител и със взаимна неприязън.Тогава грижите ще са поделени и вероятно детето много по-спокойно.Но темата беше за отсъстващата майка.И между другото...Ако майката се продаваше по улиците,дали пак щеше да се настоява детето да си заминава при нея?!
       Темата беше за майката,но някак естествено се премести акцентът върху детето.Защото този форум е за майки или за бъдещи майки.Мисля,че не случайно авторката се пази като дявол от тамян да се разбере,къде се случва всичко това.Защото вероятно има хора от същия този малък град и се страхува,че ще се появят свидетели и ще разкажат може би съвсем друга история.
           Зная,че е трудно да се отглежда дете,особено не свое.Но  ако човек наистина иска доброто на едно дете,трябва много търпение,грижа и желание.Такова обаче не виждам.Всички възрастни около това дете са направили огромни грешки,дребни бакалски сметки,съпроводени с  егоизъм.

# 4 186
Какво значи това, че Даскалка тормози малкия принц? Той може и да е нащастен,  вероятно е, но това е защото е имал съвсем погрешно възпитание и грешен подход. Естествено, че така не може да продължава, защото той започва да вреди на другите. Даскалка не е виновна затова. Тя само се старае да помогне, според правомощията си.

# 4 187
   Ако се възстановят нормални отношение с бабите,дядото ще има възможност детето да гостува,да преспива там,да се чувства обгрижвано и обичано от повече хора,а не завряно в една къща,където е с един дразнител и със взаимна неприязън.Тогава грижите ще са поделени и вероятно детето много по-спокойно.Но темата беше за отсъстващата майка.И между другото...Ако майката се продаваше по улиците,дали пак щеше да се настоява детето да си заминава при нея?!
       Темата беше за майката,но някак естествено се премести акцентът върху детето.Защото този форум е за майки или за бъдещи майки.Мисля,че не случайно авторката се пази като дявол от тамян да се разбере,къде се случва всичко това.Защото вероятно има хора от същия този малък град и се страхува,че ще се появят свидетели и ще разкажат може би съвсем друга история.
           Зная,че е трудно да се отглежда дете,особено не свое.Но  ако човек наистина иска доброто на едно дете,трябва много търпение,грижа и желание.Такова обаче не виждам.Всички възрастни около това дете са направили огромни грешки,дребни бакалски сметки,съпроводени с  егоизъм.
Е, форумът е анонимен. Сега вече фантазии. И какво, като я разпознае някой съгражданин. Може и някои неща нарочно да прикрива. Кой тук се изплясква с всичките си реквизити.
И темата, в част първа, беше за майката. В част втора, изобщо не се обсъжда детето да остане при майката. В първи пост още жената обясни, че са и изиграли зад гърба, решението, да го гледа още пет години. Няма некоректност от нейна страна.
И сега, мислейки си аз по казуса, знаете ли какво ми хрумна ? Ами Пунев явно лъска имидж и няма да напусне даскалка. Защото- първо, е бил изигран от Моана / ли беше/, а в малкия град това си е чист баламурник, как една го набълбукала с кредити, и като Хубавата Джиджи , замнала. И той при мама си, щото на другата мама направил ремонта. Той поне е задържал детето като утеха, ама мъжете в хоремага дали му викат браво, като се е озовал в такова положение.
После се явява даскалкката - богата жена, с амбиции. И той става величие- къща му купуват, бизнес върти, че и новата жена детето му гледа. Кой кат него. Та сега, едва ли втори провал, ще е много ок за такъв селски бек. Нито е оценил даскалка, щото няма капацитета, нито ще тръгне да наема нещо заради сина си. Как ще избяга от създадения му образ. Ще седи при даскалка и ще мучи до последно.

# 4 188
Злодеида, в широкия смисъл - разбира се, както са ти семейство баби, лели, братовчеди...

В тесния си жена с дете или, ако предпочиташ, самотен родител с дете.

Джолева, ще ти отговоря малко по-късно.

# 4 189
То не че не караме децата да чистят, ами просто с едно казване не става. И не лепим диагноза ако откажат.

# 4 190
Злодеида, в широкия смисъл - разбира се, както са ти семейство баби, лели, братовчеди...

Ииии имаме пост-победител, надминал този на Базила за институциите.
Двама души под един покрив са семейство, нищо че могат да се разритат за няколко месеца, родител и дете са като братовчеди и лели.
[🤣🤣🤣🤣

# 4 191

Джолева, ще ти отговоря малко по-късно.
Не е жена с дете. Семейство са.
Това ми хареса
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=884550991716068& … d=216937938477380

# 4 192
Хепи, кога изобщо коментарите за диагнозите са били свързани с чистене?

Май четеш различна тема.

Да те питам, ако твоята дъщеря я хванат едни такива хубавци, като нашият принц и компания, двама я държат за ръцете, а третият я удря в главата, защото е спечелила състезание, а те не, ти като какво би окачествила това? Организирано, планирано нападение, извършено когато са били сигурни, че наоколо няма възрастен, който да попречи?

Какво се казва на това?

Утре може да е ваша дъщеря, влюбила се в нашия пораснал вече принц, отгледан по вашите препоръки, да се остави на спокойствие, за да не му е дискомфортно, и като откаже да му играе румсървиз, да й тегли един ритник в корема.

# 4 193
Бърз влак, собственият дом, без значение от пола на собственика, е един от белезите на зрялост. Човек, който не може да подсигури това не е много добре да прави семейство, щото става като в нашия случай.

Хубаво, имали наследствени, тя - апартамент, той - къща. Ама старите са живи, ако решат да ги продадат? Принципно питам. Къде отиват тогава нашите герои, заедно или поединично, с това дете?

Аман от ненаживели се тийнове на около 40ка, които нямат нищо зад гърба си постигнато със собствените им ръце, ама компенсират с претенции...

Аз за правилата говорех... Щото, нали го налагаш семейният модел...

"Тук аз въведох и налагам семеен модел, който му е непознат и в много случаи не реагира адекватно на момента защото просто не регистрира случващото се като проблем. Дефакто, ще не ща, превъзпитавам двама. Него също го вкарах "в режим" за някои неща. Заради мен е тук всяка сутрин като се събуди детето, заради мен всяка вечер го завива и целува за лека нощ, заради мен вечерята е закон божи да сме всички заедно на масата, без електроники, никой да не почва да се храни, докато не сме седнали всички, да се говори и да се споделя как е минал денят. Изобщо, разликите между това как е живял преди мен и сега са големи и това, за което пледирате - и което трябва да е така - той да налага правилата, няма как да стане, защото той самият живее по нови правила и се учи да живее по различен начин. И ако това за всичко друго се случва плавно и безпроблемно, опре ли до детето става бъг в системата. Този бъг е разбираем, защото той самият е като сина си - едно дете, момче, обслужвано като цар, расло без никаква топлина (свекърите са студени хора) и т.н. Това, което му се ще на детето да е, му стои "нормално", затова и вечно е разкрачен между мен и него. Хем е съгласен, че съм права, хем не намира в себе си силата или желанието да ме подкрепя, защото в представите му това е избор между мен и детето. Уместността на забележка в дадена ситуация му е съвсем вторично, той разглежда подкрепата ми в дадена конфликтна ситуация като предателство към сина си дори когато съм права. Това борим сега, че трябва да превключи в режим баща и да действа, както обстоятелствата изискват от него като баща, а не да дава гръб на детето по дифолт."

Та мъжът нямало как да налага правила щото тепърва се учел да живее по нейните .  Аз съм без думи.

И сега, мислейки си аз по казуса, знаете ли какво ми хрумна ? Ами Пунев явно лъска имидж и няма да напусне даскалка. Защото- първо, е бил изигран от Моана / ли беше/, а в малкия град това си е чист баламурник, как една го набълбукала с кредити, и като Хубавата Джиджи , замнала. И той при мама си, щото на другата мама направил ремонта. Той поне е задържал детето като утеха, ама мъжете в хоремага дали му викат браво, като се е озовал в такова положение.

Таис, върни се и чети. Авторката го определя като добряк и душа човек, който там където живее всички уважавали. И за това ли да лъже?

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 20:53 от Анонимен

# 4 194
Влакче, всички уважават балъците, които , който им свирне, и отиват да помагат, без пари. И това е комплекс/ на помагащия, да се чувства търсен и важен/, не е уважение. В много случаи това си е чисто използвачество на молещия.

# 4 195
  • Варна
Огромен парадокс, той е добряк, сина му садист, а родителите му плебеи. Явно са го омагьосали. Ако моето дете пострада, наказание ще понесе именно родителя. Редно е да се засрами от провала във възпитанието. Няколко шамара може бу ще го събудят от летаргията и ще преосмисли подхода си . Отговорността за противообществените прояви при малолетни  е само на родителите.
Tays, не ги уважавам, а игнорирам. Балъците са най - лошия избор за семеен авторитет. Там жената е вечния войн и стожер .

# 4 196
Влакче, всички уважават балъците, които , който им свирне, и отиват да помагат, без пари. И това е комплекс/ на помагащия, да се чувства търсен и важен/, не е уважение. В много случаи това си е чисто използвачество на молещия.

Понякога е така, но в случая няма откъде да знаем. Даже не помня друга информация в тази посока, авторката така си го оценява.

# 4 197
Даскалке, престани с това детето е проблемно ... Не си гледала до сега друго дете, нямаш опит и база за сравнение. Някои от момичетата вече ти казаха, че ината и проявленията му не са толкова "ненормални" за възрастта му ... Айде спри се вече и се успокой !

# 4 198
На майката не може да въздействаш да вземе мерки относно побоя, но на бащата можеш, той трябва да строи малкия и да го вкара в пътя. Само че, ти не искаш, защото иначе поставяш себе си в неизгодна позиция.

# 4 199
Бащата изобщо не счита, че детето му е направило нещо нередно. Поне това е моя прочит на думите на Даскалка. Как по-точно бащата да му въздейства при това положение?

Общи условия

Активация на акаунт