Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 178
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 845
С коя машина на времето, Уиш?  
С никоя. Сега щеше да се държи като ангажиран родител.

Между другото, хрумна ми нещо. Даскалка, никът ти е повече от странен. Не за друго, а защото такъв ник би си избрал човек, за когото е характерна самоиронията. В нито един от твоите постове няма и намек, че ти си склонна към самоирония, защото за тази цел е нужна поне мъничко самокритика. Та, може би трябваше да измислиш по-внимателно ника. Не само него, всъщност.

# 4 846
Благодаря Уиш! То и аз много кофти момент избрах да питам - тъкмо започна прес-конференцията.

Ама не е лоша лятна дъвка темата, освен че сигурно вече е и рекордьор по скоростно нарастване.

Лично аз казах в началото какво мисля, много след мен казваха подобни неща, но... Керванът си върви, кучетата си лаят, ние четем шедьоври.

# 4 847
Най-важното във възпитанието на едно дете не е даже и как, начина и тн, най-важното е КОЙ възпитава и какъв е той за детето, какъв авторитет има, какви емоции предизвиква. Нас безусилийно са ни възпитавали, поне за мен изглежда така отстрани, имали сме си детските лигавщини, например бяхме научили "който иска -- дриска" и с този лаф дразнихме баща ни, но никога не сме се тръшкали за играчки, не сме имали "бебешки пубертети", не сме истерясвали или  тормозили родителите си. Много сме обичали и обичаме майка си и имаме силна връзка с нея и това й е давало лостове на влияние върху нас. Учили сме без да ни висят на главата изобщо, лягали сме си рано. От друга страна, още от бебета сме имали железен режим, което естествено прави нещата много по-лесни. Да, по-трудно е на късна възраст да наложиш промяна, но отново има ключово значение кой го прави. Ако детето не те харесва и уважава, защо да те слуша и да следва "реда" ?

# 4 848
Как почнахте да идвате лека полека на моята 🤣🤣🤣

Гардении, точно защото не е до кой го налага, а какво е полезно за едно дете, което няма още капацитета да прецени какво що. Има право да не го кефи, ти да не би да ходиш на работа всеки ден с ултра мега желание? Ама трябва. И при нас трявба някои неща, нищо, че за него са "тормоз".

# 4 849
  • Paris, France

Гардении, точно защото не е до кой го налага, а какво е полезно за едно дете, което няма още капацитета да прецени какво що. Има право да не го кефи, ти да не би да ходиш на работа всеки ден с ултра мега желание? Ама трябва. И при нас трявба някои неща, нищо, че за него са "тормоз".

Точно до кой го налага е. По един начин изпълнявах наредбите на баба ми, по друг- указанията на дядо и по трети това, което майка ми изискваше. Happy ти обясни вече, но не само тя, че колкото и да е полезно това, което правиш, детето вече е отдавна на нож с тебе и ти никога повече няма да имаш родителски авторитет.

Ти не ходиш на работа, защото трябва, а защото ти плащат. Детето какво получава като изпълни нещо, което го караш да прави?

# 4 850
Гардении, точно защото не е до кой го налага, а какво е полезно за едно дете, което няма още капацитета да прецени какво що.

Още преди стотина страници ти писах, че имаш първо да превъзпитаваш възрастни, но ти упорито се дразниш на детето. Дай една причина да слуша теб!

# 4 851
Най-важното във възпитанието на едно дете не е даже и как, начина и тн, най-важното е КОЙ възпитава и какъв е той за детето, какъв авторитет има, какви емоции предизвиква. Нас безусилийно са ни възпитавали, поне за мен изглежда така отстрани, имали сме си детските лигавщини, например бяхме научили "който иска -- дриска" и с този лаф дразнихме баща ни, но никога не сме се тръшкали за играчки, не сме имали "бебешки пубертети", не сме истерясвали или  тормозили родителите си. Много сме обичали и обичаме майка си и имаме силна връзка с нея и това й е давало лостове на влияние върху нас. Учили сме без да ни висят на главата изобщо, лягали сме си рано. От друга страна, още от бебета сме имали железен режим, което естествено прави нещата много по-лесни. Да, по-трудно е на късна възраст да наложиш промяна, но отново има ключово значение кой го прави. Ако детето не те харесва и уважава, защо да те слуша и да следва "реда" ?

Това пък ако беше напълно вярно, за никой нямаше да има нито авторитети, нито хора достойни за подражание и извън семейството.

Нито щеше да го има феноменът улично възпитание.

Авторката, изобщо няма да дойда никога на твойта. Тия глупости ги разправяй на друг, на който не му е ясно, че чисто и просто си се провалила заради инатът си.

# 4 852
  • Куциндрел
То щото ние като деца само сме слушали и изпълнявали без да проявяваме нежелание и непослушание.
Не е адекватно да се сравняват възрастни и деца.

# 4 853
    Не е странен израза-работата по правене на бебе започва?!Или и това е в безнес плана???

Краси, работният ни график е пълен до 2022ра, така че няма как да не се планира покрай него. Какъв е проблемът някой да работи планово за дете Simple Smile

# 4 854
Авторката, изобщо няма да дойда никога на твойта. Тия глупости ги разправяй на друг, на който не му е ясно, че чисто и просто си се провалила заради инатът си.

Е, да де, но тя е сега наред да обясни как баби и майка настройват детето против нея, и провалът й се дължи на тях. При нея всичко е 6.

# 4 855

Даскалке, точно тук ще ти опонирам отново. Моята професия е такава, че без желание и ентусиазъм нищо не мога да свърша и точно  на хора като мен трябва positive reenforcement, защото не съм касиер или счетоводител и ако не ми е на кеф, буквално не мога да бачкам. Стигала съм до страшни ексцесии с моя шеф и накрая до луз-луз ситуация, точно защото той се беше запънал, че той е шеф и пробва с груба сила да се налага за неща, за които аз знам, че не е прав, а аз на такива подходи реагирам доста зле. Гъвкавостта е едно от най-важните качества в отношението с хората и brute force подходът не е подхода на интелигентния човек.

Има огромно значение кой възпитава, възпитателят трябва да е НЯКОЙ за детето, а не човек от улицата. Нито деца нито възрастни не "слушат" хора, които не уважават и не ценят.

# 4 856

Гардении, точно защото не е до кой го налага, а какво е полезно за едно дете,

Колкото и да са полезни за едно дете броколите, по един начин ще ги приеме от добронамерен възрастен - като приятеля на майката, който е успял да намери подход към него, както вече си разбрала, - и по друг от възрастен, който го мрази и клевети.
Твоят провал започва в главата ти с разбирането, че светът ти дължи някакви неща.
Ниско самочувствие и голямо его - има една много хубава тема в този подраздел, там доста добре са описани подобни на теб персонажи.

# 4 857
Значи да обобщим - бащата признава, че детето не струва,  ама няма как, моли даскалката да го изтрае някак и започва работа за второ дете, подобрено издание.

Все пак тоя е абсолютен плужек. Вероятно ще се  разберат да оставят детето при бабата и много добре ще направят.
След това намесата на авторката в живота му ще се съседоточи само в ограничаване на финансите , които баща му отделя за него, ако въобще има такива, защото всичко трябва да е за новото дете.

# 4 858
  • София
Та кой тук се радваше, че Мунчо бил показал топки? Цял герой-страдалец го изкарахте, а то какво излиза...
За мен позицията му е на страхливец и шушумига, с лека ръка зачеркващ бъдещето на собствения си 10-годишен син с нелепо оправдание за някаква си там наследственост. Да, детето има проблеми и за решаването им трябва да се погрижат родителите му, а не да го отписват преждевременно, щото не им се занимава. Такъв си бил малкият, трябвало само да го избутат някак да порасне, нищо не можело да се направи - и това говори баща за собствения си 10-годишен син?  ooooh!
Това, че Даскалка - чужд за него човек, не се е справила с отглеждането му не означава, че е безнадежден случай и собствените му родители не могат да се погрижат за него. Специално баща му, който държи детето да е при него, може да се възползва от случая - осигурен дом и издръжка, и да се заеме с възпитанието на сина си, вместо да измисля нелепи оправдания.
Не знам само аз ли мисля така, но вече имам фаворит за титлата "Най-голям боклук" в цялата тази история. Желая успех на всеки, решил да се възползва от скъпоценната му семенна течност.  Sick

# 4 859
Значи последните 100-300 страници  на Даскалка не й се получи убеждаването, че детето е боклук, но днес по едно щастливо стечение на обстоятелствата, Муньо прави самопризнания пред психоложката и вече спор няма, че авторката е права от самото начало. Добре! 😂

Общи условия

Активация на акаунт