Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Сладурки Flowers Hibiscus Не мога да ви се нарадвам!
До вчера оня ден се плашихте от химията, а сега към края като и свикнахте и като видяхте, че не е чак толкова страшна почнахте да ги мислите едни "Какво ще правим ся без нея!?" Споко! Вашите осмокраки след химията са ако не в кома или мозъчна смърта вкарани, то със сигурност поне на колене поставени. Wink Живейте си сега живота, както кака AnyHr съветва. Живейте го разумно обаче... с едно наум винаги Wink

# 451
Мен пък ме хваща шубе, че наближава последната химия. Имам чувството, че като мине ще съм някакси незащитена и гадта ще се върне. Знам, че е глупаво, ама...

И аз съм така и много се радвам, че ми изтеглиха операцията за по- рано, че беше планирана за 7. Август. Щях да откача без химии до тогава. Бях взела да се чудя тая гад дали няма пак да се съвземе и започне да расте. Сега го няма. Ще треперя до първия скенер. Честно казано незнам какви са точно прегледите за в бъдеще.

Мерси Фло😊 Аз мога да спя леко на страни, но ще почакам за по- директни инструкции. Само още няколко дена са.

При нас е като на екватора. Спиме на течение, а такова няма. Климата в Шврйцария се е променил тотално! Тук не е типично дълго и горещо лято.

# 452
  • София
Хаха, Спиритче, с едно наум. То май няма сила на света, дето да ни изкара едното наум от акъла, ако ще до 150 години да живеем след това.
Някога, когато майка ми се разболя от карцином на матката, първият ми мъж, с когото хич не се долюбваха, се изцепи: тая жена трябва да е голяма грешница. Аз обаче не съм от тия, дето назаем уста взимат, и му отговорих: значи тогава твойта дъщеря (от първия му брак) е още по-голяма грешница, щом й умря детето при раждане (което наистина се беше случило, бебето се беше задушило с пъпната връв). Той зяпна, и не можа да ми отговори нищо. Знам, че беше жестоко да го кажа, но не можах да се въздържа направо. Година и половина по-късно неговата майка се разболя от рак, и аз го попитах: е, сега няма ли да кажеш, че майка ти е голяма грешница? Ето такъв тъп начин на мислене ни впечатва чувството на вина, че един вид Господ ни наказва за греховете ни. Добре, тогава защо се разболяват малки деца, дори бебета? Те с какво са съгрешили? От друга страна, най-кръвожадни престъпници си живеят до дълбоки старини и умират внезапно, без страдане и ритане. Затова, аз отказвам да мисля с такива безумни клишета, не защото съм безгрешна, а защото е очевидно, че болестта ми няма връзка с това. Не смятам да плащам данък обществено мнение с цената на душевното си спокойствие. Но съм казала само на най-близките си за рака ми, не за друго, а защото съжалението на хората ще ме кара да се усещам по-болна, отколкото съм. Пък и те не ми рапортуват за разните си болести, кой кръвно, кой язва, кой с бъбреците примерно. Болест като всяка друга. При това, с голям шанс за пълно излекуване. А "обществените обвинители" да не би да са имунизирани против рак? Или пък се явяват безгрешни?
Бай дъ уей, първият ми мъж в момента лекува рак на простатата. Да не си помислите, че злорадствам? Тъкмо напротив, ужасена съм, защото какво генетично наследство сме оставили на сина ни...

# 453
  • София /Абсурдистан
Добро утро! И тук е жега, аз окупирам климатика и не мърдам от него. За днес се надявам да ме изпишат. Обаче... не ми е минало. Болките понамаляха малко и вече е поносимо, но пак боли и щом спрат инжекциите, след няколко дни ще се върнат, знам го от опит. Лекарите се чудят какво да ме правят. На всичкото отгоре, баща ми е на вливки в "св. Иван Рилски" и иска да зареже всичко и да си ходи, побъркал е персонала там, а той не е такъв човек и сега ми прави проблеми на целия хал, не го знам дали ще  иска да продължи да се лекува, трябва да го стегна малко. А лекарката каза, че много са му се подобрили изследванията и много добре понася всичко. Та вчера набързо излязох от болницата и отскочих до другата болница да го видя. От всички идиотщини изобщо не ми остава време да мисля за квартиранта.
Оплаках се рано рано, мрън

# 454
  • София
Ох, Лейди, хич не ти е лесно на теб! Стискам палци всичко да се нареди!

# 455
A аз мисля да "скокна" до болницата, защото и тази сутрин единия ми дренах кървИ. И боли повече от другия. Не ми се вижда на добре това и ще се "потърся" Овреме. Уф тая гърда ме изтормози. Всичко от оная здравата без рака идва. Раковата се държи чудесно и ме слуша. Немога да карам кола сега с тези рани и болки, а и склонността ми да колабирам последно време, а гаджето не спа цяла нощ (беше на кеф и си прави музики. Хоби му е) и със сигурност и е пил, та.....ше видя как ще стигна до болницата. Трябва да почакам да се понаспи малко поне🙄

# 456
  • София /Абсурдистан
Хайде пуснаха ме от болницата, в къщи съм си по- добре. Ама цялата съм в белези и синини от набождане.
Марита, не е добре това, че пак е протекло от към здравото място, дано да ти помогнат бързо. При мен имаше проблеми със заздравяването на болното място, другото мина и замина много бързо.

# 457
Дойдох в болницата просто. Чакам да ме приемат, че са пълни. Едва ли ще ми се размине леко🙄 Като обясних на доктора по тел.какво става и той без много да ме разпитва беше категоричен да идвам. Тук викат при много основания за викане. Положението не е добре, знам си. Само се моля да няма повече операции или загуба на гърда! Друго всичко ще изтърпя сравнително лесно. Бая се тренирах на инквизиции тези дни🤣

# 458
  • Варна
Здравейте, момичета! Simple Smile

Зачетох се в темата, забелязах, че сме две минтири-тинтирита, затова реших да се включа и аз оттук-оттам, криво-ляво, за да мога яваш-яваш да премина през цялото това тути-фрути, наречено рак на гърдата.

На 34 години съм - след като дълго време ми казваха, че с гърдите ми всичко е наред и е най-добре да пия валериан, за да туширам притесненията, се оказа, че имам карцином с големина малко над 1см, G-1, по предварителна заявка е тройно негативен(Er, Pr, HER2). Това се установи след направена биопсия.

Предстои ми операция по отстраняване на тумора на 5-ти август и се чувствам крайно объркана, лутаща се и разпиляна от цялата информация, която трябваше да обхвана и да отсея. Изключително ми е трудно.
Прочетох за усложненията и затрудненията, които срещате, след като са били премахнати лимфните възли. При мен вариантите са два: или да се подложа на стандартната процедура, която е премахване на възли от първи и втори ред, около 12 на брой; или да избера варианта с оцветяването на стражевия лимфен възел(сентинелна биопсия). Сред вас дали има такива, избрали и преминали през по-щадящия подход с багрилното вещество? И изобщо - стоял ли е въпроса за избор?

Благодаря за темата и за общуването ни занапред! Blue Heart

# 459
Здравей, Тинтири 2!:D
Мен лично никой не ме е питал, а и за първи път чувам за такъв метод.

Снощи правих ледени компреси и на сутринта ръката беше значително по-добре.Да ама не! Излязох на пазар и пак се наду. Взех от аптеката Троксевазин. Почвам да мажа в комбинация с упражнения, пък да видим.

# 460
  • София /Абсурдистан
При мен не е стоял избор за възлите. Хирурзите ми казаха, че ако в стражевия няма нищо, то и в другите няма. Но ако има в него, вадят наред. На мен са извадени само три, били са чисти всичките. После това се потвърди и на пет скенера. Проблеми с ръката нямам никакви.

# 461
  • Варна
Здравей,Тинтири 2,при мен се направи такова оцветяване ,намериха само 2 заразени възли,които бяха отстранени  .Доста щадяща процедура,заслуга има д-р Вълкан Иванов от Сити клиник-Варна.Аз съм доволна,че не ми бяха изтръгнати и здрави такива.

# 462
И на мен не са ми дали право на избор. Имам извадени 17лв .
За ръката добре ми действа Лиотон. Не излизам на вън без да се намажа. Колкото пъти излеза толкова пъти мажа. Китка,лакът,мишница до под операцията всичко мажа. За сега няма подуване.

# 463
Ами аз се чудя, защо на мен са махнати 12 бр. и всичките чисти

# 464
Здравей Тинтири 2😊

На мен ми ги оцветиха, но незнаех, че оцветява само заразените или теб не разбрах? На мен ми обясниха, че просто оцветява лимфните възли, за да ги намират по- лесно. На мен нито един не ми е бил заразен, извадиха 3 или 4. Бях в амоук и не помня, а и все едно дали са 3 или са 4😊

Общи условия

Активация на акаунт