Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 671
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Помирисвала съм го само, дали не беше в един “фрий” шоп, нямам спомен.
Явно не съм му и обърнала достатъчно внимание, не знам.

Ще го погледна, щом така го определяте, обичам закачливи аромати. Hug

Парфюм за деня ми беше отново TF - Orchid Soleil.
Вчера бях на дискотека и ги скандализирах с нощния Скандал. Grinning

# 556
  • София
Благодаря kovacheva!
В момента, парфюмната тема, която е завладяла главата ми е точно Грас и парфюмерийните къщи там.
Въпреки, че коментарът ти не е свързан пряко с тях, на мен ми беше интересно да прочета написаното.
По принцип обичам ароматът на жасмин дали ще идва от самото растение, свещ, сапун, белоцветен парфюм...,но не съм използвала парфюм с чист жасминов аромат, та би ми било интересно.
Обичам аромата на рози в градината и когато се разхождам в града, но при парфюмите работата е по-сложна и рядко нещо ми харесва. Може би, най-любимия ми розов аромат е Lady Emblem на Mont Blanc, както и Rose Goldea на Bulgari.

# 557
Имам Lady Emblem и даже не съм го отворила. Бях го поръчала заради красивия флакон, като преди това го тествах. Как да стигна до него обаче с тези MG, Mugler Angel eau croisiere, ES Girl of Now forever и други красоти. За кой сезон бихте го препоръчали - Lady Emblem?

# 558
kovatcheva тъкмо влизам да споделя за Jasmin de payes Perris Monte Carlo и гледам, че си ме изпреварила:smile: Мога да се подпиша под всичко което си написала, абсолютно точно така го усещам и аз - силно индолов и плътски. В допълнение само мога да кажа, че усещам и някаква хлебна нотка, която допълнително ми нагнетява впечатленията. Толкова високоволтов жасмин и аз не бих могла да нося, изтърпях и не го измих от ръка, но до края си остана такъв- поне за мен непоносим.  За Arancia Di Sicilia Perris Monte Carlo, не съм сигурна какво да напиша. Много исках да го харесам, звучеше ми като много мой и той си е хубав парфюм. Само ,че не е моят. Аз се надявах на нещо силно и много присъствено , а той се оказа доста ефирен(макар и сравнително траен). При първоначално напръскване наистина се усеща този супер, супер, реалистичен сладък сок от портокал, за който всички пишат. Той се усеща и до края, но малко по-късно късно примесен с далечен  полъх на подсладено кафе, с пръчица канела. Слънчев е като цяло този парфюм, но на мен ми липсва онази щипка сол, която да ме накара да се  влюбя. За тези , които обичат цитрусови парфюми обаче си е за задължителна проба.
За сметка на това изключително много ми хареса Mazzolari Monforte 2. Жасминът тук не е  самотен играч, нито главоболен ,нито индолов, а парфюмът  е много нежен,женствен и някак оставя усещане за замечтаност. Сандаловото дърво и ванилията го омекотяват и го държат настрана от плътското усещане, без в никой случай да е влиза в категорията сладости. С много лека пудреност в средата и усещане за зелена чистота в края си. Удобен и много лесен за носене във всякакви ситуации. Влиза ми в уши листа определено.
Много ми хареса и  Feather Supreme Jusbox , за който Kovatcheva писа преди време.  Този парфюм апочва като закачливо момиче и завършва като вече пораснала, елегантна , но все така леко дяволита жена. Леко плодов, пищен, но все пак ефирен. Класически, но по модерен начин. Страхотна трайност и въпреки  жегите навън  се с изключително силно присъствие. Туберозата се усеща, но е под прикритие. И за него  дебатирам, дали ми трябва бутилка, просто защото цената не ми харесва.

# 559
Аз много харесвам Lady emblem, ефирен и нежен е и според мен става за горещичко време като сега - иначе в по-хладно изфирясва твърде бързо. Комбинирам с боди лосион с подходящ аромат за повече трайност. Може да ти дойде твърде слаб или нетраен обаче.
Минавам да кажа и че в Парадайз има транспарант, че Нотино откриват магазин през август. Blush

# 560
Помирисвала съм го само, дали не беше в един “фрий” шоп, нямам спомен.
Явно не съм му и обърнала достатъчно внимание, не знам.

Ще го погледна, щом така го определяте, обичам закачливи аромати. Hug

Парфюм за деня ми беше отново TF - Orchid Soleil.
Вчера бях на дискотека и ги скандализирах с нощния Скандал. Grinning

Класическият Скандал ми е най-любимият парфюм  Heart Eyes Нощният как е спрямо него?  Grinning

# 561
  • Бургас
И двата Скандала са хубави за мен,Нощният е по-нетраен върху кожата ми..,но също го харесвам много.Само Скандал е сладка,предизвикателна,медена парфюмна бомба,много го харесват мъжете/около мен/ и мои приятели мъже и познати и всички.Не разкрива прелестта си на всяка кожа обаче.Green Heart

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 20:31 от Bright Crystal

# 562
  • София
Имам Lady Emblem и даже не съм го отворила. Бях го поръчала заради красивия флакон, като преди това го тествах. Как да стигна до него обаче с тези MG, Mugler Angel eau croisiere, ES Girl of Now forever и други красоти. За кой сезон бихте го препоръчали - Lady Emblem?
Пролет-Лято. Поне при мен, носи настроение на този промеждурък в който сред ароматите от пролетни цветя, започват да проблясват и летните слънчеви лъчи. Един от парфюмите, които харесах още от помирисване на хартийката и който съм позабравила вече.

# 563
  • Sofia
Първообразът на Скандал ми е един от любимите. С времето като отлежа, се разкри още повече и стана по-упойващ, като хубаво вино.

Първоначалното ми впечатление за Нощния Скандал (помирисване в магазин) беше, че носи днк-то на предшественика си, но все пак се различава.
Мислих си го в хубавия смисъл.
За мен това беше решаващо и достатъчно, тъй като познавам първия и се сдобих с бутилка.

Впоследствие го разносих и се разочаровах от трайността му. Разочаровах се, защото първообразът има убийствена трайност при мен.

Изоставих го Нощния и му се разсърдих. Дори по едно време мислих да го изметкам в размените, но се отказах. Слава Богу, че се отказах. Дадох му втори шанс. Трайността му не е като по-голямото му братче, не е такава накъртваща, избиваща зъби сладка бомба, но си има скандалния чар. Затова реших, че ще си го запазя. Simple Smile)

Ако трябва да избирам обаче, ще избера винаги Скандал. Simple Smile)

# 564
На мен пък Нощният повече ми харесва и имам, и нося него. Скандал не бих купила.
Днес пробвах новото зелено Гучи. Много зле. Много, много лайка и кофти тръгване, като кон ме ритна в носа. Рядо оставям блотер настрана, но днес го мушнах в списание. После отново пръснах след часове на друг блотер и отново същото. Както каза Ковачева няма да се задържи дълго на пазара, а в България няма да има предполагам никакви продажби. Шишето не ми харесва. Жалко Гучи, но аз от тях не очаквам  почти нищо свясно за моя вкус, така че не съм изненадана. Младите ще са потресени от този парфюм, мъжете също.

# 565
Денси,искренно ме разсмя ...кон ме ритна в носа 😆😆😆😆😆Аз също не го харесах на блотер,но му дадох шанс на кожа.Пак не го бива,но на кожата не е толкова горчив като на блотер. Аз съм почитател на всички скандали,но въпреки това,имам и нося само Бай найт.Голяма любов е там.

# 566
О, и аз щях да го пробвам със сигурност на кожа зеленето Гучи, но се бях напръскала яко по ръката с Льо парфюм Роял, а той много ми харесва и не искам да си развалям удоволствието. Но ще го пробвам със сигурност само с опознавателна цел. Той е просто много различен от всичко предлагано в момента.

# 567
  • The Evergreen State
И аз пробвах новото Гучи, не е лошо но не ми е интересен също. Гучи последните години забиха в някаква много странна посока, толкова странна че чак им се получава някак. Първоначално много ме дразнеше този хипи, отпуснат и "над нещата" вайб който лъха от рекламите на Bamboo, Гучи Гилти и всичко което излезе след тях. Шишенцата са в пълен унисон с тази концепция и новото зелено Гучи е естествено продължение. Самите парфюми са добри въпреки начинът на представянето им за мен. Новият Мемоар иронично заради името не оставя никакъв спомен у мен, нежни цветя и толкова.

# 568
  • Sofia
Аз харесвах само Гучи Енви Ми и Гучи О де Парфюм 2. Оттогава нищо, нада, каквото и да помириша на Гучи.
Бамбу ми беше направил впечатление, ама дотолкова, че да не го купя. Това е.

# 569
  • Бургас
На Гучи ми допада единствено Блуум и нищо друго там.

Общи условия

Активация на акаунт