Азиатска козметика и грим 11

• 37 053
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Тоест, грешка е, че директно го свалям с измивното ми (гел, пяна) и след това минавам с тонера? Simple Smile

# 376
Да. Работата на олиото е да разтвори мазните остатъци (мастноразтворим продукт) и чрез емулгирането с вода се превръща в течност с млечен цвят, която лесно се отмива. След това гел–пяната отмива остатъците от "мръсната вода" на олиото, но тя вече е водоразтворим продукт (не знам дали го обяснявам разбираемо). Ако само масажираш с олио  и отгоре просто нанесеш пяна нищо не правиш. Пяната няма как да отмие мазнината (освен ако не е с реактивно pH 8-10), а след като не е била добавена вода олиото, което е разтворило и грим, и слънцезащита само си се набива по порите.
Това с "минаването с тонер" не го разбрах. Ако е тоник с киселини и го използваш като допълнителна форма на почистване -позачистваш, каквото не си отмила, но не е достатъчно. Ако си е класически хидратиращ тоник - той няма никаква връзка с почистването и се нанася с ръце, т.е. няма обтриване.

# 377
  • София
Виола, супер си го обяснила! В първия ми постинг по темата не се разбираше добре (явно мислейки си, че е очевидно ясно), но както винаги, ти си страхотна в последователното излагане.
Хубаво лято, скъпи (който не е почивал) Simple Smile

# 378
  • Sofia
А, имах предвид, че директно си продължавам по стъпките - тонер, серум и прочие.  Grinning

Идеално обясняваш. Hug
Ясно, вече разбрах. Типични лаишки грешки са си моите, ама като си мисля, че всичко знам хаха.
Благодаря за поясненията, ще си оправя рутината. Kissing Heart

Harpalike, не се коси, добре че сте вие да обяснявате, че иначе не знам. Flowers Hibiscus

# 379
По въпроса на Emy за падовете - в момента съм с Cosrx и съм доволна. Виждам обаче, че другите два варианта комбинират BHA и AHA киселини, което не е никак лошо, аз специално имам още едни падове само с AHA, за да си имам и нещо за грижа на повърхността на кожата. Мисля, че няма да сбъркаш с нито един от трите варианта.

Viola, въпрос Simple Smile Ти заради слънцето и плажуването ли си оставила Cosrx падовете за есента? Питам, защото четох на доста места, че BHA не предизвиква фотосензитивност и аз не само я ползвам смело сутрин, но смятам да си взема и падовете с мен на морето, че след два дни там се връщам с абсолютно опустошена от пъпки кожа. Та, питам те като човек с много опит в грижата за кожата за мнение Simple Smile

# 380
Като цяло никога не използвам ексфолиращи продукти сутрин, а заради слънцето съм спряла активна употреба на всички киселини юли/август, както и преди, и по време на морето. Няма как киселина да не прави кожата фоточуствителна. Начина, по който действат е обгаряне на горния пласт кожа, с което стимулират регенерацията. Единствено витамин С- то, заради антиоксидантните си функции, е допустимо за употреба при силно UV. Ниацинамидът не прави кожата фоточувствителна, но пак влияе на синтеза на меланин, което означава, че също трябва да се внимава с излагането на слънце.

Разбира се, всичко зависи от процента концентрация на активните съставки. Аз съм склонна към пигментации и ме е страх да рискувам. За момента финализирам лятото с минимални поражения като разчитам основно на вит.Ц и пептиди. На есен смятам активно да наблегна пак на киселините (падовете на COSRX като Bha плюс Комбиниран продукт Aha/Bha/Pha Purito и Isntree Aha eсенцията) плюс ниацинамид и азелаинова к-на Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 авг 2019, 19:59 от Viola Tarakanova

# 381
Ха така Simple Smile Аз тъкмо съм си направила план - червените падове на косрх, на следващия ден - винените на неоген, после зелените на пюрито (с центела), пак неоген, зелените на косрх.. и така в тоя ред..за цялата седмица Simple Smile За сутрин съм оставила азуленовите на петитфее и бюти уотър падовете ...
Момичета, влюбих се в сплаш маските на Блите. Три дни ползвам сутрин жълтата, вечер лилавата. Май прекалявам, но гледам още нямам поражения. Изнасям ги вечер, че май жълтата ми се бие с витамин с-то или може и да махна вит С-то.. не знам.. трябва ми съвет. Но съм пощуряла с тях Simple Smile
Друго по което съм луднала са прес-серумите на Блите. Понеже поръчах и четирите, мажа поне три от тях .. един върху друг .. и попиват..и не ми е мазно и не ми лъщи.. и съм в шок направо. А преди тях слагам и есенцията 8 beans na Blithe, която също се води тежичка. И това на моята комбинирана кожа.
Имам и едно глупаво питане - задължително ли се отмиват винените падове на неоген след ползване. Не знам къде съм спала да не ги поръчам до сега - свалят безумно много мърсотия, след безумно доброто ми уж почистване преди това, но пише да се отмият, а аз някак не искам Simple Smile

# 382
Добре де, аз имам въпрос. Правим двойно измиване, нали така. Гледам пяната или гела да балансира ПХ. Супер. Ама напоследък ползвам едни корейски спирали и очни линии водоустойчиви, от които все остава следа. Съответно трябва да почистя хубаво очите, обикновено с нещо двуфазно за водоустойчив грим. И после какво? Пак ли мия лицето с гела? Или направо тонер? Остава мазно и трябва да се измие според мен. Могат ли да се ползват някои от падовете, които коментирате? Имам само на Cosrx червените. Ако да, кои препоръчвате?

# 383
Ice, първо махаш грима на очите с демакиант по избор, после си действаш със стандартните маслено измивно/гел Simple Smile

# 384
Viola, благодаря за подробния отговор Simple Smile
Ivalinna, всичко е до лично усещане, разбира се. Щом не виждаш поражения, карай си рутината, дори блогъри и бюти експерти, които са в индустрията от години, са на различни мнения. Обаче имам въпрос, червените на Cosrx и тези на Пюрито за мен са почти еднотипни като действие, даже и на аромат си приличат. Дават ли ти някакво различно усещане и ефект? Винените на Неоген аз отмивам, защото ми лепнат.

# 385
Ice, първо махаш грима на очите с демакиант по избор, после си действаш със стандартните маслено измивно/гел Simple Smile
И този вариант ми мина през ума. Joy
Сега понеже захладня леко и започнах отново да гримирам, та ме заинтересува този въпрос. Иначе на клипчетата гледам, че всички директно на гримирано лице слагат олио и аз така.

# 386
...
Ivalinna, всичко е до лично усещане, разбира се. Щом не виждаш поражения, карай си рутината, дори блогъри и бюти експерти, които са в индустрията от години, са на различни мнения. Обаче имам въпрос, червените на Cosrx и тези на Пюрито за мен са почти еднотипни като действие, даже и на аромат си приличат. Дават ли ти някакво различно усещане и ефект? Винените на Неоген аз отмивам, защото ми лепнат.

Valandin, Неоген не ми лепнат или не съм го отбелязала. Зелените на Purito ги усещам по-леки от червените на Cosrx. Всъщност Cosrx ги усещам най-силни. Тях, като се замисля, имам желание да измия ...

# 387
Влизам да споделя мнение за Aromatica 95% organic aloe Vera gel.
Взех го като по-лека алтернатива на лосионите за тяло, иначе е мултифункциален продукт.
Не е нищо особено. Не усещам кожата си особено хидратирана, нито дехидратирана, така че явно си върши работата. Но толкова хвалебствия изчетох за хидратиращите свойства на алоето, че очаквах кожата ми едва ли не да запее. Има лек охлаждащ ефект, който обаче трае кратко, докато попие гелът, а това става бързо.  Също ми липсва омекотяващия ефект на лосионите, с който съм свикнала. Свалям му шапка за изключително изчистения състав обаче, това определено няма как да подмина. Но на цената на лосионите на Дъглас, които за моя бюджет са финансова глезотия, определено предпочитам последните.

По темата за киселините, глас и от мен за червените падове на Cosrx.

По темата за измивните - нанасям масления продукт на суха кожа, обтривам с пръсти и отмивам, след което мия още веднъж с пяна по същия начин. Маслен продукт използвам само, когато свалям грим, не намирам за нужно да го нанасям и на негримирано лице. Очен грим нося рядко, но балмовете, които съм ползвала досега, се справят чудесно и с него.

# 388
# 389
За измиването каквото имах да кажа, вече е казано. Само ще затвърдя: при по-тежък грим - първо минавам с мицеларна вода или специален дегримьор за очи (примерно Etude House mascara remover). Хубаво е първо да се постои няколко секунди с напоения тампон и чак тогава нежно да се свали грима от очите. После вече остатъците падат с олиото (което задължително измивам с вода) и накрая пяната.

Падовете на Neogen - старите са с отмиване,  но имало нова версия - без отмиване. Ползвала съм само старите и изрично си пише, че трябва да се изплакне лицето.

Бъбъл глинена маска само една съм пробвала засега (TIAM Sebum Drying Black Bubble Pack). Хич не ми е симпатична - смрадлива, трудна за отмиване и със съмнителен ефект. Не съм се отказала да пробвам и други с мехурчета, дано си намеря някой ден прилична. Тази на Елизавека чака... в гардероба... ех, тоя гардероб Joy

Върнах се малко назад в коментарите, но не намерих кой спомена, че всичко му пари и щипе напоследък. За такава пострадала кожна бариера помага ей това серумче на Skin&Lab, метни му едно око ако нямаш друг илач под ръка.

Vitamin K3 quickly heals and soothes the damaged skin and strengthens the skin barrier.

Lightly moisturizes the skin and adjusts the oil-moisture balance of the skin comfortably.

Cares the uneven skin tone healthily with the hypo-allergenic soothing care formula.
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.c … tm%2F312072875289
Гъстичък е, аз си сипвам три помпи в шепата (много ме радва опаковката!), разтривам и мажа по лицето (и шия, деколте - докъдето стигне) . Дали той ми помага или някое от другите мазила не знам, а може и да е колективна заслугата, но съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт