На море в България 2019 г.! - 4

• 47 597
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
За догодина чакам да пуснат в експлоатация новото Белведере в Приморско ...ама сигурно няма да ми е по джоба или пък няма да го пуснат за българи. Искаме хотел с пързалка и стая със спалня плюс редовно легло, не някакви изтърбушени дивани или фотьойли, плюс качествена храна. А и "детето" е на 12 навършени вече.

# 676
Извинявам ви се предварително за лекото отклонение от темата, но е в подкрепа на българските хотели и въобще курорти. В момента съм в Гърция на Касандра, селище Ханиоти. Ами да си кажа честно, скоро няма да се върна в Гърция. Хотелът е 3*, но е по-скоро 2*. Малки стаи, храната и напитките ги бива, без да са нещо уау и до там. За парите, които съм платила става горе-долу. Морската вода е чай и супер чиста, но с ужасно много камъни. Просто не се стъпва по дъното. На практика идвам на море, но май ще си стоя на басейна, което не ми е детската мечта.Плажът е с ужасен пясък. Направо строителен материал. Мястото е много занемарено, боклук по улиците и е от типа Китен, Ахтопол. Ще изкараме някак си. Ще търсим и друг плаж, но днес цялата група бяхме на мнение, че нашето Черноморие и хотелите по него са в пъти по-добри. Плажовете ни са перфектни и дори да има забележки то са дребни недостатъци.Общо взето се чувстваме прецакани и паднали от кон на кокошка. Знам, че някои ще кажат, ама има и други супер хотели. Да, има, но ако ще давам по 2000 лв., то поне морето да ми е море и пясъка да е фин и приятен за стъпване, а не каманъци. Цял сезон следя отзиви и от навиканите турски хотели. Моя колежка, която основно там почива се върна от поредният 5* хотел в Сиде и също е доста разочарована. Сподели, че нивото яко е паднало, а пък цените сериозно са се качили. Много от услугите на уж ОИ вече се заплащали допълнителено и т.н. Бахме решили сладващата година да посетим Анталия. Днес единодушно решихме, че повече експерименти няма да правим. Залагаме на познато, сигурно и дори да нещо ново то задължително в България.
А и за класацията. На мен за сега фаворит ми е Серенити бей Сунео клуб и счетам, че си заслужва всеки пахарчен лев.
Това лято имаше добри отзиви от Сънрайз Ол Суит Резорт. Много  вероятно отново към Обзор да се насоча.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2019, 22:33 от fatalina

# 677
  • пак там
Ние това твоето си го причинихме преди десет години Simple Smile и оттогава не мож ни изкара извън България Simple Smile

# 678
  • София
Ами и аз това пея за Гърция,  от колко време,  но,  иди в темата за Гърция и само намек да кажеш че нещо не ти харесва,  те нападат хора които уж от 20сет години не стъпват по българското море, но знаят със сигурност че е мръсно и не става. Гърция било къде по - добро.   Та,  има и хубави места в Гърция,  но е двойно по- скъпо и топло.  И висенето на границата те отказва съвсем.  Отделно и аз не съм фен на Халкидики заради камъните по плажа,  но всички все там ходят.  Живна този район на Гърция от Българите,  а там си е камънак. Та я по добре в България на нещо изпитано.

# 679
  • В.Търново
Аз много съм се навила за Сънрайз до Обзор, но е малко отдалечен от плажа.По-близкия вариант до морето е другия нов хотел Сънрайз Блу.Някои не харесват обзавеждането на стаите, но аз мисля, че е приемливо, ново и чисто.Има три пързалки.За Верамар имам приятни впечатления от коментари и снимки.Мечта ми е да посетя хотел Грифит Болеро на Златните, но е много скъп за мен и с дълбоко море.Правиш няколко крачки и ти е почти до врата.Абсурд!
Иска ми се да посетя новия Серенити, но не ми харесва в Царево.Няма я и известната стара анимация на хотела.Искаше ми се да посетя и Белла Виста, но след последните коментари...........а и моя позната също имаше мечта да го посети и като го направи това лято не беше никак впечатлена.Може би също бих искала да посетя Дюни, но мисля че също тези пари не си заслужава.Например за хотел Белвил в пик сезон за 2+1 на ден ще ми е 362,50лвв двойна стая.С отстъпката от 10% ще ми падне на ден 326,25лв, което също ми е много.Сумата по 7 нощувки 2283,75лв.В никакъв случай!А ако трябва да дойде и баткото ни за 7 нощувки в пик сезон в апартамент парк с отстъпката ще ни струва 3166,06лв Абсурд!!!
за това се колебая много за следващото лято Турция или България!За Турция ме спира дългия път.Но просто ми омръзна в България всяка година да се увеличават цените, качеството да не е на ниво, морето мръсно.Да видим везните на къде ще наклонят, до ноември-декември трябва да сме решили.

# 680
Русалка, морето ни е много чисто даже. Останаха малко места, които не с пречиствателни станции. И най-вече курортите са ни наистина курорти, а не тъпи селца с вилички и къщурки.
В Св. К и Елена не съм била вече 4 години, но наскоро гледах едно предаване за там и всичко ново ме очарова. Може лято 2020 да се пробвам в хотел Азалия или ако реновират някой от бившите на Слънчев ден, защото само там плажът е по-хубав. Мои приятели ходят там вече три години подред и много си харесват мястото. На мен също ми допада. Има къде да се разходиш, много е зелено и приятно.

# 681
Аз много съм се навила за Сънрайз до Обзор, но е малко отдалечен от плажа.

Ще ти отговоря двулично Simple Smile

Едната част от мен си казва, супер  ! Дано има повече заблудени хора като теб Simple Smile

Другата казва - че си в голяма заблуда, плажа не е толкова далеч и това изобщо не е причина дори за момент да се колебаеш. Дори с количка, разстоянието е едно голямо нищо.

------------
Извинявам ви се предварително за лекото отклонение от темата, но е в подкрепа на българските хотели и въобще курорти. В момента съм в Гърция на Касандра, селище Ханиоти. Ами да си кажа честно, скоро няма да се върна в Гърция. Хотелът е 3*, но е по-скоро 2*.

Кой е хотела ?

# 682
  • Русе
Майка ми се върна в неделя от Св. Константин и Елена. Тъй като търси на място, се оказа че в Азалия няма места / натам се беше насочила/ и в крайна седмица беше 1 седмица в Сириус Бийч. Не е останала много доволна. Най-вече храната не струвала. Приборите в ресторанта били не добре измити. Плажът - почти никакъв. В пик сезон изобщо няма да достигат чадъри и шезлонги. Единствено е доволна от басейните. Вътрешният бил 38 градуса, външният - 42. Стаята също била добре обзаведена и достатъчно голяма. За самия курорт впечатленията са същите като моите от ноември 2013 - необлагороден и запуснат. Иначе за Слънчев Ден и аз съм чувала добри отзиви, но там и цените са по-високи.
Аз също мислех да пробваме Дюни, но след последните отрицателни отзиви се разубедих. Не си струва за такава висока цена.
В темата от тази година забелязах положителни отзиви за Алгара, Рена, Еврика / Сл.Бряг/ и Сънрайзите в Обзор.
Миналогодишните фаворити Цезар палас и Бела Виста са по-скоро с отрицателни отзиви.
От тазгодишните ни почивки харесах Грийн Лайф Бийч Ризорт, но това което лично за мен е минус - извън населено място. За някои може и да е плюс. За догодина не съм мислила. Може да опитаме Гърция най-накрая / но не островите, а някъде по-близо/ или да се върнем на Поморие / там ми харесва като места за разходка и заведения за хапване, а и плажът не е лош/.

# 683
  • София
За Дюни като посещавала много пъти , мога да посъветвам следното, направете резервация на ранни , за между 25-30 юни или 1-6 септември. вземете 10 % дискаунт + още 5 % дават някои агенции , да речем, като редовен клиент. Резервирайте ХВ и ще ползвате целия компплекс. Това , ако ви е скъпо и ако искате да пробвате .. смятам че си струва...
Или да речем някаква комбинация - 27 юни до 4 юли, да ползвате няколко дни от ниската цена, е да, леко рискувате  с времето, но комплексът си струва. Особено ако не сте били, пробвайте го.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2019, 11:34 от Wooden Cuckoo Clocks

# 684
  • Варна
То плажа на Св. Св. Константин и Елена се знае че не струва, то реално почти няма и плаж де, освен малкото плажче на север от центъра, но то е толкова малко, че реално не може да събере и половината почиващи, а и е честно казано гадничко като плажче. Този курорт не е за плажуване, по-скоро е друг тип, за обиколки, да прескачате до Варна, и т.н.

# 685
  • Beyond the stars
Е, при Азалия и Слънчев ден си е супер плажът.
А Сириус отзивите му онлайн хич не са ласкави.

# 686
  • Sofia
Извинявам ви се предварително за лекото отклонение от темата, но е в подкрепа на българските хотели и въобще курорти. В момента съм в Гърция на Касандра, селище Ханиоти. Ами да си кажа честно, скоро няма да се върна в Гърция. Хотелът е 3*, но е по-скоро 2*. Малки стаи, храната и напитките ги бива, без да са нещо уау и до там. За парите, които съм платила става горе-долу. Морската вода е чай и супер чиста, но с ужасно много камъни. Просто не се стъпва по дъното. На практика идвам на море, но май ще си стоя на басейна, което не ми е детската мечта.Плажът е с ужасен пясък. Направо строителен материал. Мястото е много занемарено, боклук по улиците и е от типа Китен, Ахтопол. Ще изкараме някак си. Ще търсим и друг плаж, но днес цялата група бяхме на мнение, че нашето Черноморие и хотелите по него са в пъти по-добри. Плажовете ни са перфектни и дори да има забележки то са дребни недостатъци.Общо взето се чувстваме прецакани и паднали от кон на кокошка. Знам, че някои ще кажат, ама има и други супер хотели. Да, има, но ако ще давам по 2000 лв., то поне морето да ми е море и пясъка да е фин и приятен за стъпване, а не каманъци. Цял сезон следя отзиви и от навиканите турски хотели. Моя колежка, която основно там почива се върна от поредният 5* хотел в Сиде и също е доста разочарована. Сподели, че нивото яко е паднало, а пък цените сериозно са се качили. Много от услугите на уж ОИ вече се заплащали допълнителено и т.н. Бахме решили сладващата година да посетим Анталия. Днес единодушно решихме, че повече експерименти няма да правим. Залагаме на познато, сигурно и дори да нещо ново то задължително в България.
А и за класацията. На мен за сега фаворит ми е Серенити бей Сунео клуб и счетам, че си заслужва всеки пахарчен лев.
Това лято имаше добри отзиви от Сънрайз Ол Суит Резорт. Много  вероятно отново към Обзор да се насоча.

Абсолютно на същото мнение съм. Били сме в Ханиоти два пъти. Втория път в Ханиоти палас - бяхме настанени в партерен етаж, който се пада в ниско някак си, иначе храната беше прекрасна там. Бяхме на НВ. На плажа дъщеря ми нарани стъпалата, наистина пясъка не е пясък. Избрах градчето на принципа, че е едно от големите селища на Касандра и има места за разходки и обиколки вечер за малко дете.
Серенити бей ми е един от хотелите у нас, който много харесвам и сме имали чудесна почивка там.
Та след Гърция, две години подред в Ханиоти, си почиваме у нас. За парите, които платихме там за седмица - на нашето черноморие ходим на две почивки. Редуваме различни места, понякога сме доволни, понякога - не, но искам да имам впечатления и рядко повтарям хотели.

# 687
  • В.Търново
Цените за Дюни си ги сметнах с 10% отстъпка.За българска почивка не бих дала 3000лв, какво като ползвам целия комплекс.Колко храна ще изяден, алкохол не пием.В края на юни или началото на септември бих отишла на море като допълненителна, а не основна почивка. Simple Smile

# 688
  • Beyond the stars
Гърците имат много добри къмпинги, в това отношение трябва да ги стигаме определено.
За догодина, живот и здраве, обмисляме ранна Анталия със самолет и септемврийско море вероятно или в Обзор или в Албена. Дюни са ми много изкушаващи, ама цените не са за второ море.

Св. Константин и Елена ми е сантиментален много и сега ми е мъка, че и там почнаха да строят с темп. Ама пък може да е за добро, доста соц вид поддържаше. Хич не съм съгласна, че няма хубав плаж - варненци ходят на плаж там, а не обратното.
Азалия ми е ученическа мечта откакто я пуснаха 2004-та, за сега все се разминаваме, ама ще й дойде ред някой ден.

# 689
  • Варна
И аз имам добри спомени от Св. Св. Константин и Елена, но като варненка никога няма да кажа че там има добър плаж. Дори и Кабакум е направо отличен плаж спрмо него. Даже не говоря за някакви първокласни плажове тук, просто за някакъв плаж.

Общи условия

Активация на акаунт