Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 9/ Август 2019

• 215 471
  • 4 741
  •   1
Отговори
# 4 170

Това е коментарът, за който говорим предполагам. Абсолютно ненужен и неверен е, да не говорим за грамотен. 🤐Коментирали сме акцента на Полина, няма как, пуснала се е в интернет пространството, на хората им прави впечатление, това няма как да го избегне. Но нея лично да ѝ пишеш да ѝ кажеш, че има акцент (това за дикцията не го и разбрах) е тотално ненужно. Също, кое му е непрофесионалното, че има акцент, все едно да кажеш, че Пенелопе Круз е лош професионалист/актриса. Глупаво е. Второ, че в това видео тя е в ролята на майката, професионалистът е до нея. И пак не е строго професионална среда, че да се съобразят с някакъв етикет и норми на поведение. Мен точно това ме грабна във видеото, че е супер непринудено, естествено и лично, не както някой направи паралел с това на Зорница, която е като говорителка по телевизията.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 23:28 от Emiliana V55

# 4 171
Ех, друго си е да си дойдеш два пъти в годината в България и да почнеш да философстваш кое колко струва...
Някой запознат с въпроса, ще сподели ли колко струва прясното мляко във великата Дания, че ми стана интересно.
Скрит текст:
Да каже колко струва наем или закупуване на апартамент в Копенхаген или колко струва едно излизане на бар/ресторант и тогава да се жалва за млякото. Няма да е в полза на Дания, гаранция Joy

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 22:33 от Не се сърди, човече

# 4 172
  • София
Според мен Полина говори и пише много добре. Мен лично не ме дразни, но в критиката има част градивност- казала й е да отиде на курс или там, каквото беше.

Аз си казвам честно- не бих писала обяснителни имейли. В крайна сметка не съм начална даскалица. По- скоро бих посочила грешката и човекът да си разучи. Ако на мен ми посочат грешка, веднага ще тръгна да проверявам правилата. Най- отговорно го казвам и смятам, че всеки, показващ се по "малкия телевизор", трябва да постъпи така. Заставайки, носиш някаква морална отговорност пред хората, които те гледат. А и пълният/кратък член е супер basic. Почти всички влогърки го ползват грешно. Няма идея как може да ти хрумне да говориш/пишеш така, но...

# 4 173
  • София
А ЕлизабетФейм, която мисли, че майка И е разглезила Ник??? Бебе на няма и 40 дни е разглезено 😄

# 4 174
Ма тая Елизабет и тя ли е влогър забогътми?! Не мога да следя всички кукувици, не ми стига времето, хаха.

Радостната съм ѝ твърд фен вече, щом постна и за фекална проба, няма какво да я спре.

# 4 175
Вече се чудите за какво да се заядете. Какво значение има колко пъти е била в България, за да сравни цена на мляко? Ако говори за здравеопазване - ок. И мен ме дразнят туристически мнения по дълбоки теми, че и даващите ги претендират да имат същата достоверност, каквато имат живеещите там от 3-4-5 години.

Млякото е по-евтино и в Германия. Както и доста други хранителни продукти всъщност. За да забележа това, ми е достатъчно да вляза по 1 път в средностатистически вериги и на двете места. (Все пак не е ок да се сравняват цените в супермаркет с тези в хай-енд еко-био-веган магазинче.)
Говорим за мляко, не за апартаменти. Никъде не е казала, че е по-евтино да се живее в Дания. Правите от мухата слон.

# 4 176
  • София
Явно, препоръча ми я тубата и си я пуснах, то това е единственото от нея, което съм гледала, последното видео. Може пък другите да са адекватни, но след това умозаключение едва ли ще пусна друго...

# 4 177
Поличнето не искала трафик оттук, ама всичките ни четата, брех да му се не види.

Скрит текст:
Чувала съм за жени, осиновили новородени и успели да кърмят след като са взимали хормони и други лекарства, или чрез механична стимулация. Както и за онези, които си окачват шишето на врата и с тръбичка млякото се отвежда по гърдата до устата на бебето. За мен е доста странно и най-вече голяма хамалогия. Ако имаш друго кърмаче, и вече произвеждаш кърма, хубаво, но месеци наред да се мориш с помпата или да пиеш хапчета...

Не смятам, че майката кърмила детето си е повече майка, от онази, която не е успяла. По същата логика най-добрата ми приятелка е повече майка на малкото си дете, което успя да кърми, и не толкова майка на по-голямото, при което нещата не се получиха.
Усещам, че както едно време са принуждавали майките рано да отбият детето или въобще да не го кърмят, сега тенденциите се обръщат в обратната посока и натискът върху жените, които на се успели да кърмят само ще се увеличава. Сбъркана работа.

# 4 178
И аз не разбирам това споделяне на просташки или пък засягащи коментари в story, кому е необходимо? Много се подценява факторът "приемане на критика", масово популярните ни инфлуенсъри (че и не чак толкова популярните) просто не могат да отсяват и приемат критика и да работят върху споделената обратна връзка от адиторията, а подхождат емоционално и реагират пасивно-агресивно, както е и в случая с Полина.

# 4 179
Сега видях в един сайт, който дава цена на живота в различни страни. За Дания цената на млякото за август е 8.52 крони, около 1.15 евро. Т.е. кажи-речи същото. Не знам каква е тази мания на живеещите в чужбина да сравняват непрекъснато цени на отделни продукти...

Не се стърпях да пусна скийн на останалите цени на хр. продукти. Направо са шокиращи. Но Ели млякото коментира...

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 15:40 от @steraki

# 4 180
  • Перник
В устна реч пълният член не е задължителен така или иначе, затова е доста смешно да се слага там, където не му е мястото, но при някои хора е паразитно старание за свръхкоректност на изказа. Веднъж бях пуснала съвсем любезен коментар към Пепе да обърне внимание на употребата на глаголи в минало свършено и минало несвършено време, тъй като често ги греши. Тя нито отрази коментара, нито поправи грешката си.

# 4 181
Хм, защо тези жени се чувстват задължени да ни уведомяват за всяко нещо, свързано с децата им. Ето я тази, дала била 💩 на детето за изследване, госпожа Гочефф пък беше документирала как нейният Никола пръцка и пълни памперса преди няколко месеца. Ми сори, не ми е сладко това. Могат и да спестят някои от детайлите.

# 4 182
Полина понеже получи 99% одобрение и позитивизъм на последното си видео, не можа да не сподели единствения негативен коментар. Защо не сподели хубавото и не благодари на феновете си? Така просто олеква.

Сега видях в един сайт, който дава цена на живота в различни страни. За Дания цената на млякото за август е 8.52 крони, около 1.15 евро. Т.е. кажи-речи същото. Не знам каква е тази мания на живеещите в чужбина да сравняват непрекъснато цени на отделни продукти...

Така искат да ни кажат какви сме будали, че още живеем тук, пък те са хванали Господ за шлифера сигурно в чужбина...

# 4 183
Скрит текст:
Чувала съм за жени, осиновили новородени и успели да кърмят след като са взимали хормони и други лекарства, или чрез механична стимулация. Както и за онези, които си окачват шишето на врата и с тръбичка млякото се отвежда по гърдата до устата на бебето. За мен е доста странно и най-вече голяма хамалогия. Ако имаш друго кърмаче, и вече произвеждаш кърма, хубаво, но месеци наред да се мориш с помпата или да пиеш хапчета...

Не смятам, че майката кърмила детето си е повече майка, от онази, която не е успяла. По същата логика най-добрата ми приятелка е повече майка на малкото си дете, което успя да кърми, и не толкова майка на по-голямото, при което нещата не се получиха.
Усещам, че както едно време са принуждавали майките рано да отбият детето или въобще да не го кърмят, сега тенденциите се обръщат в обратната посока и натискът върху жените, които на се успели да кърмят само ще се увеличава. Сбъркана работа.

Хмм, възможно е да има такива случаи, не съм се интересувала и не бях чувала за такова нещо преди сериала.
Иначе споделям напълно мнението ти.
Според мен тогава се опитаха да бъдат социално ангажирани, да отправят послание и т.н., но за масата аудитория не им се получи. Имаше основно подигравки.

Полина понеже получи 99% одобрение и позитивизъм на последното си видео, не можа да не сподели единствения негативен коментар.
Не са научени да приемат негативни коментари, това си е. Поздрав от....как бяхме ...."кофата с л**на"

# 4 184
Не трябва да има натиск и заклеймяване по такива теми, защото жените сме много чувствителни в тези периоди и на тези теми (повечето жени), трябва да има, според мен, ясна и истинска подкрепа за принципно по-добрия избор, но не и осъждане на алтернативата. Просто в живота има всякакви случаи, не всяко 2+2 е 4. Трябва да си голям тапир, за да раздадеш набързо присъди кой колко е майка/баща.
(Епизода на ОЖ не съм го гледала, то тоя сериал изобщо не става за гледане, много ми е глупав. Но иначе не смятам, че повдигната тема е простотия, ако някоя жена иска да постигне лактация, възможно е, дори за мъже е възможно, има случаи. Начи, аз лично бих била благодарна, ако можеше да се сменяме кой да кърми, хахаха, денем аз, нощем той; с шише не ставаше)

Общи условия

Активация на акаунт