Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 031
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
  • В средата на времето
Разбрах бала за 91 НЕГ, мен ме интересува на 1АЕГ, тук в темата ли да търся, има ли официално някъде изнесено?

На страницата им има публикувани баловете на приетите деца на 4-то класиране, както и новите свободни места, които ще се разиграят на 19.08.

# 586
Видях, чела съм само първите постове от темата, благодаря Изида и се извинявам и на другите, продължавате да пишете много.
Ани, последно сте си в 35-то така ли? Написах май ненужни пожелания!
Да, балът на 1АЕГ е 410 за момчета, нашият е 402, нямаше да стигне. Не, че щяхме да отидем там де, младежът се оказа, че иска да учи нов език. Ама знам ли дали не е на принципа на киселото грозде неговото?

Колко по-напористо и ученолюбиво е дете с бал 437  от такова с 429?  Simple Smile
По-напористо като за точно 2т разлика в оценката по МАТ и БЕЛ на НВО. Една сбъркана тестова задача, където вместо А  оградило Б и 2т по-малко в оценяването  на преразказа например. Grinning  и готово - 8т по-нисък бал и заклеймено като недотам напористо и ученолюбиво. Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз съм и против да се набутва някъде, където да е от последните, също така. За разликата между въпросното дете и средното ниво говоря. Иначе разбирам съображенията ви, всеки има право на мнение, аз бих предпочела децата ми да са някъде, където да отговарят на средното ниво, а не последни на опашката. Всеки си решава, никого не ангажирам с мнението си.

# 587
Здравейте. Прочетох съвсем набързо написаното до тук в темата. Не смятах да се включвам, но виждам, че се прокрадват съмнения по отношение на кандидатстването в СМГ. От личен опит (моето дете е едно от приетите на 4 класиране) искам да потвърдя, че се допускаха само и единствено кандидати с оригинал на свидетелство за завършен 7 клас. При подаване на заявлението за участие в 4 класиране направиха копие от оригинала, който ни върнаха на момента. Надявам се да съм била полезна 😊. Ако някой се интересува - освободихме още 1 място в ТУЕС, така за там свобосните места са вече 2. Приятен ден Ви пожелавам и успех на децата ни, пред които е цял един живот и много възможности. Вярвам, че най-хубавото тепърва им предстои ❤

# 588

Аз съм и против да се набутва някъде, където да е от последните, също така. За разликата между въпросното дете и средното ниво говоря. Иначе разбирам съображенията ви, всеки има право на мнение, аз бих предпочела децата ми да са някъде, където да отговарят на средното ниво, а не последни на опашката. Всеки си решава, никого не ангажирам с мнението си.
                    Това е мнението на ММ по въпроса! Yum Ние се кахърим защо така стана на НВО,защо това,защо онова,а той каза...в това у-ще по-лесно ще вземе отлична диплома и ще си живее живота спокойно вместо 5 години да се изтрепе за същата диплома.Според него реализацията зависи не от дипломата за средно,а от тази за висше! Yum Забрани ни всякакви разговори на тема ...ако това беше станало или ако бяхме рискували...! Постави ни на място за пет минутки и каза на младежа , че от тук нататък сам трябва да решава какво ще прави и къде иска да е след 5 години.И съответно да си поеме сам отговорностите!

# 589
  • Sofia
martikom, честито!!! Sparkling Heart

Варна, ТУЕС и откъде е третото класирано дете и какъв пол са трите?

Косите на Вероника, в 35-то сме, но се прославихме покрай 4-то класиране в НЕГ Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 590
martikom, честито!
Дискусията и съмненията тръгнаха от повтарящите се номера в списъците, от изненадващо удължения срок за подаване в 91 НЕГ, от приемането на оригинали или копия според преценката на училищата. Явно при такава организация на 4то класиране съмнения винаги ще има. Браво на СМГ, че са приемали само оригинали и не са си удължили срока в последния момент Hands Plus1

# 591
Здравейте, не бях видяла, че имате нова тема. Ходихме на почивка, взехме куче, далеч сме от изпитните неволи. Интересуват ме баловете разбира се.
Ани, стискам палци за 73то.
Аз не бих участвала заради това, че детето не би се чувствало на мястото си сред по-ученолюбиви и напористи от него. Но зависи от детето, разбира се, за моето важи това, за сина на Ани - друго може да е валидно, така че подкрепям с две ръце смелостта й!

Колко по-напористо и ученолюбиво е дете с бал 437  от такова с 429?  Simple Smile

Русалке, аз мисля , че Вероника има пред вид децата в 91 НЕГ, а не тези в 73то. Моят син също твърдо рече и отсече, че с такива учещи и амбициозни деца не иска да е заедно, защото щял да се чувства депресиран, а той имаше възможност да си направи сравнение с потока от 107мо към 91 и 73.  И тук не говорим изобщо за бал, за училища, за ниво на обучение, а най-вече за конкурентната среда...

# 592
  • София
Средата в двете училища не се отличава, така че пак логиката ви отвежда до сравнение на децата по бал. А той е  продукт и на моментно състояние, и на кофти късмет, и на товар, който си носи детето като оценки от училище. Понеже сред приетите има и хора (не са много, но ги има) с достатъчно високи резултати (като на приетите в по-високобаловото), а с петица по нещо от училище.

# 593
Малко по малко пъзелът се подрежда ... И аз все се надявах да изскочи местенце за сина на аниК..., макар че все още има надежда за 73то...  Praynig
Въпреки че тук все повече изглежда, че се действа по правилата, продължавам да си мисля, че ще има места по гимназиите, които няма да се обявят...например за 22ро училище имам такива съмнения..

# 594
Абе аз като цяло съм от тези, които гледаха по-отгоре, отгоре на кампанията.

# 595
Тръгнах да пиша заявление за достъп до обществена информация до СМГ и НЕГ с искане за следната информация... :
"Списък на всички записани деца за 8 клас за учебната 2019/2020 година към дата ....08.2019. Моля, списъкът да съдържа информация за техните входящи номера от системата за прием на МОН и съответно баловете им."

Приемам редакции за да не им давам възможност ....да се огъват... Simple Smile  ... а да е ясничко... Simple Smile
Другият проблем е , че нещо не откривам имейла... на НЕГ- може би не гледам внимателно, но ако може, дайте го , че да не търся... Simple Smile

# 596
Към четящите майки на бъдещи седмокласници: изискайте по някакъв начин по- ясни правила за 3 и 4 класиране, защото бозата в тазгодишната кампания се появи на този етап; изключвам прекалено лесния НВО по БЕЛ, който изначално обърка картинката! Аз не съм привърженик на поемането на риска, защото много деца с високи балове не подадоха документи, а други с по-ниски с около 100тина точки рискуваха и успяха. Е тук вече не е ясно как са успели — само на късмет, или пък вследствие на навреме подадена информация от услужливи длъжностни лица...

# 597
И аз като saffron:
Към четящите майки на бъдещи седмокласници....
Като получите свидетелствата (Удостоверение за завършен седми клас) на децата си, непременно направете следното:

1. Сканирайте свидетелството при минимум 32 битов цвят, 600 dpi (най-добре е около 1200 dpi)
2. Отпечатайте двустранно и цветно сканираното свидетелство на хартия с формата на свидетелството (с точност до 0,1 mm) и при същата резолюция, както при сканирането. Направете 6-8 копия!
3. Всички отпечатани копия ламинирайте!
4. Ламинирайте и оригинала на свидетелството.

И да ме питате "защо да правим това?" - няма да ви отговоря Wink
За част от вас на някакъв етап от кандидатската кампания ще възникнат изгоди, ако направите гореказаното.

# 598

Ха- ха аз точно така и направих: само дето не съм го ламинирала и копието е само едно (да има за поколенията да гледат свидетелство, не че е много за гледане ...), но с просто око и човек от Сотбис не може да ги различи ...

# 599
Хм Grinning може би тук се крие отговорът на много от въпросите, които се разискват..

Общи условия

Активация на акаунт