Осми клас 2019/2020 Щастлив и смел полет на младите птици!

• 52 079
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
Ако имате съмнения в нечестна игра, подайте сигнали. Спри да ми пишеш тук, вече бях обвинена в липса на мярка, затова това ми е последният пост в тази тема. Личните са ми отворени, логично е да минем на лични, след като очевидно и ти не ме разбираш какво ти казвам.

# 646
  • София
А това е крайно нечестно, защото и други е можело така да пробват и да се окажатат над чертата, ама не са рискували по легалния път. А пък тези спокойните и безрискови са отнели на практика опцията друг да заеме тяхното място в другото училище, понеже последното спокойно е можело да класира ( за НЕГ се сънявам, че би го направила) следващия поред от предишната класация, останал под чертата.

Много е вероятно, ако някой не се запише в СМГ на 4то, да класират тези под чертата . Ако те са кандидатствали с копия, това не само би било нечестно, но и скандално, защото със сигурност са отнели възможността и други да се пробват по честен начин.
Ще следя с интерес и под лупа развитието на класирането.

# 647
Много е вероятно в някои училища да останат незапълнени паралелки и след утвърждаване на план-приемаq  по една или друга причина Wink. Ако училищата не започнат наистина в тридневен срок да обявяват на сайта си свободните ( освободените) места, някои премествания вече няма да са надпланови.

# 648
  • София
Е, вЕрно ли сега ви се "отвориха очите" за такава възможност? С Дидева откога ви казахме, че в системата удостоверенията са сканирани цветно с чудесно качество. Елементарно е да се сетиш според мен, но може би защото такава ми е професията - появата на престъпно мислене е неизбежна. Joy Съвсем отделен въпрос е дали ще го направиш, защото е неморално, престъпно, а освен това и лесно доказуемо - детето вече е записано някъде и е оставило оригинала си там, а в същото време, родителят представя "оригинал" в друго училище. Но ако "оригиналът" само се представя за сверка, няма как да се докаже. Ходи доказвай, че наистина е представен фалшив оригинал или просто приемащият служител е приел обикновено копие, без да прави сверка. Най-лесно може да се предотврати, ако училището прави проверка в системата и не приема заявления от записани деца. Или просто на четвърто да се кандидатства с копия и без да е необходимо отписване. Това ще удължи малко въртележката по класирането, но няма да е безкрайно. Пак ми се вижда по-добрият вариант, отколкото отписването от сигурно училище, за да кандидатстваш за единична бройка в по-желано такова. Безумен риск, за който не виждам разумна причина да съществува.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 20:08 от sanaka

# 649
Точно над теб съм дала една причина. Да речем, че в много предпочитаното 7891234 ЕСПУ последното класиране е приключило на пети август и на сайта с големи букви пише, че всички места са запълнени, но вземе, че се освободи някое местенце, което забравят да обявят публично. Или пък е обявен срок за подаване на оригинали до 8. септември и класиране на девети...Останалото оставям на престъпното ти въображение. Joy

# 650
  • София
Дидева, то и на 15 септември може да се освободи местенце, но при сегашното кандидатстване след 3-то класиране с оригинали, престъпното ми въображение вижда повече възможни сценарии. Joy

# 651
Пази ги в тайна. Може да напишем наръчник за идните поколения - " Копието на оригинала или как да си дресираш Неси". Joy
Скрит текст:
Редактирам се, за да допълня за незапознатите. Неси е НЕИСПУО - национална електронна информационна система за предучилищно и училищно образование.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 20:14 от Анонимен

# 652
А това е крайно нечестно, защото и други е можело така да пробват и да се окажатат над чертата, ама не са рискували по легалния път. А пък тези спокойните и безрискови са отнели на практика опцията друг да заеме тяхното място в другото училище, понеже последното спокойно е можело да класира ( за НЕГ се сънявам, че би го направила) следващия поред от предишната класация, останал под чертата.

Много е вероятно, ако някой не се запише в СМГ на 4то, да класират тези под чертата . Ако те са кандидатствали с копия, това не само би било нечестно, но и скандално, защото със сигурност са отнели възможността и други да се пробват по честен начин.
Ще следя с интерес и под лупа развитието на класирането.

# 653
А всичко това не може ли да се провери от МОН и истината да лъсне ???

# 654
  • София
Sanaka, сега като го казваш се сещам, че ти наистина го написа и аз го прочетох, но явно и някой друг, защото исках да вляза да го видя, но бяха спряли достъпа до системата. Grinning
Аз може би наистина не бих се възползвала от този вариант. Малко съм праволинейна и ме е страх да правя такива неща. Не обичам. Предала съм го и на детето, което много ме радва.
Факт е, че си писах през последната седмица с още 2 майки, които също не знаеха и не обсъждаха този вариант, а си се тресяхме заедно в недоумение и в страх, как ще теглим оригинали, за да участваме в прословутото класиране.

# 655
Може— ако Дидева и Санака направят комбина и влязат в действие ... тогава ще настане екшънът ( нали е пълен член)

# 656
  • София
Моля, ако някой е проверил класирането в СМГ да го обяви тук.

http://www.smg.bg/news.php?id=890
Потърсих в сайта и не открих резултатите от 4-то класиране в СМГ.
Върнах се сега да потърся в темата, но и тук връзката не показва това, което беше показано в първия ден.
Някой дали е запазил резултатите, които публикуваха СМГ след 4-то класиране?

# 657
А всичко това не може ли да се провери от МОН и истината да лъсне ???
Хубаво е, ако някой се заеме да провери! Стига да има сили! Лошото е, че и да лъсне истината, ще е като лъснатата истина при седмокласниците от Стара Загора, потърпевши от изпита по математика. ( Не сме от тях.) Извинение винаги ще намерят, поне ще имат едно на ум за догодина.

# 658
Може— ако Дидева и Санака направят комбина и влязат в действие ... тогава ще настане екшънът ( нали е пълен член)
                                  А дано стане ,защото това си е голямо престъпление спрямо честно кандидастващите деца и тяхните родители !

# 659
  • София
Аз пък да попитам има ли информация в публичното пространство,какво е станало с момчето от СМГ,което си беше прибрало изпитната работа в раницата?

Общи условия

Активация на акаунт