Хотелите във Велинград - 11

• 46 502
  • 784
  •   1
Отговори
# 390
  • Mostly in my mind
Благодаря ви за отзивите. Heart

Последна редакция: нд, 27 окт 2019, 08:26 от Лолита

# 391
Преди години можеше да се пътува Велинград-Цветино и там да вземеш влака наобратно, там се разминаваха. Сега е променено разписанието и се разминават на Якоруда, малко по-дълго е в посока пътуването. Тук го има разписанието https://tesnolineikata.wixsite.com/home
Предполагам ще е много красиво в момента с есенните багри! Ако ви се отделят 3.5 часа ще е чудесна разходка.

# 392
Между Гранда и Двореца кой бихте избрали? Били сме в първия.
В Двореца има ли целогодишен външен топъл басейн?

# 393
Между Гранда и Двореца кой бихте избрали? Били сме в първия.
В Двореца има ли целогодишен външен топъл басейн?
Аз Гранда не го харесвам,храната е лоша Няма външен топъл басейн

# 394
Има ли нощен бар в Двореца? Някъде четох , че има, но на сайта на хотела не пише.

# 395
Здравейте! Включвам се с отзиви от нашето пътуване до Велинград. Както бях споделила наскоро, ние избрахме Акватоник само заради спа центъра му. Цялостното ни впечатление е добро, но не е нещо особено забележително, отличаващо се или запомнящо се. По-скоро го определям като "средна работа" - нито си недоволен от тях, нито си пък много във възторг. Лично моите негативни впечатления:
- малки стаи (видях 3 от тях, все малки)
- малки тераски (като кутийки; не са подходящи за любителите на гледка от хотелската стая)
- закуската не беше кой-знае-какво; задоволително разнообразие, не особено вкусно; доста от нещата свършваха и бяха зареждани бавно и по малко (Моят съпруг ставаше по-рано, за да хване бърканите яйца, чак започнахме да се шегуваме с това. Е, хапна веднъж мъничко, колкото за пробата. Wink ) Освен това, като навсякъде - кафето, включено в закуската, беше ужасно. Естествено, ако искаш хубаво кафе, си заплащаш 2,50 на бара в ресторанта или 3,50 на бара в лобито.
Аз вече започнах да се ориентирам за хотелите по дребните неща като кафето например. Във времето си дадох сметка, че големите детайли, като фасадата, градината, басейна, обзавеждането, натрапчиви аромати, светлини, ресторанти, скъпи картини, грандомански рецепции.. не са толкова важни, колкото малките неща, с които те печели един хотел. Ако предлагат хубаво кафе към закуската, то тези хора си дават сметка колко важно е то за по-голямата част от посетителите им. А не да ги карат да плащат баснословни суми, за да се порадват на хубаво кафе сутрин. Това за мен е лично отношение, т.е. - голям плюс.
- плувните шапки - задължително изискване и, като такова би трябвало да предлагат нещо много по-удобно (поне за жените), от шапка за баня, дори и срещу заплащане. Аз съм с дълга коса, която отказа да стои под шапката за баня, която ми дадоха, затова не използвах басейна първият ден. След това разбрах от персонала, че това било само формалност, та криво-ляво и много забавно си поносихме шапките нашата компания. Simple Smile Формалност...?! Или е задължително и трябва да бъде измислен оптимално удобен вариант за всички, или да не бъде задължително.
- нямаше шампоан и душ гел в банята (в шишенца); имаше нещо в диспенсър, допускам, че беше душ гел. За хора, които биха разчитали на тези принадлежности, това би било неприятна изненада.
Сред плюсовете, които ми направиха впечатление, бих изтъкнала персонала - дружелюбни, усмихнати, любезни, търпеливи. Не попаднахме на един намръщен или недоволен служител.
Спа центъра им си е предимство наистина - разнообразен, поддържан, чист, всичко работеше, страхотни масажи, интересни процедури и развлечения. Естествено на снимки изглежда по-голямо, но пък беше задоволително всичко.
Иначе навсякъде в хотела беше чисто и поддържано, беше топло и уютно.
Локацията е и плюс и минус. Хубавото е, че пред хотела е езерото Клептуза, подходящо за разходка, за обяд или за водни колела. Минус е, че центърът и главната улица не са толкова близо. С такси ни излизаше около 5-6 лв., за да стигнем до центъра.
Цялостното ми мнение е по-скоро неутрално - бих го препоръчала на немного критични хора заради спа-то с допълнителен съвет да си подсигурят шапки за плуване за тяхно удобство и за да не си развалят настроението от преживяването. Хотелчето е прилично, но цените са най-четиризвездното нещо в него.
Извинявам се за дългата публикация, опитах се да бъда възможно най-изчерпателна за хората, които се нуждаят от подобна информация. На мен такава щеше да ми е много полезна. По-късно ще се включа и с отзив за заведенията, които посетихме. Поздрави!

Последна редакция: пн, 28 окт 2019, 10:56 от biserra

# 396
Благодаря много, на мен ми беше полезен отзивът, аз не съм ходила в Акватоник.

# 397
Здравейте, насочили сме се за нова година към Аура, но в сайта не откривам снимки на ресторанта им, имат ли такъв и голям ли е, да не се окажем един върху друг и да не може да се танцува?

# 398
Ресторант има, голям е, за кухнята не мога да изкажа някакви суперлативи. Но има дансинг ако това Ви е важно. Стаите са мънички обаче, апартаментите ги дават само за нощувка на трима души.

# 399
Благодаря!

# 400
Малките стаи в Акватоника явно са няколко на брой, защото да- има такива.Да не е била със скос в банята?
Бъркани яйца е имало винаги на закуска, тъй като и аз основно това закусвам и не съм от ранноставащите.
Ся почвам се замислям...Но пък няма по добро и голямо Спа от Акватоника.

# 401
Ся почвам се замислям...Но пък няма по добро и голямо Спа от Акватоника.
А на Рояла?

# 402
  • Mostly in my mind
Не съм ходила в Акватоник,  но вероятно вие не сте ходила в Роял спа, щом мислите, че няма по-хубаво и голямо спа. Blush

# 403
  • Резерват "Северозапад"
Била съм и в Акватоника, и в Роял-а Grinning. Спа-то в Роял-а е много по-добро Peace. Храната също.

# 404
Рояла ми е като мол, не го харесвам.А и в Рояла няма балнео Wink

Общи условия

Активация на акаунт