Отговори
# 495
  • София/Севлиево
Шантал,силно стиснати палчета от мен.Прогестеронът действа така,но пък недостигът му води до спонтанни аборти,до които никой не трябва да стига...

# 496
  • София
Шантал,силно стиснати палчета от мен.Прогестеронът действа така,но пък недостигът му води до спонтанни аборти,до които никой не трябва да стига...

ясно ми е, само се чудя дали мога на своя глава дс намаля дозата само нощно време, или все пак да питам докторката

# 497
  • Бургас
Най-добре се обади да я питаш.
Ако е утрогестан може и вагинално да го слагаш, щом е спряло зацапването.
Но е хубаво тя да каже все пак.

# 498
Моето АГ вчера ми наблегна на това, че репродуктивен не значи на 100% инвитро! Според случая се пробват различни подходи преди това. Препоръча ми няколко такива и съответно няколко места, на които работата била както се казва на конвейр. Вярвам че има специалисти, които наистина се опитват да разберат къде е проблема Blush

Колкото и да е индивидуален подхода, има някакъв златен "стандарт" на действие при репродуктивните доктори и той обикновено, ако двойката няма явни здравословни причини да не става бебето и съобразно възрастта и яйчниковия резерв на жената, е следният: До 6 месеца проследяване на О. + лека стимулация, ако жената е съгласна - тоест същото, което правим с лентичките, но на ехографа се вижда дали действително настъпва о. При ненастъпила бременност в този срок, избирате как да продължите .... инсеминации, инвитро или чакате и си щракате още у дома. Междувременно, текат разни изследвания, от където може да изскочи заека каква е причината за незабременяването.

Не виждам нищо лошо да се потърси помощ, при изчерпано търпение, както е моят случай, и наличие на възможности. Освен това, не насочват веднага към инвитро, поне при нас няма такъв натиск. Напротив - проследяват, наблюдават, пускат изследвания. Ние за близо година не сме особено напреднали ... с 2 инсеминации и опити вкъщи. Така че по-добре по-отрано се ориентирайте, много често има леки отклонения в СП на мъжа, които сравнително лесно се коригират.

Една приятелка, още докато бяхме по на 28, не й се чакаше по ест. път и след 6-те месеца гонене на фоликула под надзор на доктора и опити с мъжа й по график, че и по час, си направи 4 процедури инвитро в рамките на 1 година. От 4-тия път се стигна до живородено здраво момченце. Тя е пробвала само 6 месеца проследяване и дори за тях казва, че ги счита изгубено време и съжалява. Направо герой, премина през страшни изпитания. 3 години по-късно забременя естествено с второто си дете. Та тя точно най-много ме юрка да се пускам вече в тежката артилерия.

Извинявам се, ако звуча наставнически и ще гледам да не ви натоварвам. В тази тема съм най-вече заради жизнерадостния дух и забавното ви отношение към нещата, защото много се напрегнах от четене на специализирани теми, и се надявам да не развалям общия тон Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 авг 2019, 13:36 от karaidavarvi

# 499
  • София/Севлиево
Недей на своя глава По-добре питай докторът,който ти го е назначил.Аз съм свикнала с него,т.к.винаги съм с доза 2х4 или 3х3, но рядко го взимам през устата и сигурно затова нямам сериозни странични ефекти.
Сетих се за още едно,може би най-важното,изследване,което трябва да се направи-АМХ,който показва яйчниковия резерв.Познавам няколко момичета под 30 с почти изчерпан такъв,но пак има начин бебето да стане...

# 500
Здравейте,реших и аз да се запиша в темичката.На 41 год.,юни месец се оказа ,че вместо ембрионче се е получило кухо яйце.Имам син на 20 год. и дъщеря на 8 год., много искаме трето дете,но вече имам зад гърба си три миседа,две кухи яйца и по мое съмнение някоя и друга биохимична бременност.Изчетох всичко из нета от имунологични,генетични и тн.,пуснах за тромбофилия,микробиология,част от хормоните и ще се надявам,ако ни е писано в скоро време на едно малко чудо.Абе надеждата умира последна

# 501
  • София
Най-добре се обади да я питаш.
Ако е утрогестан може и вагинално да го слагаш, щом е спряло зацапването.
Но е хубаво тя да каже все пак.

не е напълно спряло, но много лошо ми става сутрин от него

# 502
  • София/Севлиево
Сергеева добре дошла и браво за смелостта и желанието за 3-то дете.Пожелавам ти скоро да минеш към отчетните.

# 503
  • Бургас
Шантал, не знам какво да те посъветвам. Аз съм пила Дуфастон, от него не ми ставаше лошо. Утрогестан не съм приемала по никакъв начин, но съм чувала за страничните му ефекти. Най-добре се обади на лекарката и тя да прецени дали да ти намали дозата или да го смени. Знам, че има бременни, които приемат и двете лекарства, но отново в комбинация обмислена от лекар.
Стискам ти палци! Simple Smile

sergeeva11, добре дошла!
Много си смела, след всичко което си преживяла. Искрено ти желая скоро да сбъднеш мечтата си!

Мрънкането го скривам
Скрит текст:
Аз, да си призная, нямам такава смелост. Още не съм се отърсила след последната случка. Преживях го тежко, плаках, притеснявах се... На моменти даже пак ме избива на рев..
С мъжа ми си говорихме, че ако ми се случи още веднъж нещо такова, може би ще се откажем. Все пак имаме две прекрасни деца, които имат нужда най-вече от здрава майка. А след тази случка се превръщам в хипохондричка - постоянно следя за някакви симптоми, течения, дали не е ИМБ, дали съм се изчистила, хубаво ли са видели лекарите, на кой от всичките да вярвам....Не мога да се позная направо...

# 504
  • Blondeville
Шантал, утрогестан и други прогестеронови препарати се спират само по схема, плавно, тоест в никой случай на своя глава. Ако не ти понася се свържи с АГ и се консултирай, попитай колко време да го пиеш и по какво схема да спреш. Има и опция да го поставяш вагинално, обсъдете и нея.

# 505
Карайдавърви наставнически не звучиш, поне за мен, но приятелката ти е доста екстремна и вобще не е модел да подражание за мен. Малко звучи все едно давайте всички ако не забременеем за 3 месеца да почваме инвитрото. Просто жената явно е имала някаква психическа пречка да почака поне година и ако не стане да предприеме мерки. Съответно очевидно е можела да забременее съвсем нормално предвид второто й дете, след като просто вече не е психясвала(сори).
Дори да кажем, че самите иследвания са “безобидни”, а някои от тях съвсем не са. Например цветната снимка си е инвазивна процедура, то инвитрото само по себе си носи не малко рискове. Не знам дали някоя от вас е чела ситния шрифт при стартиране на процедура, но женското тяло преминава през неестествени състояние, стимулациите са брутални, а като страничен ефект е упоменат и рак. Това не си го измислям, каза ми го потребителка, която вече не пише, но ако сметне може да се включи, ако чете изобщо.
Да, инвитрото е дар Божи за хора с проблеми, на които дарява деца. Но да се подложиш на 4 процедури през първата си година опити просто, защото нямаш търпение да пробваш няколко месеца!? Чиста лудост. Добре че не много жени мислят така.
И аз съм на мнение, че много неща могат да се направят по рано, за да нв бездейства човек. И аз пратих ММ на СГ още 2рия месец. Но има някакви разумни граници......

# 506

Дали има нещо или не ?

# 507
  • София/Севлиево
Моята такава чертичка вече е на 11 г и малко отгоре,така че ти пожелавам да е това,което изглежда.Аз бих си пуснала кръвен тест,понеже на тези много вяра нямам, но пък чертичката я виждам повече от добре.

# 508
Ами честито, чертата е много хубава. Hug

# 509
Не съм засичала да пишеш, може би аз не се сещам.. Както и да е. Положителен е да.

Общи условия

Активация на акаунт