Отговори
# 570
Изобщо нямам намерение да споря.... То и завършилите филиала на УНСС в Хасково се водят икономисти.... Затова и в правните среди се знае кой къде е завършил и респ. се прави съответната преценка. А тези, които назначават хора с дипломи от ЮФ от Сусурлево, но "Магистри по право", са абсолютни лаици.  Съжалявам за офф-а.

# 571
Те завършилите филиала на УНСС в Хасково имат точно същите дипломи като и завършилите УНСС в София... само дето там имаше няколко интересни специалности, които не бяха налични за софийските задочници по едно време... И си работят хората като икономисти с наличните им дипломи, които са си съвсем легални... не просто "се водят" икономисти Grinning

# 572
И завършилите юридически факултети извън СУ също си работят съвсем легално като юристи...

# 573
  • София
Да, и тъкмо  гледам решение на съдийка, родена в Гоце Делчев, завършила право в ЮЗУ и работеща в СГС. Не забелязала промените в КТ след 2011. Страна пл делото  е от Петрич...

# 574
  • София
Sharky, този пример само показва, че човек трябва да знае, че ученето не приключва с университета, а е цял живот, ако иска да е добър в професията си. Иначе, аз не съм правист, но от едно време се знае, че в СУ право се учи най-добре. Което не пречи на някого с достатъчно добри лични качества да стане добър, независимо къде е завършил. Това, обаче, май са по-скоро изключения.

# 575
Да, и тъкмо  гледам решение на съдийка, родена в Гоце Делчев, завършила право в ЮЗУ и работеща в СГС. Не забелязала промените в КТ след 2011. Страна пл делото  е от Петрич...

Това няма нищо общо с факта къде е завършила. Щом е станала съдийка, значи е държала конкурс и в момента, в който го е издържала, е знаела всичко, защото тези конкурси са ужасно трудни и не се вземат просто така. А после вече всеки живее по различен начин, някои си поддържат постоянно формата и четат, други се занемаряват и карат по инерция, включително и завършилите СУ. Това е до човек, до житейски обстоятелства, ако щеш, а не до това къде е завършил. Въпросната съдийка, когато си е взела изпита, със сигурност е знаела не по-малко от завършилите в СУ и със сигурност повече от завършилите в СУ, които не са взели изпита.

# 576
  • София
Амели, кое не е честно в предположението за Х,  къде видя сред многото теми спор за титлата най-добро училище в гимназиален етап сред частните... Затова предположих,  че става дума за  АК.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 13:19 от пенсионирана русалка

# 577
Не останах с впечатление щерката да е съученичка на сина ми (не че той няма подобни "популярни" екземпляри във випуска си), по-скоро че е в някое от елитните ДУ. Русалке, как точно стигна до това заключение?
Не четеш внимателно - Нотарис е заявявал и то нееднократно, че е почитател на частното образование, а и че щерката няма отлични резултати, а също и че не се скъпи да й финансира образованието. Така че няма начин да е елитно ДУ, а и неелитно също. А и в ДУ не може да срещне търсеният от таткото евреин, макар че и това се случва, но явно той не го знае Wink Мисля назад точно той беше написал, че в ДУ няма как да има показност по материален критерий, което изобщо не е така.

Не съм сигурна, че е АК, мисля, че е някое от другите с английски, спрягани за добри. Няма да е ПЧМГ предвид хуманитарната насоченост на щерката, бих заложила на  Дорис Тенеди, ако не е АК.  

Амели, кое не е честно в предположението за Х,  къде видя сред многото теми спор за титлата най-добро училище в гимназиален етап сред частните... Затова предположих,  че става дума за  АК.
Казал е, че е фен на частното образование, да; казал е, че е фен на АК, и това е така, но не съм сигурна, че това директно води до предположението, че дъщерята е в АК. По -горе написах своите предположения. Това, на което обаче залагам е, че е в ЧГ.

Нотарис, малко сметки - ако беше спестил таксите за 5 години ЧГ, щерка ти щеше да си кара с тези пари щастлив бак в Холандия или в ОК (за таксата -заеми), без да се притеснява за излизания, купони и пари за храна. Това при положение, че не можеш да осигуриш и двете (и ЧГ, и 1000 е/месец без квартирата за бак), което подразбирам от тревогите ти за 200 е/месец за храна в Холандия. Ако можеш да осигуриш и двете, няма нужда от никакви ограничения. Всъщност, така правят богатите.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 14:18 от Анонимен

# 578
  • София
Аз пък все си мисля, че малко ограничения, хич не влияят зле в студентските години (не мизерия, де). По-бързо се учат на самостоятелност, организираност и разпределение на средствата. Иначе, често се свиква да се разчита все на мама и тате Simple Smile

# 579
Нотарис, малко сметки - ако беше спестил таксите за 5 години ЧГ, щерка ти щеше да си кара с тези пари щастлив бак в Холандия или в ОК (за таксата -заеми), без да се притеснява за излизания, купони и пари за храна.

не че ми е мерак да правя сметка на чужди пари, ама при таксата на Дорис Тенеди, която в последните години беше около 5000 лв на година за гимназията, щяха да стигнат за една година бакалавърство /+ малко екстри/ Simple Smile

# 580
Това не е правене на сметка на чужди пари, а проста бакалска сметка за човек, който се оплаква от разходите за бак в чужбина. Пък той ако иска, може тези пари да ги изгори в камината, негова си работа. Или да ги даде за ЧГ, а после да си запише щерката в СУ, за да не мизерства в чужбина, и в СУ тя да търси евреина. Всъщност, за второто по-подходящ е НБУ, има височка такса, но изборът от евреи е по-голям.
Аз съм останала с  впечатление за 5000 евро/год в Тенеди. Ако наистина е 5000 лева, значи, ще стигне за две години бак с добра храна, но без много купони. Третата щерката ще подработва и пак ще стане. Ако човек иска, разбира се.

# 581

Това няма нищо общо с факта къде е завършила. Щом е станала съдийка, значи е държала конкурс и в момента, в който го е издържала, е знаела всичко, защото тези конкурси са ужасно трудни и не се вземат просто така. А после вече всеки живее по различен начин, някои си поддържат постоянно формата и четат, други се занемаряват и карат по инерция, включително и завършилите СУ. Това е до човек, до житейски обстоятелства, ако щеш, а не до това къде е завършил. Въпросната съдийка, когато си е взела изпита, със сигурност е знаела не по-малко от завършилите в СУ и със сигурност повече от завършилите в СУ, които не са взели изпита.

Хубаво е човек да не се изказва неподготвен Simple Smile Не ме разбирай, погрешно, татко Мецане. Нищо лично към теб Simple Smile просто се поинтересувай някой хора как взимат изпити и как ги назначават. Не само юристи...

# 582
Ако си нотариус и не си се вързал с някоя банка или да имаш големи корпоративни клиенти, ще креташ горе долу. За адвокатите е още по-трудно. Да не говорим, че "юристи" бълват знайни и незнайни университети като Велико Търново и Русе. Пък после са и с претенции и самочувствие.
Само за протокола... Simple Smile Единственият юридически фалултет, след СУ, който е "признат", като такъв, е този във Велико Търново. Това става с решение на Академичния съвет на СУ. Всички останали - Русе, Бургас, Варна, ЮЗУ, НБУ, УНСС... са пълна измислица и bullshit. Независимо, че кадрите, които бълват, биват наемани на работа и работят. Да ме прощават завършилите прсво в тези ВУЗ-ове. Това е положението.

От кого е единствено признат? Защото аз знам, че след като всички имат акредитация са признати от когото трябва. Wink
И знам какви кадри се търсят в бизнеса. На първо място СУ, а после НБУ с компромиси. От Търново може и да ги вземат да търкат чиновническите столове в държавната и общинската администрация, но това нищичко не значи.  Wink Юристите станаха твръде много и твърде ....

Мецане, ама наистина си наивен. Вярваш ли, че конкурсите за съдии са честни и безпристрастни? Аз не. Защото познавам една "съдийка" и знам как стана такава и защо.

# 583
Виж, че съм сложила думата признат в кавички Wink Simple Smile  За средите на юристите говоря. Не споря по въпроса за акредитацията. Това е ясно.
Юристи и икономисти много... Лошо е, че вече липсват инженери. Качествени инженери.
.

# 584
Виж, че съм сложила думата признат в кавички Wink Simple Smile  За средите на юристите говоря. Не споря по въпроса за акредитацията. Това е ясно.
Юристи и икономисти много... Лошо е, че вече липсват инженери. Качествени инженери.
.

Нямам впечатление именно в средите на юристите да са чак толкова признати. Wink Наскоро подбирахме за две юрисконсултски места. Всички CV -та в кратката листа бяха само от СУ. И двама препоръчани от НБУ.  В кантората, която ползваме няма нито един извън СУ. А кантората не е случайна и клиентите и не са ЕТ-та..Wink Може и някога да са се котирали. Но не и сега. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт