Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е положението с кръводаряването за диабетици и хора с инсулинова резистентност?
Какви са основните характеристики на кетозата?
Какви са разликите между Glucophage и Metformin?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е положението с кръводаряването за диабетици и хора с инсулинова резистентност?
-
Какви са основните характеристики на кетозата?
-
Какви са разликите между Glucophage и Metformin?
-
Какви са препоръчителните дозировки за Glucophage и Metformin?
-
Какви са основните характеристики на изследванията на кръвната захар и инсулина?
И за въглехидратите, като единствена храна за мозъка не съм съгласна изобщо. Имам следните наблюдения върху себе си: преди кетото се чувствах като склеротичка, усещах как ми отслабват менталните способности и го отдавах на възрастта. След адаптацията мисленето, концентрацията, паметта - всичко ми работеше по-добре в кетоза. Шегувах се даже с мъжа ми, че докато се хранех като крава затъпявах и ставах тромава като крава, а след това и умът, и енергията ми станаха като на хищник. След излизането от кетоза на моменти отново чувствам умствена слабост, защото пак е на въглехидрати мозъкът, а те все пак са ми ограничени. Казвала съм и тук, усещам една граница, когато си на ниски въглехидрати, при мен това е между 30 и 50, и хем не са достатъчно ниски за да се произвеждат кетони, хем не са достатъчно високи и за задоволяване на нуждите на организма. Ето в тази граница се чувствам зле. В кетоза мозъкът си ми работеше перфектно. И друго нещо, с което не съм съгласна или поне в частта му, която се отнася до нас, инсулинорезистентните. Че високомазнинната диета с ниски В давала същите резултати като нискомазнинната с високи В. Е не знам, може и да е валидно за здрави и прави хора, но при мен не работеше. Споменавала съм ви, че два пъти съм правила диетата на Лидия Ковачева, первия път като по-млада за 2 седмици свалих 10 кг, но след последното раждане, от когато подозирам, че си имам проблема с ИР, не свалих нищо. И двата пъти с един и същи плод и количество - по 800 гр череши на ден. Така че това са нещата, които съм изпитала и ми се разминават с написаното в статията, но пак казвам, за здрави-прави хора може и да е валидно, кой знае.
За 1-2 год. върши работа.