Любители на Котки - Тема 137

• 29 828
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
С 🐕 ще се оправим, котето ме притеснява

# 601
  • София
За притеснение си е. Той е алфата вкъщи.

# 602
Котката днес нещо доста се разкиха. Да се притеснявам ли? Никакви други проблеми няма. Папка си, ходи до тоалетна... Гушка се, жизнена си е. Но това кихане, не знам.

# 603
  • София
Чудя си се нещо тези дни. Когато Елза още нямаше годинка една ветеринарка ми каза, че не е нужно да й давам никакви добавки докато е толкова млада. Сега обаче вече е наповече от 2 г и се чудя дали да не й взема някакви витамини? Препоръки?

# 604
Мая , да , расте си Тутито Simple Smile

Вече си спи в къщичката,захладня Grinning

# 605
  • Козлодуй
pandachina, аз давах на Мърки биотин за да не и пада козината натрошавах едно хапче в консервата и Simple Smile
Сега не давам добавки на Марин и Добрин само им слагам малко телешки бульон домашен в консервите защото обичат соса а телешкия бульон се желира сам Simple Smile

# 606
  • на брега на морето
Котката днес нещо доста се разкиха. Да се притеснявам ли? Никакви други проблеми няма. Папка си, ходи до тоалетна... Гушка се, жизнена си е. Но това кихане, не знам.
Често ли киха, влажно ли е нослето, тече ли (допираш хартиена салфетка до нослето след кихане)? Може да е от някакъв прах, ти нали кихаш без да ти има нещо?

# 607
  • София
Нашият котарак киха от определени посипки за котешка тоалетна.

# 608
И Ая киха от време на време.

# 609
  • София
Кихат и от студ. Могат да се простудят точно както и ние. А ако е прекарало и нещо по-сериозно като малко коте, вероятността е твърде голяма. Кирчо също се разкиха тези. Но той беше настинал здраво като малък. Тогава го прибрахме на -20 градуса и нослето му течеше. Така си и остана. Едната ноздра е проблемна. Стане ли студено се запушва и киха. Че и пръска ...  Sick

Dorry88, няма как да се гадае как ще реагират котките, докато не се опита. И изобщо не зависи от характера, който виждаме, когато се гледат сами. Могат да се спогодят веднага, след време или никога. Освен това между котките има и химия. Преди време в темата пишеше жена с котарак, която често спасяваше някое коте и му търсеше дом. Този котарак приемаше някои от котетата като баща и се грижеше за тях, а с други се отнасяше ужасно и трябваше да ги гледа разделени. А колкото до стреса ... Опасно нещо е! По тази причина не доведох ново коте при възрастния ми котарак. Но пък на някои не им пука. Може като е лидер, да не се разтревожи много, особено ако кротката котка му се подчини веднага.

# 610
  • на брега на морето
Тогава го прибрахме на -20 градуса и нослето му течеше.

Помня как Кирчо и Богданка живееха на улицата в оная зверски студена зима, как дъщеря ти ги хранеше всеки ден, как ти им търсеше дом и накрая ги прибрахте. Когато си спомня всичко това винаги ме стяга гърлото и потрепервам.

# 611
  • София
Привет 🙂
За първи път се включвам в тази тема, но няма как. Моята болна мацинка си отиде преди близо две седмици и макар да се бях зарекла, че няма да си взема котенце пак, понеже ни е много тежко и мъчно, и всичко, обаче... Взехме си. Спасена от улицата, девойка, кастрирана преди десетина дни, много чиста, мила и кротка. На около годинка, така я определям, но като я заведа другата седмица на преглед, евентуално може би ще кажат по-точно.
От три дена е вкъщи, леко плашлива, с добър апетит, с хигиенни навици, дори разбра къде е котешкото място за драскане🙂
Чудя се колко ли време ще отнеме приспособяването й към къщата и към нас? И трябва ли да се отнасяме с нея по някакъв по-специален начин?
За храненето и клиниките доста се информирах, колко много информация има сега, в сравнение с преди 15 години...
Нарекохме я Лили. Ето я и нея

А това е покойната ни душичка

Ще съм благодарна на съвети, препоръки, и изобщо опит със спасени от улицата котенца.
🌼

# 612
  • на брега на морето
Както чета - всичко ви е наред Simple Smile
Нищо специално не е нужно за спасени от улицата котенца - нашите и двете са спасени от улицата. За храните тук е писано много, за тоалетните също. Четеш и питаш. Най-важното е да обезопасиш стабилно прозорци, балкони, тераси.
Относно кастрацията - питай дали е отстранена и матката, защото тук с огромна изненада четох, че на една маца са махнали само яйчниците.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 16:45 от Котьо

# 613
  • София
titicaca, прекрасна е Лили! Много е било миличко предишното коте Sad
Все пак добре, че сте дали шанс на бездомниче!
Не се сещам за нищо по-специално. Може би обезпаразитяване само и общ преглед. Кой я е кастрирал?
Вие си определяте каква да е храната, тоалетната, леглото. Постепенно ще се нагодите в ежедневието.

Нов данък за Майки нямам, но този прекрасник видях в Созопол:

# 614
Момичета,това ли е кастрацията,отстраняване и на двете матка и яичници,нали ни предстои поне да знам какво да питам доктора ...

Общи условия

Активация на акаунт