Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 69 654
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте,пътя до село Манастир,дали е хубав? През Лъки ли се минава?Има ли какво да се види там и в околността?

# 631
  • София
Здравейте! Преди седмица се върнахме от едноседмично приключение в Родопите - 2 дена в Смолян, 3 - в Триград и 2 - в Доспат. Успяхме да се качим на Снежанка, да видим Агушевите конаци, Дяволското гърло, Ягодинската пещера, Орлово око, Широка лъка, Самодивското пръскало. Времето ни беше хубаво, макар че вечерите в Триград бяха много студени. Препоръчвам местата, в които отседнахме - хотел Плаза в Смолян, къща за гости "Зора" в Триград и особено хотел "Тихия кът" в Доспат.

# 632
Здравейте,пътя до село Манастир,дали е хубав? През Лъки ли се минава?Има ли какво да се види там и в околността?
Да, през Лъки се минава. Пътят не е в добро състояние, но се минава. Има еко пътека до водопада Св. Дух. Преходът е кратък и не е тежък. По пътя от селото към село Давидково също има какво да се види.

# 633
  • Пловдив
Здравейте Simple Smile!
Планираме предстоящите почивни дни да направим една екскурзийка с децата в Родопите. Начертах грубо местата:
1ден, тръгване от Пловдив, сутрин. Спирка 1- Чудните мостове.Спирка 2 -Връх снежанка.Спирка 3-Златоград. Нощувка в Златоград.
2ден, спирка1-с.Татул, Спирка2-Перперикон, Спирка 3-Каменни гъби, Спирка 4 Каменна сватба. Нощувка в Кърджали.
3ден, Спирка 1-Пещера утроба и/или Дяволския мост.Прибиране в Пловдив.
Най-грубо това са ми плановете. С две десетгодишни деца сме. Искам да Ви попитам, ако смятате, че пропускаме нещо, което бихме могли да вмъкнем и ще е интересно на децата, ако бъркаме в последователността или, че няма да се справим, моля Ви за съвет Simple Smile Благодаря предварително на всички отзовали се Simple Smile

# 634
  • Стара Загора
Когато наскоро бяхме в Кърджалийско и обокаляхме, оставихме пещера Утробата за последния ден, като след нея ходихме до моста преди село Ненково, до самото село (не препоръчвам) и до язовир Боровица,  после се прибрахме сравнително рано. Сякаш можеше да посетим и още нещо, но като цяло си изпълнихме всичко от заплануваните места. Не мога да преценя дали може да вмъкнете още нещо в програмата, зависи с какво темпо се движите, кое колко разглеждате и т.н., но мисля, че имате достатъчно набелязани точки. Ето моят пост от нашата разходка около Кърджали. 

# 635
Има ли тема за подобни места в Рила и Пирин ?

# 636
  • Пловдив
Когато наскоро бяхме в Кърджалийско и обокаляхме, оставихме пещера Утробата за последния ден, като след нея ходихме до моста преди село Ненково, до самото село (не препоръчвам) и до язовир Боровица,  после се прибрахме сравнително рано. Сякаш можеше да посетим и още нещо, но като цяло си изпълнихме всичко от заплануваните места. Не мога да преценя дали може да вмъкнете още нещо в програмата, зависи с какво темпо се движите, кое колко разглеждате и т.н., но мисля, че имате достатъчно набелязани точки. Ето моят пост от нашата разходка около Кърджали. 
Много благодаря! А защо не препоръчвате до моста?

# 637
  • Варна
Аз не съм засичала тема за Рила или Пирин, но в тази се пише за цяла България и често пишат за тези планини:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1224075.msg41318337#new
Ако някой търси малки бунгала, къщички край язовир Кърджали, може да разгледа бунгала Френдс. Тези дни ми разказаха хубави впечатления за тях, че са нови и чисти, с добро местоположение до горичка.
Тези дни ще се опитам да поразкажа за нашата родопска почивка със снимки, няма да бъда полезна с отзиви за заведения и хотели, но дано пък вдъхновя, позабавлявам с разказ. Къщата, в която бяхме, ни предостави шеметна гледка(в Гела),  разходките бяха основно кратки и в района, но пък вдъхновяващи. Някой да знае как се казват тези дървета, много красота придават на района през август:

# 638
  • Стара Загора
Самото село Ненково не препоръчваме, написала съм и в дългия ми пост защо - по въжения мост за самото село има изпражнения, под моста в края му към селото купища от същото, в самото село по "уличките" отново... Самият въжен мост е занемарен и се клати. Не видяхме нещо интересно в селото.

Може да се направят теми отделно за Рила и Пирин.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 15:55 от ❇Sisi_91❇

# 639
  • под тепетата
Priqtelka, винаги с удоволствие чета и гледам снимките ти! Това е калина (офика).

# 640
  • Пловдив
Самото село Ненково не препоръчваме, написала съм и в дългия ми пост защо - по въжения мост за самото село има изпражнения, под моста в края му към селото купища от същото, в самото село по "уличките" отново... Самият въжен мост е занемарен и се клати. Не видяхме нещо интересно в самото село.

Сега прочетох за Римския Мост при село Ненково, който бил с 2м по-дълъг от Дяволския мост и като дестинация ни е много по-удобен от него. Та, въженият мост и селото не са ни интересни. Римския мост дали си заслужава и лесно ли се стига до него Simple Smile?

Някой да знае как се казват тези дървета, много красота придават на района през август:

Калина

# 641
  • Стара Загора
Аз предварително не се бях информирала добре, че всъщност този стар римски мост не е в самото село, а преди него. След Утробата продължихме няколко километра по пътя (сега на картата ми го дава около 4км.). Мостът се вижда в ляво от пътя. Колата се остава там и се слиза надолу към реката и самия мост. От реката не е останало много. 

# 642
Освен Дяволския мост, какво интересно има за разглеждане около и в Ардино? Има ли места наблизо  с автентична родопска кухня на некосмически цени? Пътят до Смолян ми изглежда с много завои, тежък ли е?

# 643
  • Somewhere far away
Пътят до Смолян е добре,  е да има завои , нормално, в планината винаги има. но ако на вас ви става лошо и т.н. може би няма да ви се стори толкова лек и приятен пътя , както  беше за мен.

# 644
С деца ще пътувам, понякога им става лошо. А за Ардино, струва ли си да се ходи там? Мислех да се отбием за една нощувка в Баните, но още  се колебая...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 21:42 от acer

Общи условия

Активация на акаунт