СЕДМИ клас 2019/2020 - Началото, тема 2

• 35 599
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Готова съм да се присъединя и за екскурзията до Италия, и за велотура по Лоара. Само не ми се иска да съм 7. клас Stuck Out Tongue Winking Eye

Още не съм купила нито един сборник или помагало. Ще изчакам започването на годината.

# 226
Моите са само първа смяна, та време за учене има, само да им се учи.
Моят продължава да ми приглушава ушите с приказки за сървъри. Обещах му, че ако е първи в града на НВО по математика и БЕЛ, ще му го купим ние. В първия момент се усмихна възторжено, след това се позамисли и заяви, че може и сам да си събере парите за него. Няма нужда ние да се охарчваме 😂.
Примъкна вкъщи един по-стар, но работещ компютър, който се търкаляше в мазата. Сега намерихме и един стар монитор и ще започва сървърните си експерименти. Тегли някакви Линукс базирани ОС и няма търпение да си подкара новата играчка. На лаптопа си е с windows, прави виртуални машини с други операционни системи, но не бил доволен от работата им. Иска си отделна машина за тях. При първоначалния екран на лаптопа му излизат 3-4 профила с различни пароли. Всеки към различна система.

# 227
  • София
.
Тегли някакви Линукс базирани ОС и няма търпение да си подкара новата играчка. На лаптопа си е с windows, прави виртуални машини с други операционни системи, но не бил доволен от работата им. Иска си отделна машина за тях. При първоначалния екран на лаптопа му излизат 3-4 профила с различни пароли. Всеки към различна система.
Това ми беше любимото с брат му, 8ми клас ТУЕС - в края на първи срок още имахме на единствения компютър вкъщи тогава поне 4 броя ОС, и а си си замотал и изпуснал стартовия екран, а си влезнал в първата - Линукс. Доста добра бях станала с линукса,  хахаха.  Учителят му каза, когато го попитах за какво му е линукс, че всъщност не го учат още, но пък да се радваме,  тъй като истинските програмисти работели само на него, понеже имал много бъгове. Хахаха,  луд да станеш!

# 228
Ston, виждам един бъдещ програмист на хоризонта:)
На моята идеите й идват, когато сме в извън България. Обаче не са приложими тук:)
Ако има желаещи за един Aperol spritz в Милано( не е задължително)- аз съм винаги готова! Нищо, че съм тотален въздържател, ще се прежаля:)

# 229
  • София
Аз подозирам, че няма да мърдаме никъде, освен по Коледа.
Като стана въпрос, знаете ли школите как практикуват с официалните почивни дни, ваканции и т.н.? Чудя се сега на 22-ри дали ще имат, предвид, че е празник или може да мръднем, докато ни е още широко около врата нанякъде.

# 230
Някои имат качен график, проверете

# 231
  • София
Аз подозирам, че няма да мърдаме никъде, освен по Коледа.
Като стана въпрос, знаете ли школите как практикуват с официалните почивни дни, ваканции и т.н.? Чудя се сега на 22-ри дали ще имат, предвид, че е празник или може да мръднем, докато ни е още широко около врата нанякъде.
Принципно Междучасие спазваха празниците и ваканциите и нямаха занятия в това време в 6ти клас, но знам, че при 7мокласниците беше по-затегнато.

П.П. Пиша тук отново, за да може да го прочетат всичко с този въпрос, че на лично като отговарям, информацията не стига до всички заинтересовани.

ПАРОЛАТА ЗА ПОЩАТА ОТ МНОГО НАБОРИ НАПРЕД СЕ ДАВА САМО СЛЕД АКТИВНОТО УЧАСТИЕ В ПОНЕ 3 ПОРЕДНИ ТЕМИ.

Осъзнавам, че има много, които повече четат, разбирам, че има хора, които се познават лично с някого си от форума, но молбата на предходните набори е това правило да се спазва. Давам линк отново към фейсбук групата, където се качват доста материали, които хората, които нямат достъп до пощата за момента могат да ползват:

https://www.facebook.com/groups/129443854451962/

# 232
  • Бургас
Аз до 20.6.2020 съм обявила на всички, че няма да мръдна от град Бургас.
Да не ме врънка никой, че лесно се поддавам.
Обаче после само как се каня да наваксаааам! Smiling Imp

# 233
  • София
Моите пък от няколко години им съвпадат смените и тамън се зарадвах, но после реших, че май е по-добре да са различни, ноо. Сега и двамата започват втора смяна, а после са първа, но за седми и 12 клас това май е най-правилно.
Ние организирахме набързо едно мръдване за 22 ри, но дребното ще трябва да пропусне училище в петък, защото ще тръгнем на обяд. Дано да нямат някое входно или друго тогава. За следващата година нямам никаква идея кога ще най-удачно да организираме почивка, то не са матури, абитуриентски бал и кандидатстване при големия и НВО  и кандидатстване при малкия, ако го караме като тази година на найсто класиране, отече.

# 234
Момичета, има ли промяна в датите за НВО?
Ученичката си е записала днес в училище "изпити: 20,05 - български, 22,05 - математика".

# 235
Датите са в линка на първа страница. От кога да има промяна?

09.06.2020 г. – НВО по БЕЛ в края на VII и на Х клас
11.06.2020 г. – НВО по математика в края на VII и на Х клас

# 236
Ученичката си е записала днес в училище "изпити: 20,05 - български, 22,05 - математика".
Това са датите за ДЗИ.

# 237
Това са датите за ДЗИ.

Толкова да е зле нашата учителка ... Flushed

# 238
  • София
Виждам че не съм единствената с мисъл за почивки през идната учебна година.ТОва ме успокоява някак Simple Smile Малките дни ще ги умувам в движение, но   в края на юни трябва да изчисля според графика по дейностите  за НВО как се пада за едно море.Май се целя между 3.07 когато е първия ден за подаване на документите до 13.07- датата за първо класиране ....
Ох, издишаме в мечти  за отмора, а още не сме започнали  истинското учене.Кураж, момичета!

# 239
  • София
Това са датите за ДЗИ.

Толкова да е зле нашата учителка ... Flushed

Не допускате ли, че дъщеря Ви може да се е объркала, ако учителката им е прочела целия график за изпитите? Много деца бъркат НВО с ДЗИ.

Общи условия

Активация на акаунт