Професия учител - 6

• 36 768
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,
Нов учител съм. Нямам никакъв педагогически стаж до момента. От 2 седмици съм на занималня на втори клас. Групата е много голяма - 30 деца, от които 21 момчета. Много са буйни, особено след 15ч., явно се и уморяват и стават направо неконтролируеми. Ще съм благодарна на всякакви съвети от ваша страна относно това как се справяте с дисциплината. Започнах с огромно желание, имам много идеи за това как часовете да станат по-интересни, но докато напишем задължителните домашни, има една групичка момчета, които вече са подивели. Не ми се иска да се предавам, но започвам да губя контрол над ситуацията. Не знам дали попаднах на по-буйни деца или поради факта, че нямам опит не се справям достатъчно добре. Помагайте!

# 436
  • Балчик
Закостенялото трудно се променя. И в нашата област си ги искат и разписват директорите тези пусти разпределения.
Както и заявленият не можаха да изкоренят молбите. Simple Smile

# 437
Вчера ми бяха супер децата. Днеска и на мен ми се качиха на главата... И аз умувам тактики. Не ми се удава да съм учител-деспот.

# 438
  • Шумен
Вчера ми бяха супер децата. Днеска и на мен ми се качиха на главата... И аз умувам тактики. Не ми се удава да съм учител-деспот.

Изтървете ли положението от самото начало, ще имате проблеми през цялата година, а и следващите  - първият час в нов клас си казвате правилата, които трябва да бъдат спазвани във ВАШИТЕ часове, за да върви работата и да бъдат доволни и двете страни. И не отстъпвате. Учениците много обичат учители, които им позволяват да се държат фамилиарно с тях и часовете са си като свободни. Учителят задължително трябва де е и добър психолог, за да успее да си върши работата и да мотивира. В общи линии нещата се наместват във времето и с опита. А понякога изобщо не се наместват. Но е задължително, да е ясно, кой кара влака, образно казано, още в началото.

# 439
Да си призная, като съм изморена и с болно гърло, нямам  същия мерак да карам влака. Наясно съм, че се възползват от състоянието ми. Фамилиарни сме с клас от 20, ама с клас от почти 30 не става... Или трябва да съм деспот и да им заповядвам като класната им или да мисля други начини, щадящи здравето ми.

# 440
Аз правилата си ги казвам и си давам подробен инструктаж за всяко едно нещо, но когато не ги спазват и шумят, не се разбират след като им е направена поименна забележка, какво правим оттук нататък? Това с викането при мен май не върши работа.

# 441
  • Майничка
Моите класове си знаят: като съм раздразнена - викам, като съм ядосана - съскам, а като нямам глас - пускам писмени изпитвания (мн.рядко вземам болнични и то за ден).Grinning

# 442
  • Ямбол
Румката пак се изказа неподготвена. Учебните програми за разширена подготовка не са отпаднали. Аз бих посъветвала да се говори с директора за промяна.

# 443
Към българици и начални учители, въпрос : Как е по-правилно да се записва, когато малките ученици (2-ри клас) правят диктовка - Заглавие и под него диктовка или диктовка и след това заглавието?

# 444
  • Майничка
Лили, stambuli писа, че е предала разпределение, не програма. Програмата за РП по ЧЕ, поне аз, я правя по теми, като тази за ООП. Нататък с какво ниво на сложност ще вкарам материал в тази програма, си е мое решение, което отразявам в разпределението.
В случая, ако в разпределението са цитирани заглавия от учебник за А2 с описания, бих сменила разпределението, след като се държи на такова. РУО искат само програмата. Ако в разпределението има само компетентности (създаване на текст, дискусия на тема Х и т.н.), хич няма да се занимавам.

# 445
Разпределение за РП се изисква преди началото на учебната година! При нас поне имаше дори срок, защото го пращаха в РУО
Ако можех да го сменя, нямаше да задавам тъп въпрос.

# 446
  • Майничка
Не, праща се само програмата, освен ако вашето РУО няма специални изисквания.
Как са ти темите, със страница и упр.N ли?

# 447
Айде сега.
 И аз съм правила разпределения за слети паралелки от различни класове. Пиши по-общи неща, които да пасват и за единия, и за другия учебник ако не можеш да го подмениш напълно.

# 448
Здравейте,искам да запиша магистратура предучилищна педагогика защото ми е много интересно да се занимавам с деца.Интересно ми е да разбера как минава един ден не детската градина?

# 449
Към българици и начални учители, въпрос : Как е по-правилно да се записва, когато малките ученици (2-ри клас) правят диктовка - Заглавие и под него диктовка или диктовка и след това заглавието?
Диктовка

...
Заглавието
..

Общи условия

Активация на акаунт