На море в Турция - тема 63

• 66 450
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна

Какво турско кафе купувате?

Най - ароматно е МЕХМЕТ ЕФЕНДИ и ми е най - вкусно за джезве.Еспресото им не ми харесва.

# 151
  • Варна
Ясно, ама дали и сега е така през нощта?
Защото ако е така, май по-добре да минем през  Бурса...
Мисля, че ще е така до 21.Септември, поне така пише по новините ако сте ги гледали:
https://www.timeturk.com/izmit-dogu-kavsagi-ile-adapazari-gisele … asi/haber-1177973
Всяка вечер ще затварят участъка между възела Измит Изток до Адапазаръ, от 21 часа и ще го отварят в 6 часа сутринта. Ако ще пътувате в този период по магистралата, по-добре слезте на възел Дериндже Изток и минете по D-100 до Адапазаръ. Така няма да стигнете задръстванията.

# 152
Аз пътувам за Кушадасъ другия петък, но и аз обмислям покупките вече. Ходя често до Одрин, така че ще са някои попривършили неща, докато идем пак на пазар. Ще взема
- зехтин
- шоколад с шам фъстък
- сладък лешников тахан, който е по-вкусен от Нутела, Фереро и всички останали взети заедно
- реплики/ментаци от пазарите на спортни стоки - клинове, спортни сутиени
- за почерпка на роднини, колеги -  локуми, турско кафе, пишмание, салеп
- лекарства - някои ги няма тук, други просто са по-евтини
Отделно ще мина през любимите Мави, ДеФакто и Котон за есенни дрешки. Ще видя и Деримод за обувки.
Чай съм купувала, но не си правя вкъщи и така старее, но взимам на филтър страхотни, които дори не са от характерния им черен чай. Има един с розови листенца, той ми е най-най-любим.
Маслини взимам стафидирани в или без подправки, както и от кафеникавите цепнати.
В темата за пазар в Одрин на почит е лимонадата, която не е газирана, но вече зависи как ще пътувате. Ако сте с личен транспорт, възможностите ви са страхотни за богат шопинг Simple Smile

Благодаря на всички на онформацията.
В Кушадасъ има ли го магазина за обувки Деримод?
А вижда, че го има в Özdilek Aydın Kuşadası .
Аз ще бъда в хотел Палм уингс ефесус.. дали е далече този магазин?

# 153
Tropical DrinkSunglassesSunglassesFlowers Four Leaf CloverSwimmerTropical DrinkBeersNature High BrightnessSwimmerShaved IceTropical Drink
Скрит текст:
Аз пътувам за Кушадасъ другия петък, но и аз обмислям покупките вече. Ходя често до Одрин, така че ще са някои попривършили неща, докато идем пак на пазар. Ще взема
- зехтин
- шоколад с шам фъстък
- сладък лешников тахан, който е по-вкусен от Нутела, Фереро и всички останали взети заедно
Скрит текст:
- за почерпка на роднини, колеги -  локуми, турско кафе, пишмание, салеп
Отделно ще мина през любимите Мави, ДеФакто и Котон за есенни дрешки. Ще видя и Деримод за обувки.
Чай съм купувала, но не си правя вкъщи и така старее, но взимам на филтър страхотни, които дори не са от характерния им черен чай. Има един с розови листенца, той ми е най-най-любим.
Маслини взимам стафидирани в или без подправки, както и от кафеникавите цепнати.
В темата за пазар в Одрин на почит е лимонадата, която не е газирана, но вече зависи как ще пътувате. Ако сте с личен транспорт, възможностите ви са страхотни за богат шопинг Simple Smile
Може ли снимка/линк на лешниковия тахан, моля! Благодаря!
Хубава почивка и слънчево време на всички! Nature High Brightness Beers Tropical Drink Flowers Four Leaf Clover Swimmer

# 154
Здравейте,
 може ли да кажете какъв е случаят с тези хотели Рокси.
Не намрам конкретна информация, а имаме резервация за Roxy luxury Spa  в Дидим, за същите ли става въпрос?

Благодаря!

За кога ви е резервацията? Четох, че веригата е фалирала и пренасочват хората в други хотели в последния момент, ако сте резервирали през агенция им се обадете и веднага поискайте смяна.
Дори и Roxy Luxury Spa да функционира вмомента, никак не ви препоръчвам да ходите там.

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1889377-d6073201-Revie … Aegean_Coast.html

# 155
  • Русе
Скрит текст:
- зехтин
- шоколад с шам фъстък
- за почерпка на роднини, колеги -  локуми, турско кафе, пишмание, салеп

Благодаря на всички на онформацията.
В Кушадасъ има ли го магазина за обувки Деримод?
А вижда, че го има в Özdilek Aydın Kuşadası .
Аз ще бъда в хотел Палм уингс ефесус.. дали е далече този магазин?
не знам къде точно е този магазин, но Палм уингс Ефесус е на около десетина километра от центъра на Кушадасъ.

# 156
Здравейте,
 може ли да кажете какъв е случаят с тези хотели Рокси.
Не намрам конкретна информация, а имаме резервация за Roxy luxury Spa  в Дидим, за същите ли става въпрос?

Благодаря!

За кога ви е резервацията? Четох, че веригата е фалирала и пренасочват хората в други хотели в последния момент, ако сте резервирали през агенция им се обадете и веднага поискайте смяна.
Дори и Roxy Luxury Spa да функционира вмомента, никак не ви препоръчвам да ходите там.

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g1889377-d6073201-Revie … Aegean_Coast.html

Благодаря за информацията.
Свързахме се с Агенцията, очакваме да изпратят оферта за друг хотел.
Сутринта даваха репортаж по Нова Тв, не споменаха хотела, но казаха че  местят туристите, а за предстоящи резервации ще има възможност за смяна или връщане на сумите.
Много се радвам, че не сме там в момента....

# 157
Да, ето го репортажа за Рокситата (видеото в края на статията):
https://blitz.bg/layfstayl/ptuvane/blgari-dadokha-edna-torba-par … o_news697171.html

# 158
Сега гледам, че Деримод няма в града, извинявам се, ако съм подвела някого.

Кафе купувам, ако има, Мехмед Ефенди. Ако не - каквото има за джезве от супера. Еспресо взимам различни марки - обичам да пробвам всеки път различно.

За лешниковия тахан, ето снимка на марката, която купувам:
https://www.ceptesok.com/fiskobirlik-findik-ezmesi-180-gr

По принцип в Мигрос го има повече като количество и на по-добра цена. Примерно 300 гр. за 15 лири (или нещо такова) на същата марка.

И аз ще съм в Palm Wings Ephesus и доколкото проучих, има долмуши на 15 минути от арката на хотела към крада. Маршрутът им е Селчук-Кушадасъ. Билетите, някой беше писал във фейсбук групата, са по 7 лири на човек в посока. Така мисля да се придвижваме.

# 159
  • софия
Долмушът е 3 лири до АVM и 4 до Чаршията (Центъра ). Бяхме в Атлантик в Кушадасъ.
Следващата седмица ще напиша впечатленията си за комплекса. По мое мнение е прехвален в положителните отзиви.

# 160
Здравейте! Обмислям да резервирам море'2020 в Турция през TravelRepublic, тъй като хотела на който съм се спряла, там е на най-добра цена към момента. Но като всяко нещо за първи път, имам малко притеснения Simple Smile Може ли някой, който има опит с TravelRepublic, да даде повече информация? Разбрах, че трябва да обърна внимание, дали офертата за този хотел не е само за UK-граждани, но имам чуденка относно депозита... Ако реша да платя сега депозит от 1евро, и по-късно или до една седмица преди отпътуване - цялата сума, това гарантира ли ми резервацията? Все пак става въпрос за лято'2020 и това 1евро депозит ми изглежда малко несериозно..? Има ли някаква уловка с този депозит?

# 161
Здравейте! Обмислям да резервирам море'2020 в Турция през TravelRepublic, тъй като хотела на който съм се спряла, там е на най-добра цена към момента. Но като всяко нещо за първи път, имам малко притеснения Simple Smile Може ли някой, който има опит с TravelRepublic, да даде повече информация? Разбрах, че трябва да обърна внимание, дали офертата за този хотел не е само за UK-граждани, но имам чуденка относно депозита... Ако реша да платя сега депозит от 1евро, и по-късно или до една седмица преди отпътуване - цялата сума, това гарантира ли ми резервацията? Все пак става въпрос за лято'2020 и това 1евро депозит ми изглежда малко несериозно..? Има ли някаква уловка с този депозит?
3 почивки изкарах тази година с резервазия през travelrepublic.ie, две с 1Е депозит, 1 с 15Е депозит. Почти година предварително ми бяха резервациите, абсолютно никакви проблеми не съм имала.

# 162
Angua, доста подробна информация за резервации чрез сайта на TravelRepublic има на първа страница.
С търсачката също излизат много мнения, не само в тази тема, а въобще във форума. Доста хора се възползват от изгодните цени и вече има натрупан опит.

П.П. На първа страница линкът е озаглавен Самостоятелна резервация на хотели

# 163
Сега гледам, че Деримод няма в града, извинявам се, ако съм подвела някого.

Кафе купувам, ако има, Мехмед Ефенди. Ако не - каквото има за джезве от супера. Еспресо взимам различни марки - обичам да пробвам всеки път различно.

За лешниковия тахан, ето снимка на марката, която купувам:
https://www.ceptesok.com/fiskobirlik-findik-ezmesi-180-gr

По принцип в Мигрос го има повече като количество и на по-добра цена. Примерно 300 гр. за 15 лири (или нещо такова) на същата марка.

И аз ще съм в Palm Wings Ephesus и доколкото проучих, има долмуши на 15 минути от арката на хотела към крада. Маршрутът им е Селчук-Кушадасъ. Билетите, някой беше писал във фейсбук групата, са по 7 лири на човек в посока. Така мисля да се придвижваме.
Аз днес влязох в Мигрос (не съм сигурна, че така се пише) и пазарувах каквото ми бяха поръчали от бг - локум, имаше само 1 вид, ракия. Направи ми впечатление, че ракията е доста скъпа. Купих и тахан, но преди да прочета поста ти.
Това, което купих на картинката изглежда като белен суров лешник, обаче ми прилича и на нахут. Не знам какво е, но беше доста скъпо.
Край пътя има стоянки и се чудя да купя ли маслини, зехтин и сироп от нар от там.

На почиващите в Дидим и Кушадасъ, препоръчвам да посетят Милет. Руините на театъра са много добре запазени, има малък музей.

# 164
Аз затова винаги си имам на телефона Google Translate приложението, в което  може да се свалят цели езици, за да може да се ползват в офлайн режим.

Иначе findik си е лешник, nohut - нахут Grinning Но каквото и да си взела, едва ли си сгрешила - все е ново и интересно Simple Smile В моя списък съм забравила да сложа сос от фурми или черници. Също препоръчвам, ако не сте ги пробвали и обичате например кленов сироп. Ох, като се чета какъв съм чревоугодник, нищо чудно, че все по подфорума с диетите вися Frowning1

Общи условия

Активация на акаунт