Парфюмни размисли и страсти - 230

• 59 637
  • 744
  •   1
Отговори
# 450

Мерси, Денси. Въпросът е дали съм дорасла за тази висока класа, че смоли и виолетки в моите уши звучи добре, но от пушеци бягам като дявол от тамян. Но щом казваш смола значи има някаква сладост, или изобщо не?
О, не не този парфюм въобще не е за теб, абсурд. Никога не го купувай насляпо. Ти харесваш цветни парюфми, а този е смолисто- ирисово сух, с нож да го режеш и няма сладост никаква, не. Даже бих казала, че е доста мъжки, не е въобще към дамската страна.

# 451

Мерси, Денси. Въпросът е дали съм дорасла за тази висока класа, че смоли и виолетки в моите уши звучи добре, но от пушеци бягам като дявол от тамян. Но щом казваш смола значи има някаква сладост, или изобщо не?
О, не не този парфюм въобще не е за теб, абсурд. Никога не го купувай насляпо. Ти харесваш цветни парюфми, а този е смолисто ирисово сух с нож да го режеш и няма сладост никаква не. Даже бих казала, че е доста мъжки, не е въобще към дамската страна.
Благодаря!
А 777 Une Nuit a Doha? Аз и тютюн харесвам, но по-умерено. В Доха ме притеснява джинджифила. Освен като храна, не го възприемам по друг начин, най-малкото в парфюм. Доминира ли или се слива с тютюна?

# 452
Не, не и той не за теб, прекалено е пищен и ориенталски. Усещат се доста подправките, но джинджифил изявено няма при мен. Тютюн обаче са сипвали с кофи.
Занесох го за проба на собственика на арабските парфюми в Дъ мол и той припадна. Каза, че е много класен, но и много труден парфюм, а той е свикнал с всякакви ориенталци и пребивава често на Изток.

# 453
Напръсках си в интервал от няколко часа TOM FORD Noir Pour Femme.
Боже!
Това е толкова примамлив и изкусителен парфюм – сладък съблазнителен лукс.
Макар да не е посочен алкохол в състава, го усещам като френски коняк – пивък, класен и отлежал.
Дълбока пикантно-алкохолна сладост. Този парфюм няма нищо сладко лепкаво, сладоледено, сладкарско ванилено, а идва под формата на тъмно кехлибарено конячно великолепие.
Секс в бутилка е за мен.Kiss

П.П. Да добавя – вибрациятa е много подобна на 5th Avenue Royale Elizabeth Arden. Не, не е същият или подобие. Излъчването на парфюма е подобно – тъмно, приглушено, вечерно, бар, задкулисие.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 18:54 от Базила

# 454
Златна си, Денси! Значи правилно съм се въздържала да цъкна насляпо някой от тях.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 18:37 от *Emia*

# 455
Мнение за TOM FORD ORCHID SOLEIL как е от към трайност ,става ли за сезона,има ли шлейф?

# 456
Мнение за TOM FORD ORCHID SOLEIL как е от към трайност ,става ли за сезона,има ли шлейф?
Потърси с търсачката писано е много за него. Мирише на варена царевица за мен.

# 457
  • Бургас
Този парфюм ме хвърли в пълен потрес,иначе е траен.Задължителен тест,но аз не харесвам нито един парфюм на ТФ.

# 458
В търсачката ми излиза основно в размените. Ще се радвам ако на някой му се описва .. иначе Впечатлява ме ванилията,битата сметана, розовия пипер. Имам LVEB intense в който също присъства бита сметана и ми е много сладичък и доста често си го нося.

# 459
Лично на мен не ми хареса. Сладко, но накъртващо. Като да ти заседне баклава на гърлото. И да ти запуши сетивата за сладко. Чак ти става топка на гърлото от сладостта и нищо друго не усещаш и не искаш да вкусваш. За мен е прекален парфюм.

# 460
  • Sofia
При мен въобще не е накъртващо сладък, а по-скоро е кремест, а с времето става и леко рязък. Като намазано тяло със скъп боди лосион, но не плодов или флорален, мирише ми на почивки на тропиците.

Първоначално, за около макс. 10 секунди, мирише на поръсена със захар варена царевичка, тази надробената, но въобще не в лошия смисъл. Аз обичам такава царевица и затова го свързвам като хубава миризма, след това става описаното от мен по-горе.

Бих го сложила в една група с Бронзовата богиня, Теракота Льо Парфюм, Олимпея Интенз, но не като аромати, а като парфюми, които носят определени усещания.

# 461
Дами, дали знаете - мога ли да открия Victoria's Secret Bombshell seduction някъде другаде освен на Летище Варна?

# 462
  • Sofia
Много го харесвам Soleil orchid,  върху мен се разкрива основно креместа тубероза .

Пробвах Мон интенс, ще се купува.

# 463
Суфле. Шалимар СуфлЕ. Или "Суфлей" по американски.
На морето е най-хубав и при мен.

"Суфль" се произнася на френски - от дъх, дихание. Но ако греша, да ме поправят френскоговорящите, учила съм езика отдавна и никога не съм го говорила.

Съгласна съм със Sysly. Полъх също значи, а литературно и стремеж, вдъхновение /според Ларус/. За да е суфлЕ, трябва да има наклонено ударение отгоре на е-то: soufflé.

# 464
При мен въобще не е накъртващо сладък, а по-скоро е кремест, а с времето става и леко рязък. Като намазано тяло със скъп боди лосион, но не плодов или флорален, мирише ми на почивки на тропиците.

Първоначално, за около макс. 10 секунди, мирише на поръсена със захар варена царевичка, тази надробената, но въобще не в лошия смисъл. Аз обичам такава царевица и затова го свързвам като хубава миризма, след това става описаното от мен по-горе.

Бих го сложила в една група с Бронзовата богиня, Теракота Льо Парфюм, Олимпея Интенз, но не като аромати, а като парфюми, които носят определени усещания.
Коя е бронзовата богиня? Имам Олимпея интенз. Ще го потърся този ТФ за проба,че нещо ми е влязла мухата

Общи условия

Активация на акаунт