Коледни и новогодишни идеи и декорации 2019/2020

• 116 633
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 1 290
  • под тепетата
Елза, на ул."Иван Вазов" от дясната страна по посока към гарата. До него има магазин за обувки.

# 1 291
Eдна идея за декор-адвент календар
https://thistlewoodfarms.com/get-the-look-advent-calendar/

# 1 292
  • Bарна, морето, сините вълни
Свекърва ми ни праща от Германия от тези бисквитки, разкошни са със страхотен аромат. Миналата година прати толкова много, че имахме и за подаряване. Каза ми, че вече е купила, така че скоро очакваме.
Днес прибирах летни дрехи на детето и открих нещо като адвънт календар, който ни подари миналата година, но вече беше късно за него. Много е интересен, трябва сами да си го сглобим. Мисля да крия малки лакомства и бонбонки за малката. Вече доста разбира и мисля, че ще се забавлява.

# 1 293
  • под тепетата
Обещаното

# 1 294
  • München, Deutschland
Ех, че хубаво! Стана ми уютно и топло от дистанция. Билянче, да имате точно такива светли и уютни празници. 😃

И от мен нещо в същия дух - направих го преди около 2 седмици, за зимата ще получи и елхова клонка или друго коледно украшенийце. Напоследък всяка вечер паля чаена свещичка вътре, приятно ми е. 😃

# 1 295
  • под тепетата
Благодаря,chrissy! Идеята ти е страхотна - от нищо -нещо!

# 1 296
  • Sofia
Наистина,страхотна идея,chrissy!

А свещичката има ли някаква основа,или просто така я пускаш вътре?

# 1 297
  • München, Deutschland
Понеже нямах подходяща на височина и дебелина свещичка (чаените потъваха и почти не личеше светлината), се обърнах за съвет към домашния майстор. 😃 Той каза да сложа намачкано алуминиево фолио и отгоре свещичката. Мислех, че ще личи фолиото отстрани през дупчиците или отгоре, но не, защото дупчиците са твърде малки, а ако погледнеш точно отгоре така те заслепява, че нищо не виждаш. Понеже фолиото стига до  малко над средата на бурканчето, отстрани също не се вижда, т.е. като сме на масата и е до нас, се вижда само амбиентната светлина,. ане подложката от фолио.

Та така - бързо и евтино решение получих за  основата. 😃

# 1 298
  • Sofia
Ее,умен  ти е домашният майстор-хем лесно,хем ефикасно.Smiley

# 1 299
Здравейте , аз първо да си питам нещо , м.б. не е тук мястото , но .... имам такова спално бельо от икеа , а преди гледах по магазините същия плат . Сега му дойде времето да шия щори от него и вече никъде не мога да го намеря . Моля , ако някой от вас е виждал такъв , да сподели къде ! Връзката е далечна , но ми трябва за есенното преобразяване . То впрочем , си тече с пълна сила , но поетапно - всеки ден променям по нещо . А дали някой от вас знае , кората на тиквите пропусклива ли е , защото искам да боядисам няколко , но да не стават зян , после да ги сготвя ? За сега си мисля за акрилни бои или нещо като декупаж , бързо съхнат и все-пак се чудя дали химията няма да проникне навътре !
Скрит текст:

тикви :
Скрит текст:

# 1 300
Тези,без надписа кожеш да направиш с черно тиксо.Не е нужно да ги русуваш.Надписа е толкова фин,че едва ли нещо ще влезе навътре,дори с боя да го направиш

# 1 301
  • WonderLand
Можеш да си купиш хранителни ГЕЛ боички с които да ги нарисуваш, в Сладката къща има по 5-6 лв бурканчета. Иначе за декупаж може да ползваш хартия и разбит белтък на пяна. Белтъка изсъхва напълно прозрачен. Така със сигурност ще са ядливи тиквите после.

# 1 302
  • München, Deutschland
Рисуваласъм с маркер и нищо не се е отпечатвало навътре/през кората.

# 1 303
Благодаря , момичета ! Ето тук показват рисуване на тиква точно с акрилни бои . Не видях да споменават дали правят токсична вътрешността на тиквата , но споделям , ако и някой друг реши да боядисва . В крайна сметка поне една тиква мога да прежаля .  https://www.bhg.com/halloween/pumpkin-decorating/how-to-paint-gi … decorideas_201909

# 1 304
  • София/Севлиево
Ето ги и моите първи покупки за настоящата Коледа.

Само едничка сглобих,че няма къде да ги прибера и от бързане малко ѝ счупих покрива,но го оправих с лепило за дърво.

Много са ми симпатични и ще ги комбинирам с едни малко по-големи,които детето прави през лятото на курса по керамика.Ще се получи симпатично селце...

Общи условия

Активация на акаунт