Брак и деца с по-млад мъж

• 21 753
  • 713
  •   1
Отговори
# 60
Ами не знам, този човек не ти предлага нищо конкретно (не че не го разбирам, познавате се твърде отскоро), бившият ти пък е узрял за деца и семейство. Сложи на везните любовта и децата. За мен децата биха били изборът. Пък за теб - ти си знаеш. Знам, идеално е човек да има всичко. Но последните 20 години не ти се е случило, за съжаление, така че кой може да гарантира, че в идващите 3-4 ще стане? Не искам да те натъжа или обидя с казаното. Sad Струва си обаче да обмислиш предложението на бившия.

# 61
Много небрежно се подхвърля опцията осиновяване, особено за някой 32 годишен, който може да има собствени деца - няколко дори, и то по естествен път заченати.
Сетих за един случай с познат. Излизаше с маааалко по-възрастна от него /2-3 години, не повече/. Тя много искаше дете, но той - пас, въпреки че и двамата бяха прескочили 40 с малко. Кретаха си така до никъде няколко години, докато един ден той не обяви, че ще става татко. Изненадата за всички ни бе, че "майката" всъщност е 25 годишна. Сега и с нея не живее, но продължава да се вижда със старата.

Последна редакция: пн, 16 сеп 2019, 20:36 от evencee

# 62
  • София
Много небрежно се подхвърля опцията осиновяване, особено за някой 32 годишен, който може да има собствени деца - няколко дори, и то по естествен път заченати.

Осиновяването само по себе си може да бъде предмет на отделна тема, но лично аз го възприемам като нещо много положително и не разбирам хората, които имат предубеждения към него . Осиновеното дете си става дете на родителите, които са го осиновили. Това, че не е биологично тяхно дете не означава, че изобщо не е тяхно дете. И човек на 32 години  или на 42 г може с еднакъв успех да бъде осиновител, давайки шанс на едно дете да расте в семейство, да получава любов. Но няма да задълбавам повече в тематиката, защото в тази тема основният въпрос е друг.

# 63
Хората имат различно възпитание. Не всички 20 годишни се продават за парички.

# 64
Да сложа на везните децата и любовта? За мен децата са плод на любовта, така че... А дали е влюбен - мисля, че не е. Трезво мислещ мъж, прагматичен. Скоро ще се реша на разговор, макар че като чета май отговорът е ясен. Щеше да е тук отдавна. Не се съмнявам, че ще си намери и друга подходяща майка на децата му.
С бившия реших, че приключвам. Не искам да се връщам в този филм. Пък каквото е писано.

# 65
Мисля, че ти проектираш в съзнанието си това, което искаш да се случи, но реалността е различна. Ако въпросният господин искаше да има отношения с теб, за половин година да се беше помръднал, а не да разчита на 1 виждане за месец. Така може да откарате и две години, въпросът е дали те устройва - според мен не, но ще стискаш зъби и ще си втълпяваш, че аха, нещо ще се промени другата седмица, другия месец...

# 66
Е, има хора, които решават по-бавно за такива неща, може би той е от тях, не значи, че не е влюбен. Дано всичко между вас да се нареди добре! Hug

# 67
По-скоро аз съм от бавно решаващите се. Той изглежда устремен и знаещ какво иска и търси. Чак години няма да изкараме със сигурност. Най-много до нова година, че и това ми се вижда много. Смятам, че още този месец ще стане ясно. Благодаря ви за мненията.
Чудя се как не съм от тези, които лесно решават да имат дете с някого. Някак съм фиксирана в това какъв да е мъжът, да имаме здрави, хубави отношения и тогава децата. Смятах, че става естествено, но ето че трябвало да действам с ясна цел за деца. Какво си мисли една жена, която иска да има деца и как решава да има дете от този мъж? Тук няма ли значение и той дали иска?!?

# 68
Отношенията много често рухват след децата, така че.. не мечтай много. Не че не си права, ама за човек, който още няма, а иска да има, пререди приоритетите.

# 69
Явно прекалено много обмисляш нещата. Малко спонтанност няма да ти е излишна. Не бих възлагала големи надежди на точно този мъж.

# 70
Защо не се уговорихте лятото да отидете на кратка морска почивка заедно? Щяхте да се видите за повече дни поне и да се поопознаете, да има някаква романтика, защото иначе ми е чудно къде се виждате, щом той живее с родителите си. Само при теб ли? Ти сама ли живееш?
П.п. Предполагам, че така или иначе сте ходили поотделно някъде на море.

# 71
Бяхме на море заедно, но изпаднахме в странна, необичайна ситуация, която ни поизнерви... Имаше опознаване, сериозни разговори за живота до сред нощ и взаимно се отхвърлихме. После обаче говорихме отново и се доизяснявахме... Все пак остана отворена вратичката, като потенциална недокрай изяснена възможност. Аз се опитвах да приключа другата си връзка, особен момент беше, а той почти непознат за мен....
Това е моето преживяване. За него не знам дали е било така. След всяка среща си говорим все по-хубави неща, но не пречи да са само ала-бала... На практика няма нищо повече...

# 72
И поради що реши да занимаваш хората с глупостите си, давайки на час по лъжичка? Отворена вратичка ли, не - дупчица, ама си я замазала вече.

# 73
  • София
Дренка, като са ти толкова противни хората и техните истории, що дириш?

# 74
Ами за няколко виждания много ясно че няма как да се решиш за дете! Кой може да реши това нещо след няколко срещи! Ето че при време, прекарано заедно, лъсват неща които изнервят и развалят идилията, която отначало си представяш на база само чатове. За да се стигне до дете си трябва опознаване и приемане на негативите на другия, а то става с прекарване на време, ежедневие... Как ще го питаш отсега дали ще правите дете... Сега просто трябва да разбереш той дали иска това на ТОЗИ етап от живота си, дали вече се нуждае от това, или по принцип някога си, и да намерите начин да бъдете заедно за да си видите дали изобщо ще потръгне общ живот. Но все пак по-голяма възраст на жената не е в нейна полза, тя по няма време да си чака, а той може. А и този хич не се е разбързал досега, чисто и просто отношенията да се развиват... Важно е да инвестираш времето в отношения с човек, който КЪМ МОМЕНТА иска същото - общ дом, деца... Иначе годините си вървят, а мъжът и на 40 е още млад...

Общи условия

Активация на акаунт