Цветя за терасата - 3

• 34 241
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Как правите подхранването с мая и каква трябва да е маята? Аз имам такава дето е на кубче става ли с нея и какво съотношение?

# 511
  • Северозапада
Аз нали сях петунии. Това е резултатът в момента - дълги и тънки, изобщо не знам кога и дали ще мога да ги пресадя.
Скрит текст:
Днес "пуснах" няколко семена и в 2 празни саксии. Скоро трябва да купя и сакъзи и/или мушката, за да си запълня празнините.

# 512
Аз днес изкарах моите сакъзчета. Отглеждам ги цяла зима от резници 5см. Едното сандъче е с кралско мушкато ( това цъфналото)  имам 28 сандъчета, но ще ми трябват още. Лятото ги слагам на метални стойки по цялата тераса. Ще снимам пак след време.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 513
а на мене ми е интересно сега като пуснат корени и ги засадя в сандъчета, те са си резници в момента, това лято дали ще цъфнат изобщо Grinning

# 514
Аз като съм взимала цъфтят, но по късно и са по рехави.  Аз тези ги поддържах със жълт кристалон, сега като ги присадих имаха много хубави корени. Взела съм и тъмно син, бял и червен, но не помня кой за кой период беше Sad ще търся в нета

# 515
Син Кристалон - Подходящ за всички култури във вегетация които обичат кисели почви.

Жълт Кристалон - Подходящ за третиране на разсади, за по- добро вкореняване.

Зелен Кристалон - Подходящ  за приложение във всички фази от развитието на културите особено подходящ за листно подхранване.

Червен, Бял и  Кафяв Кристалон -  Подходящ за всички култури, за зеленчуци в период на плододаване, за наедряване на плодовете, цветя- за по - продължителен цъфтеж.
 От нета го намерих онзи ден и днес си взех и жълт чудя се кой още да си взема Simple Smile

# 516
Milla_11 но преди това си ги слагала във вода за да пуснат корени или....

# 517
  • Варна
На мен сакъзи никога не са ми пускали корени във вода... Най-много да изгният. Садя направо аз. Не че и там няма загуби де. Изобщо с резници нямам особен успех.

# 518
много ми е чуждо на мене цветарството и за това и питам по 100 пъти

# 519
И аз никога не съм слагала във вода. Сакъзите и мушкато по принцип лесно се хващат. Тези от снимката, както казах бяха съвсем мънички резници засадих ги в кофички и ги наредих по первазите на слънчеви прозорци. По веднъж седмично съм поливала. Тези, които бяха на по слънчевите станаха по големи, от тях сега отчупих и засадих направо в сандъче ( тези по малките от снимката)

# 520
  • София
На мен сакъзи никога не са ми пускали корени във вода... Най-много да изгният. Садя направо аз. Не че и там няма загуби де. Изобщо с резници нямам особен успех.
Тези които начупих  преди време и сложих във ваза и ги изнесох навън,  това беше в студеното време, но на завет,  са пуснали много големи корени. Днес  се занимавах със сандъците с кипките, някои изхвърлих, няма да станат, други от вазата с коренчетата ги засадих, а трети направо начупих и ги боднах. Полях ги добре и са навън, пък каквото стане, но много изхвърлих, не са добри.

# 521
  • Бургас
Как правите подхранването с мая и каква трябва да е маята? Аз имам такава дето е на кубче става ли с нея и какво съотношение?
Мила, кубчето мая го слагаш в 10 литрова туба с вода +1 с.л. захар да се разтвори,за 1 нощ. Периодично разклащаш тубата. След 24 ч поливаш.

Сакъзите ги захващам като ги бодвам директно в почвата.
Сега имам натопени във вода, но не съм ги погледнала, дали са пуснали коренчета. Утре  ще ги погледна.

# 522
Здравейте,
Много искам да си закупя висяща кошница с цветя, различни от бегонии, петунии, сакъзчета, ( просто са ми омръзнали Sad ) подходяща за Западна тераса. Само, че не знам какви цветя са подходящи. Може ли идеи?

# 523
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
винка, лобелия, бакопа,  върбинка каскадна, латинка каскадна...бегония каскадна (Begonia pendula) и Бегония Dragon wing са малко по-различни от масовката...

# 524
Аз още не съм изкарала моите сакъзчета и мушката. Мисля да изчакам, че миналата година пролетните дъждове ги съсипаха .

Общи условия

Активация на акаунт