ОСМИ клас ще бъде песен - лесен, весел и успешен

• 41 426
  • 709
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Имаме заек. Но за друго животно засега не сме се съгласявали.

# 511
  • София
Аз като се сетя, че цветята ги моря регулярно,я заради липса на поливане, я заради прекалено обилно поливане, за животинка не помислям (макар много да обичам и да им се радвам). То като се замисля, цветята някой път са по-претенциозни и от куче- то едни не обичат сянка, други пък -слънце, едни искат всеки ден поливане, други -през ден, едните - паничка, другите отгоре да се напръскат, много сложна таз наука🙄😁😁😁

Последна редакция: нд, 06 окт 2019, 23:38 от звездица

# 512
Ние си имахме порче 5 години, махнахме му жлезата на 6 месеца и не миришеше повече от което и да е друго животно, ако му се поддържа съответната хигиена. Проблемът беше, че жена ми като каза още от първия ден, че не го харесва и така до края. Живееше в голяма двуетажна клетка с хамак, но факт е, че са много активни животни и им трябва движение, което децата не винаги му осигуряваха и аз си играех с него...аналогично на "искам куче" и после тате почва да го разхожда. Порчето е страхотно животинче, игриво, любопитно, много "крадливо" - непрекъснато криеше всичко, до което се докопа на всевъзможни места - смешно беше да го гледаме как тича захапал огромен картоф, за да го скрие някъде.

# 513
  • София
Ceco, порче ми звучи изключително екзотично. Не че съм на "ти" с домашните любимци, но не ми е хрумвало, че може човек да си отглежда пор вкъщи. Аз съм на път да се навия за далеч по-прозаични животни като котка или куче. Имахме рибки, които умряха и беше огромна драма. Дъщеря ми беше много малка и тогава мъжът ми посред нощ изнесе аквариума с последната умряла риба, за да не го види тя в този вид. Казахме, че са отишли в океана
 /тогава беше на мода Немо/ и тя го понесе малко по-леко. Оттогава нищо живо не се е завъдило вкъщи, освен брат й. Joy Той донякъде запълваше празнината, докато самият не започна също да иска животни вкъщи.

А всъщност какво стана със Sklupture? Вечер ми липсва отвреме навреме да раздвижи темата. Joy

# 514
  • София
Утре девойката има входно по мат. Ще става в ранни зори. Уморих се от това училище вече, а още месец не е минал, а дори не съм ученичка.

# 515
Скоро ще преместят времето и ще живнем за кратко. И на мен ми писна сутрешното ставане, за работа се събуждам час по-късно.

# 516
  • Варна
Включвам се в дискусията за домашните любимци, вижда се какъв е нашият Simple Smile Три години е вече при нас, много си я обичаме, както писа някой по-горе, и 5 минути и 5 часа да те е нямало, се радва безумно когато се върнем у дома. Пу -пу послушна и възпитана е, нямам грижи с бели у дома и навън. Но, сутрин 40-50 мин, следобед час и половина, сме на разходка. Лятото излизах в 5,40, за да я върна и измия, и да излезем в 7 за тренировка, пък аз по моите задачи. Децата я мият, слагат храна, вода, и играят с нея вкъщи. Но за разходките само ако нямат за учене и не са след двуразови тренировки. Грижата е изцяло моя в 70% от годината, останалото е за мъжа ми, когато си е тук. За пътуванията е трудно, имаме близка която обича да я взима, и кучето не страда при нея, но пак си е ангажимент. Аз удържах фронта около 4-5 години, наборката имаше голям страх от кучета, откакто я имаме, не се притеснява от никакви породи, общува с всички кучета на полянката, и смятам че за това много помогна това, че си взехме наше. Но понякога си представям нормалните хора как спят до 9 уикенда, и вечерите им не са ангажирани с разходка от 17-18,30 всеки ден...

# 517
предварително се извинявам, че нахлувам с пост в темата (чета ви и ми харесвате), относно алергията към животни - има и кучета и котета, които могат да се отглеждат от човек с алергия. Разбира се , това е много индивидуално. Аз съм с алергия и отглеждам котки. Не ми създават проблеми, не вземам лекарства.

# 518
Ние сме с коте. Всъщност, беше коте, вече е голяма, ама много голяма котка. Красавица, най-милото същество, с което животът ме е срещал. И това ви го казва човек, който се бори с години с детските мераци за домашен любимец. Естествено, веднага се сещате кой чисти, рине и т.н. Но си струва. Освен това детето преодоля паниката си от кучета и всякакви животни. Е, с изключение на паяците 😂

# 519
  • София
Triger, а от хлебарките преодоляла ли е ужаса, че и аз да идвам у вас за терапия😆
Вкъщи нямаме таквиз животинки, но само като си ги представя ми се гади.
pepeblue, добре дошла!
Браво на теб, че нямаш проблеми с животните, въпреки алергията.

galia_mi
Защо ми се струува, че миналата глдина имаше дискусия вече да не сменят времето 🤔

MIA
Ще се справи девойката на входното, щом е в това училище, значи няма проблем с математиката, да не се спича Simple Smile Напълно те разбирам за умората, и аз вече искам да е края на учебната година, или.. поне някоя дългичка ваканцийка 😬
(междусрочната не я броя)

# 520
  • София
Имаше дори проучвания на мненията във всяка EU страна към кое време искат да се спрат - астрономическо/лятно, но...прецениха, че няма готовност за тази промяна и мисля я отложиха за след няколко години.
Аха, за след 2021 е отложено.

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 04:45 от dimitrina73

# 521
  • Sofia
И аз започнах да броя месеците от първи срок Sleepy Има още тооолкова много, а навън е 3С Nature Snowflake

# 522
  • София
Joy Ето сега, който има куче, да си го извежда половин час...демек, аз.
Но това е нищо все още. Като стане -15 е по-забавно Tired Face

# 523
  • София
И аз започнах да броя месеците от първи срок Sleepy Има още тооолкова много, а навън е 3С Nature Snowflake
А аз днес заминавам за пампорово, там го дават 0 градуса и се чудя кожух ли да нося или ските 😬

# 524
Joy Ето сега, който има куче, да си го извежда половин час...демек, аз.
Но това е нищо все още. Като стане -15 е по-забавно Tired Face
Разходи си го преди малко осмокласникът Simple Smile и заминава на у-ще...

Общи условия

Активация на акаунт