Хайде на театър - 6

• 63 424
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
  • софия
Сутринта Блатечки и Койна Русева бяха в Нова, говориха за "Умопомрачението" в Сълза и смях. Заитригуваха ме, харесвам Койна, някой гледал ли е постановката?

# 226
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз съм гледала Бай Ганьо в младежкия с Геро в главната роля и много ми хареса, въпреки, че имах предубеждения към него от ТВ екранните му изяви. Но коренно си промених мнението, като го видях на театралната сцена. После го гледах и в Швейк в Театъра на армията, също много добра актьорска игра.

дали е същият?
нищо не намирам за точно тази постановка с шльокавицата Simple Smile

# 227
Здравейте! Simple Smile
Досега не съм писала в темата, но се надявам да ме приемете в компанията. Simple Smile
Искам да споделя мнение за "Полет над кукувиче гнездо" на Александър Морфов в Народния. Няма друга такава постановка! Просто няма аналог! Такива брилянтни драматургични текстове не трябва да попадат в ръцете на Морфов, защото резултатите са взривоопасна комбинация от силна драматургия, облечена в гениална режисура и брутално изиграна от Иван Бърнев и Деян Донков! Не се причислявам към емоционалните инвалиди Simple Smile,но нито една постановка досега, не е предизвикала сълзи в очите ми. Тук положих огромни усилия да преглътна сълзите си...Напрежението в залата беше такова, че можех да чуя сърдечния ритъм на колегата през два реда...
Не се сърдете на Морфов, че постановката е толкова дълга, необходимо е време,за да разгърне пред Вас характерите на персонажите. И не се подлъгвайте по привидно хумористичната и лека част до антракта, постановката е брутална и тежка. Не е за всеки, но лично за мен, това е най-брилянтното постижение на театралното изкуство!
П.П. Препоръчвам места на ред 1/след А,Б и В/,защото редът е доста по-широк, а постановката е 3,5ч....
Други постановки, които лично аз харесвам са:
-Канкун-МГТ зад канала
-Братя Карамазови-Народен
-Хъшове-Народен
-Козата или коя е Силвия-Народен театър-/ Съветът ми е- гледайте отвъд привидното. Всички абсурдни неща, за което се говори са само метафора, за да подчертаят контраста между това, как осъждаме другите за много по-дребни неща от тези, които самите ние вършим затворени м/у четирите стени Simple Smile))/
-Богът на касапницата-Народен
-Празникът-МГТ зад канала
-Килър Джо-МГТ зад канала-Не е за всеки.Това си е истински,кървав трилър!
-Разделям двойки по домовете-Николай Бинев
-Най-бързият часовник във вселената-театър 199
-Пухеният-театър 199/Тук хубаво си помислете. Отново не е за всеки и не е театър, който бихте гледали отново. Драматургията на мен ми дойте абсурдно ужасна, но това все пак е Мартин Макдона…/
-Палачи-/пак е на Макдона/
-Наблюдателите/хипотеза за отвъдното/-Народен театър- /Различно като драматургия.Сериозен театър, все пак е под режисурата на Гърдев/
-Моята скъпа лейди-Народен театър
-Защото на мама така й харесва-театър Възраждане
-12-те гневни - театър Възраждане
-Обир - Народнен театър
-Откачена фамилия-театър Българска Армия
-Трима мъже и една Маргарита- Сатиричния
-На ръба-Народен театър
-Редки тъпанари-Сълза и смях

Това се сещам на първо четене Simple Smile
Това е засега от мен! Пожелавам прекрасни театрални емоции на всички! Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 16:05 от Джинджър 82

# 228
  • София
Не е същата постановка. Онази се казваше ГОСПОДИН БАЛКАНСКИ и е на друг режисьор.

# 229
Споделям прекрасните впечатления от "Полет над кукувиче гнездо". Не усетих как мина времето, часовете се изнизват неусетно, действието е наситено, емоциите са много...И накрая имаше сълзи и в моите очи. Силна постановка, много послания и впечатляваща актьорска игра! Иван Бърнев напълно си е заслужил  наградите за поддържаща мъжка роля.

# 230
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Flushed не мога да преценя дали е за тук
Скрит текст:

# 231
  • София
"Ясна поляна"  в Театър 199. Отдавна не съм имала по - пълноценно театрално изживяване. Жив диалог, чудесно актьорско присъствие, свеж поглед върху руските класици /Толстой и Чехов/, без претенции за някаква абсолютна историческа достоверност. По - скоро поглед върху човешките взаимоотношения, терзания, страсти.
Препоръчвам!

# 232
Аз пък вчера гледах “Примадони” в Theatro и много-много се смях, до сълзи.
Страхотна игра на Сашо Кадиев и още един млад актьор, Асен Лозанов, с който си партнираха в главни роли.
Много забавна пиеса за разтоварване от ежедневните проблеми.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 17:02 от Анонимен

# 233
  • София
Тази вечер гледах още една нова постановка в Народен театър, Голяма сцена - ''Хубава риба''. Отидох за да видя Големия Стефан Мавродиев и си заслужаваше. Интересно решение - зрителите да бъдат качени на самата сцена на импровизирано наредени 5 реда столчета и да бъдат буквално част от спектакъла !! Постановката не е лесно смилаема - интересни размисли за смисъла на живота, за хората, които са на края на ПЪТЯ и се обръщат назад, за да оценят какво и как са преживели .... Прекрасен актьорски състав, пренасящ те в специфична атмосфера. Пиеса, определено за ценители на театралното изкуство.  Innocent

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 22:04 от kastrup72

# 234
  • София
Да кажа и аз няколко думи за ''Полет над кукувиче гнездо". Определено най-великата постановка, която съм гледал някога !!  4 часа минават на един дъх с брилянтната игра на Иван Бърнев, Деян Донков и всички останали ! Сълзите, които напират в очите на Финала, се появяваха отново и отново дори когато след време споделях впечатления и разказвах за пиесата на някой приятел или приятелка .... Изгледал съм около 250 постановки и все още няма такава, която да я надскочи като сила и изживяна емоция !!! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

# 235
Тази вечер гледах още една нова постановка в Народен театър, Голяма сцена - ''Хубава риба''....
Благодаря за препоръката! В Народния май няма слаба постановка! Simple Smile
П. П. Да Ви спестя едно изтезание - "Арсеник и стари дантели" в Армията. Драматургията не беше лоша, според мен, но актьорския състав беше кошмарен... Чувствах се, като на детски рожден ден с аниматори🙉🙈 Та, да попитам, всички постановки там ли са такива? Гледала съм само гостуващи трупи в Армията досега. За да знам да си го зачеркна от списъка, наравно със Сатиричния🙈

# 236
  • София
В ТБА ''Черна комедия" и ''Завещанието на целомъдрения женкар'' са много хубави постановки ! Първата е много приятна комедия Smiley

Тази вечер гледах още една нова постановка в Народен театър, Голяма сцена - ''Хубава риба''....
Благодаря за препоръката! В Народния май няма слаба постановка! Simple Smile
П. П. Да Ви спестя едно изтезание - "Арсеник и стари дантели" в Армията. Драматургията не беше лоша, според мен, но актьорския състав беше кошмарен... Чувствах се, като на детски рожден ден с аниматори🙉🙈 Та, да попитам, всички постановки там ли са такива? Гледала съм само гостуващи трупи в Армията досега. За да знам да си го зачеркна от списъка, наравно със Сатиричния🙈

# 237
В ТБА ''Черна комедия" и ''Завещанието на целомъдрения женкар'' са много хубави постановки ! Първата е много приятна комедия
Много благодаря! Записвам си ги в списъка! Simple Smile

# 238
Яна Маринова адски много ме изненада на сцена! Гледала съм доста филми с нея, но не бях впечатлена. В рамките на десет дни я гледах в "Любовни писма" и "Изборът на Марта". И в двете беше страхотна, а и постановките са прекрасни!
Препоръчвам Секси пране (Театро), Операцията (Сълза и смях), Живак (Сити марк), Развратникът (Театър София), Лъжи и Двама съвсем голи мъже (Армията).

# 239
  • София
Още няколко препоръки от мен:

1. ''Стриптийз покер'' - МГТ Зад Канала;
2. ''Старицата от Калкута'' - Театър 199;
3. ''Ръкомахане в Спокан'' ( по Мартин Макдона ) - Народен театър, Камерна сцена;
4. ''Мръсното копеле'' ( по Жорди Галсеран - "Канкун" ) - Сълза и смях;
5. ''Иначе казано'' - Младежки театър;
6. ''Любовникът'' - Народен театър, Камерна сцена;
7. ''Семеен албум'' - Младежки театър;
8. ''Семеен съвет'' - Театър 199;
9. ''Името'' - Сатиричен театър;
10. ''Разговори с мама'' ( по Жорди Галсеран ) - Театър 199;
11. ''Лисичета'' - Народен театър, Камерна сцена;
12. ''Каквото, такова'' - Народен театър, Камерна сцена;
13. ''Три високи жени'' - Народен театър, Сцена IV-ти етаж;

Мисля, че вкусовете ни за Театър са сходни и тези постановки, ще предизвикат много приятни изживявания ... Relaxed Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт