Януарски мамчета добрички, дет остават без ръчички!

• 12 609
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Не съм се изгубила, тук съм, чета ви, но нещо не ми се пише.
Много съм изморена, имам голяма нужда от почивка, някой да ме отмени за 1 ден примерно. Няма и 1 час на ден някой да се занимава с Мони, все аз. Днес се събудих с болка във всички мускули....Смятам да я оставя за уикенда на майка, да видим дали ще се получи работата Wink
Иначе добре дошла на БОДЛИВАТА!!! Радвам се, че всичко и минало благополучно!
sea woman страхотно стихче! И аз много се вълнувам от такива ми ти работи, а сега и с децата... Blush
Лисана браво, много се радвам за вас, дано не се възвръща пустия му обрив и Дарис да е добре!
tanitaia честито ви християнче! Вече си имате ангелче, което да ви пази  Heart Eyes
[desi] според мен изчакай малко и дай нещо друго, не оризова каша, ако може приготвено от теб. Дано няма реакция!
Естествено имах да пиша още неща, но толкова съм изморена. Отивам да си полегна!
Чао  Hug

# 211
Привет!
Докато съм била в болницата бебка се е научила от легнало положение да сяда сама в количката.Жилава е много,набира се,ама някой път е като шило в торба,върти се и няма мира! Crazy По-късно ще сложа малко снимки в албумчето.
Днес ходихме да вземат кръв на Дари за изследванията,но интересно педито не каза и урина.. newsm78  Ще видим на консултацията колко е хемоглобина и другите мерки.
Разходихме се семейно до парка,че да не изпусна клюкините. Laughing

А, след този един месец куцук-куцук, какво следва?

Следва раздвижване на коляното,и ако всичко е наред с минискуса на есен или най-късно зимата ми предстоят другите две операций за сваляне на пироните от кракъ и ръката.Че да съм се възстановила докато Дари проходи все пак.Сега съм ъпгрейдната от всякъде. Mr. Green
Днес съм на превръзка и чакам на 11-ия ден да ми свалят конците.

galita честито първо зъбче на Вики! newsm47
sea woman страхотно стихче,определено имаш талант,браво!  
Лисана ама прав е мъж ти-много общо имат имената.М/у другото страшно ми харесват като имена Дарис или Ерик.Ако имах момченце щеше да е голяма дилемата. Simple Smile
Добре,че са ви изчезнали пъпките,но съвет не мога да ти дам,може би Gerylyn ако чете..
По принцип съм против всякакви кортикостероиди,независимо за дете или възрастен. Stop
[desi] според мен изчакай още малко докато се стабилизира стомахчето и флората там,пък после полека-лека..Може би елда леко подсладена,също е добър вариант.
tanitaia къде се изгуби толкова време?Честито ви християнче!Да е много здрав и палав малкия Йоан!  Peace
Gushanka как е Криско?
за проходилката Драганов абсолютно ги отрича,както и всякакви колани за прохождане,бънджи-гащи и т.н. Най-добре е детето да се остави да лази,в последствие и изправя само.Че ще има тупнали дупета-то е ясно,но "помощните" уреди за прохождане по никакъв начин не помагат на детето да се научи на координация и самО да се предпазва от заобикалящите го предмети. Stop Пълно е с деца,които са като бързия влак в проходилката,а като ги оставиш сами дори не могат да си стоят на краката,а и не знаят какво да правят с ръцете си-често падат направо по очи.Тъй като са неуверени,голям % от тези деца прохождат доста по-късно.

# 212
Здравейте и от нас! Позагубихме се, но в тия жеги и с тоз неспящ ерген трудно намирам възможност да пиша. Но пък ви чета.
BON_TONI, Бодливата  дано вече вси4ко остане зад гърба ви!
Стискаме палци и за останалата част от възстановяването
Лисана, то и аз това се 4удя всеки път-къде и какво да мажа като остават едва забележими белези още на 3тия ден, а примерно ни е изписан за 2 седмици. Та питах в здравния в темата за дерматита, но [desi] добре ти е написала.

Тази нощ бях дежурна на всеки час. Какво му беше на дреби аз незнам.Той се сдоби с 4ти зъб преди седмица, ама май сега и 5ти горе напира. Аз се надявах на малко застой, но уви. А също и от една седмица се изхожда рядко, веднъж на ден, но течно и с малко слуз. Чудя се и аз от какво ли е? Като казах на личната - жегите са най-вероятно и никакви притеснения нямат щом е само на кърма. И диетоложката и тя така смята. Аз естествено се притеснявам да не би да е от сиренето, което хапнах и така. [desi], ти дали имаш мнение по въпроса?

Пак се дерем и ревем, та засега толкоз от мен!

# 213
  • София
Другата седмица мисля да й давам каша от елда (също много богата на желязо).
вярно ли е богата на желязо?
грешни се оказаха спомените ми - в елдата има вит. А, В1,В2,В6,В12, Е, никотинамид и фолиева к-на, не е упоменато желязо. Взела съм каша елда на Беби без мляко. А за желязото - видях, че такова има в кашата с ориз и рожкови на Нестле.
Като ви излязат и вашите резултати, пишете - особено ме интересува хемоглобина как е?
Забравих да ви кажа, че сме качили 350 г. този месец и вече сме 6850 г и 66 см.
Благодаря ви за информацията за подсечената брадичка. Докато се допитвах насам-натам с какво да мажем, тя взе че почти мина  Laughing Но ще помажем до пълно изчезване с бадемовото масло (предполагам, че и зехтина върши добра работа в случая, ама не съм се сетила).
за проходилката Драганов абсолютно ги отрича,както и всякакви колани за прохождане,бънджи-гащи и т.н. Най-добре е детето да се остави да лази,в последствие и изправя само.
Ние няма да взимаме такива помощни средства. И нас Драганов ни убеди, пък и четох тук-там. В крайна сметка проходилки и т.н. не са от помощ на децата (а на родителите  Grinning). Между другото разбрах, че проходилките били забранени в Канада. Гаргамелчно може да каже нещо повече по въпроса.
sea woman, браво, много яко стихче - бива си те!  Sunglasses
Момичета, аз за 1 седмица няма да съм във форума, че ще ходим в Огняново ( в един нов хотел с басей с минерална вода).
Пожелавам ви успех на всички, а на малчуганите - безболени зъбки и много усмивки, а като се върна да не съм чула (прочела) за никакво разстройство, нито обриви!  Heart Eyes Sunglasses

# 214
Може и да се захраним с микрофона докато мама пише, но да си кажа, че и аз все си мисля за Дарис и Дарина като за адаши.

пеперудка, то и аз се 4удя на кого да го оставя поне за малко, но нъцки няма. А от друга страна миналата събота го оставих за половин час само и ми беше криво и се чудех какво да си правя ръцето. Няма майтап толкоз съм свикнала да ми е под око.

Ние днес сме канени на барбекю, но нещо не ми се ходи много. Още повече че от опит знам, че столове на барбекюто в тази къща не се предлагат. А как ли ще ми е с Дани на ръце незнам?

Все повече съм в мисли за багаж и пътуване и незнам кога пак ще се включа.

# 215
  • Пловдив
Здравейте и от нас!
BON_TONI, БОДЛИВАТА , и аз стискам палци бързо да се оправяте с операциите!  newsm10 newsm10 newsm10
nenepygka, и аз съм като теб, мила! Много съм изморена и поизнервена. Криско не се е отделял никога от мен. И не виждам скоро как ще стане това, нали го кърмя. Утре сме на сватба - с него разбира се! Дано да е спокоен.
Gerylyn , вашите зъбки никнат точно като гъбки!
sea woman ,  smile3501!
[desi] , и аз бих пробвала с елда.

Сега за нас- бяхме на тридневна екскурзия в Габрово, Велико Търново, Боженци и Трявна. Криско се държа що-годе добре,само  през нощта се будеше по-често от обикновено. Прекарахме много хубаво.
Захранването също върви добре - вече яде тиквички, морков и картоф. Оризовата каша не я давам, защото не я харесва, също така не му се ослажда и моркова. Иначе вече отваря уста, но не му давам повече от 3 кубчета замразени зеленчуци - не знам това колко грама е. Чудя се дали да продължа с тиква или с ябълка newsm78.

За проходилката - нашият ортопед каза, че не е желателно да използваме. Защото много от децата прохождали трудно (понеже свиквали с опората й ) или прохождали, замятайки краче настрани. Аз няма да използвам. Даже са забранени в някои държави.

# 216
  • Пловдив
грешни се оказаха спомените ми - в елдата има вит. А, В1,В2,В6,В12, Е, никотинамид и фолиева к-на, не е упоменато желязо.

Грешиш, в елдата  наистина има много желязо, въпреки че не го пише на кутията. Препоръчва се при всички видове анемия!

# 217
  • Варна
Хора, наплашихте ме за тази проходилка.  newsm78 Бях попитала как точно протича посещението при ортопеда и аз трябва ли нещо конкретно да попитам. Мами с опит, думайте!Нашето педи препоръча. Досега не сме ходили.  Rolling Eyes

# 218
[desi], ти дали имаш мнение по въпроса?

незнам и аз вече Thinking Но щом не ака по много пъти със слуз не бих се притеснявала. Ние си "лекувахме" разстройството само на кърма, ама аз и мляко не пия /много рядко мнооооооого по малко в кафето/ заради АБКМ на баткото голям страх ме гони. Аз незнам дали съм писала преди, но той като бебе първо направи спазмите на дробовете, после екземата, после АБКМ като го отбих и накрая всичто това изчезна само Астмата остана. И той е кърмен много иначе и захранен късно. Но пък откакто сме на стероиди се родих, макар и да бях най-големия им противник. Срга детето се развива добре и помен нямаме от нервното вечно чешещо се човече което при най малкия писък получаваше пристъп. Пак имаме пристъпи, но много по-рядко. И до ден днешен обаче му ограничавам млякото.
Сега с малкия се виждам в чудо с това захранване... може и нещо вирусно да е било, ама така се среснах с тоя ориз. Ще опитам с елда, ама тя е дразни ли стомахчето и да го кара да ака повече? На моята пише, че децата които консумирали по една лъжичка на ден елда в млякото никога не страдали от запек newsm78 Иначе за състава пише че е богата на Желязо и на Селен, а селена в други храни го няма. Трябва да проверя за какво е селена. Аз давам елда на баткото заради запека/една чашка мляко на ден ни гарантира веднага запек/

Още един въпрос имам. /по скоро възмущение/ На кашата на Нестле която е само ориз пише че вътре има царевица #Crazy Винаги Нестле ми е била противна фирма, ама чак пък толкова.... да не е станал проблема от царевицата newsm78 На тая с рожковите пък пише че е ориз и рошкови, обаче са объркали на опаковката и са написали, че се разтваря с вода - е как може толкова да са безотговорни тея хора беееееее! Това, че се разтваря с вода означава моментално, че са сложили вътре МЛЯКО а не пишат!

аз дадох 1 лъжичка, но смесена от 2те каши.... да не е само ориз уж, и да не е смного рожкови...
и накрая се оказа, че съм дала царевица и КРАВЕ МЛЯКО май  #Crazy

# 219
  • там където ме зове сърцето!!!
Аз мисля на пода да го оставям да плъзне - аз до него кво да правя нали затова съм в майчинство. Хвърлянето на проходилката ми се струва отърваване от детето...  newsm78
Браво Каси ,ти си идеална мама ,която си гледа детето!!Аз го хвърлям в проходилката да се отърва и си лягам да спяяя!!!

# 220
  • Пловдив
Мами, пак съм аз!
Забравих да ви кажа, че два дни давах на Криско да смуче диня, много му хареса. Също я изстисквах и му давах да пие. Вчера не ака, но току-що го направи и акото беше по-тъмно от обикновено и Sign Exclamation в него имаше доста червени малки нишки. Дали са от динята? Или отнещо друго? От сряда му давам картофа. Ако е алергия по какво друго може да се познае?  [desi] , вашите кървави жилки големи ли бяха?

И това моето дете ще ме побърка с това НЕпикане, много малко пика и то жълто, вода не ще , наливам му я направо, но я плюе! Пие по 50мл. Кърмя го по-често от новородено. И много се поти!

# 221
  • Варна
ЧЕСТИТ 6-ТИ МЕСЕЦ НА МИРАБЕЛ ЙОАНА И ДИАНА!!! Весели дни за тях и спокойни за майките им!!! Много здраве и усмивки!!!  newsm59

Gushanka, може и от динята да е.Дано майките с опит към алергиите помогнат. Следи следващите акита и то ще си покаже (така мисля де).  newsm78 Дано е от динята.

# 222
ЧЕСТИТ 6-ТИ МЕСЕЦ НА МИРАБЕЛ ЙОАНА И ДИАНА!!! Весели дни за тях и спокойни за майките им!!! Много здраве и усмивки!!!  newsm59

Gushanka, може и от динята да е.Дано майките с опит към алергиите помогнат. Следи следващите акита и то ще си покаже (така мисля де).  newsm78 Дано е от динята.

благодаря ти много да ти се връща явно само ти ни забеляза  bouquet  bouquet

# 223
ЧЕСТИТ 6-ТИ МЕСЕЦ НА МИРАБЕЛ ЙОАНА И ДИАНА!!! Да са живи и здрави и радват мама и тати  bouquet
 Честито и на всички,които ще празнуват утре и в неделя,защото нас няма да ни има тук,отиваме малко на село,каква радост и игра,ще пада там Mr. Green
tanitaiaЧестито ви християнче!Да е много здрав и да ви радва много малкия Йоан! 

# 224
  • София/Овча купел 2
        Честит празник на Мирабел и Диди.
     Да растат усмихнати,щастливи и много ,много игриви
.

Днес правих на Мими нектар от пъпеш.Много и хареса,но интересното е че иначе не го яде.Правих го на пюре - не ще.Същата работа сме и с кашата на Nestle.Имаме бисквитена.Рядка в шишето я пие,а гъста не ще.Защо така newsm78,нали вкуса е същия.
Аз от няколко дни не съм в ред.Вие ми се свят.лошо ми е.Днес вечерта бях като пияна и се наложи майка сама да къпе Мария за да не стане някой фал.
Аз също не смятам не ползвам проходилка.Свекърва ми искаше да купува,но и казах да не взима не че взе нещо друго за детето.

Последна редакция: сб, 29 юли 2006, 00:37 от niunia

Общи условия

Активация на акаунт