Шава мартенско човече, рита силно мама вече! - МАРТ 2020

• 29 353
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте и от мен. Аз за 23+6 седмица съм качила 6 кг. Още в началото АГ ме постави на режим, т.к. по принцип съм с наднормено тегло - минимално количество въглехидрати и то да се приемат сутрин или обед. На вечеря да се ядат само протеини и зеленчуци. Да си кажа честно много много не я спазвам, но гледам поне на вечеря да се ограничавам. Иначе  хляб и тестени не обичам много много, но на картофи не мога да успоя Simple Smile.
Относно отстъпването на място в градския транспорт - всеки ден пътувам до работата с метро - на пръстите на 1-ната ми ръка се броят случаите, в които някой ми е отстъпил място. Всеки е забил нос в телефона си и се прави, че не вижда. Ядосвах се в началото, но сега не си го слагам много много. Важното е да съм далече от всякакви кашляшти и подсмърчащи хора, дори се замислям да не си слагам маска на лицето

# 556
Добро утро ⛅ Според моя лекар, до 15 кг  до края на бременността се счита за нормално, като в тях, разбира се, е и теглото на бебето. Аз съм +4 в 22 г. с., и при мен дойдоха в последните 4-5 седмици. Всички казват, че след раждането бързо се свалят. 🙏 Досега краката не са ми отричали, но аз превантивно си ги вдигам през деня. Сутрин обаче ръцете ми са подути. Кръвното ми е нормално, затова го отдавам на неминуемото задържане на течности през бременността. Старая се да се храня безсолно.

# 557
Добро утро, и от мен! Аз съм вече +6,7кг. 24та. Вчера бяха на преглед при АГ, каза че е добре за сега. Превантивно всеки месец ми пуска ПКК, албумини, общ белтък и глюкоза. Между другото ме пита дали имам оттоци, аз нямам и не сме коментирали повече. Явно, че при някои бременни се случва..
Аз малко се стреснах като видях последните 3-4 седмици, че съм качила близо 4кг и той ме посъветва, ако ме притеснява да огранича въглехидратите, не да ги спра, и да увелича протеина и зеленчуци. Като цяло до преди няколко дни имах вълчи глад за глупости-снаксове, шоколади и сухи пасти 😃
Казах на моя вече вече да не купува , а извънредно, ако много ми се яде тогава. Заредила съм ядки и плодове и като цяло мисля    да не ям след 19:30 😃 някой казват 18, но на мен ми идва в повече

За мястото в метрото, не съм ползвала скоро рейс, ми отстъпват, но аз много явно се оглеждам и си го търся, защо очевидно имам корем вече и не искам да ме ръгне някой в корема от невнимание. Знам, че никой не ми е длъжен, но чувството ми за самосъхранение е по-силно. 😆☺️

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 10:28 от girlwithballon

# 558
Мисля,че е от голямо значение от какви кг се започва бременноста.Като чета вие сте по слабички.Аз започнах на 66 кг в момента съм 71кг.От днес ще се опитам и аз да намаля въглехидратите.Желая на всички един много хубав и спокоен ден 💜

# 559
Аз съм в 22 седмица и съм +7-8 кг.. Почнах от 58 кг..За сега краката ми не отичат. За сметка на това съм на антибиотик понеже съм с ужасна кашлица (нямам хрема, нямам температура) от почти седмица съм така, от 3 дни пия антибиотика и сироп и т. н. Sad Притеснявам се тая кашлица как ли се отразява на бебо.Пазете се има страшен вирус.

# 560
Аз съм 22+6 и днес се мерих +8кг, даже и нагоре вървят още нещата. Отчитам го, защото нямам движение и от скука все боцкам нещичко! 😊
Трябва и аз да огранича някои неща.... Ям много тесто....

# 561
Здравейте, мами! Почнах да приемам желязо под формата на тотема 😒, обаче като ходя на тоалетна е разстройство. Четох, че било нормално. Но все пак да попитам широката публика, случвало ли ви се е?

# 562
Аз съм в 21 г.с 0 дни, започнах от 54 кг, в момента съм 64 - демек 10 кг плюс. Направих си справка с предишната бременност - оказа се, че в 8-я месец съм била 65 кг, ужас. Ям много тестени неща, банички, хляб.. Ще наблягам на полезното - плодове и салатки, ноо и нямам хич движение.

# 563
И аз днес сутринта се бях зарекла да изключа хляба,но на обяд изобщо не ми се получи 😁
Във връзка с тотема на мен ми ги изписа АГ 15 дни да пия по 2 ампули и ми гарантираше,че до осмия месец няма да имам проблем,но пък при мен ефекта беше обратен.Ходен си по редовно от преди да забременея,но в момента в които започнах да ги пия 4 дни не успях да отида до тоалетна и ги спрях.Мисля,че разхлабващия ефект не е проблем стига да не е постоянно,за да не се получи обезводняване.Пии повече течности(вода)и всичко ще е наред.Започвах да хапвам по един нар на ден и зелена салата задължително по една голяма порция всеки ден и преди няколко дни хемоглобина ми беше 110 от 100 без лекарства,но зелената салатка я накисвай във вода поне 10 мин за да се пречисти от нитратите.

# 564
  • Пловдив
Аз съм 22 седмица и 2 дни и съм
 - 5кг,като от началото на бременността бях - 6 кг, демек съм качила вече 1 кг,но имам още 5 кг до достигане на началното ми тегло при забременяването... Но мойте са много в повече така че дано не кача повече от 10, че ще стане страшно....

# 565
Ее това е супер.Ти щом до сега си -5 до края може и само тях са качиш-дано!

# 566
Аз съм 22 г.с + 2 и последно бях -1кг. Би трябвало вече да съм си върнала изходните. Между 6-12та седмица свалих 5кг. Усещам,че последните седмици качвам.. ще огранича въглехидратите със сигурност, но съм доволна от килограмите си!

# 567
Да ви напиша нещо хубаво, поне за мен. Днеска бях на йога за бременни за първи път. Много ми хареса, отпусна ме и релаксирах. Повече дишане и разтягане. Е някои упражнения ги правих малко грешно отначало, но мисля че следващите пъти ще ги направя.

Не знам дали заради очилата, т.к правих без тях упражненията имах лека дезориентация и малко замъглено виждане😄 и май другият път ще съм с тях..  
И да питам, от време на време получавам и сенки и искрици на лявото око, някой друг има ли такива симптоми? 🙄☺️

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 11:58 от girlwithballon

# 568
Аз искам да ви питам по-скоро как се чувствате вие самите ? Изпитвате ли промени в настроението и непоносимост/раздразнителност към хора (в това число включително съпруг, родители, приятели...) ?
аз тази седмица изпадам в нещо като паник атаки, някакви натрапчиви мисли, че коремът ми ще се увеличава, че бебето ще се появи скоро ... как ще се справям ... всичко започва да ми изглежда супер страшно ... дано премине това усещане

# 569
Здравейте,
Аз съм 21гс+3д и до момента съм качила 4кг. Кажи речи до 5м не можех да се храня добре, защото ми беше лошо почти през цялото време. До 4м бях свалила около 4-5кг. По принцип съм с повечко килца, но съм и висока (поне!). Сега не мога да кажа, че се ограничавам. Имам едно сериозно хапване през деня към 13-14ч и след това нещо лекичко към 18ч, и това е. Гледам да не ям след 19ч, намалявам и течностите, за да не алармира простатата през нощта Grinning Днес ще си купя Иберогаст за киселините, че на моменти ми изгаря душата.. Разхождам се доста пеша, нищо че се задъхвам на моменти Grinning Утре ще си търсим количка във Варна. Дано да се спрем на нещо.
Да знаете днес (Петък) има 25% намаления в Хиполенд, но не знам дали е само за онлайн поръчки!

Общи условия

Активация на акаунт