Кралски работи и клюки - октомври 2019

• 160 864
  • 4 550
  •   1
Отговори
# 495
  • Sydney
Ето я и статията за годежа:

https://apple.news/AJYh6X04KTsaD_esLNg1Qkw

Колкото, че Хари бил публична личност - да, публична е, което не означава че всеки трябва да е заровен в чаршафите му или поне мен не ме интересува долкото не прави простотии, не пречи и злоупотребява с известността си, не се излага с неадекватност...

# 496
  • Чужбина

Колкото, че Хари бил публична личност - да, публична е, което не означава че всеки трябва да е заровен в чаршафите му или поне мен не ме интересува долкото не прави простотии, не пречи и злоупотребява с известността си, не се излага с неадекватност...

Умрял е някой да му се рови в чаршафите. Той поучава народа като някакъв месия в стил "не ме гледайте, какво правя, а ме слушайте, какво говоря".

Той каза на хората, че трябва да се откажем от алчността, да си намалим въглеродния отпечатък ... и те започнаха да го следят, доколко се отказва той самият от охолния живот и доколко си намали въглеродния отпечатък.

Или за него тия работи не важат? Само за простосмъртните?

# 497
  • Истински се вижда само със сърцето.
По отношение на финансирането ето ви официално The Sovereign Grant Act 2011 came into effect on 1 April 2012. It sets the single grant supporting the monarch’s official business, enabling The Queen to discharge her duties as Head of State. It meets the central staff costs and running expenses of Her Majesty’s official household – such things as official receptions, investitures, garden parties and so on. It also covers maintenance of the Royal Palaces in England and the cost of travel to carry out royal engagements such as opening buildings and other royal visits.

In exchange for this public support, The Queen surrenders the revenue from The Crown Estate to the government which for 2016-17 was £328.8 million. The Sovereign Grant for 2018-19 is £82.2 million. Using the calculation found in Chapter 2 below, the Sovereign Grant for 2019-20 is £82.4 million, as it represents 25% of The Crown Estate’s revenue for 2017-18.

Та оказва се че колко струват на данъкоплатците казвате?

Ето и целият линк за суверен Грант https://www.gov.uk/government/publications/sovereign-grant-act-2 … act-2011-guidance

Това плащат данъкоплатците като разбивка, да не говорм, че хората на минимална ставка, а те са много не плащат данъци до една голяма част от годишната си заплата. Та Не виждам от какъв зор данъкоплатеца има право да изисква да му снимат и чаршафите на кралското семейство.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 10:26 от Илейн :)

# 498
  • Sydney

Умрял е някой да му се рови в чаршафите. Той поучава народа като някакъв месия в стил "не ме гледайте, какво правя, а ме слушайте, какво говоря".

Той каза на хората, че трябва да се откажем от алчността, да си намалим въглеродния отпечатък ... и те започнаха да го следят, доколко се отказва той самият от охолния живот и доколко си намали въглеродния отпечатък.

Или за него тия работи не важат? Само за простосмъртните?

Очевидно са умрели, щото се ровят в на всички, не само Хари и жена му, с което прекаляват...
Пък че той говори едно, а излиза друго е съвсем отделна тема и да си го критикуват... както когато Мегън дари цветята на болницата без дори да се вясне си получи критиката...

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 10:52 от benitabeni

# 499
""Той каза на хората, че трябва да се откажем от алчността, да си намалим въглеродния отпечатък ... и те започнаха да го следят, доколко се отказва той самият от охолния живот и доколко си намали въглеродния отпечатък.

Или за него тия работи не важат? Само за простосмъртните?""

Ей за това става въпрос. убеждавам се, че се чете и разбира избирателно.

И как да не критикуваш ММ като надписа някакви тъпи банани и дари невероятните цветя.

# 500
  • Чужбина
Очевидно са умрели, щото се ровят в на всички, не само Хари и жена му, с което прекаляват...
Пък че той говори едно, а излиза друго е съвсем отделна тема и да си го критикуват... както когато Мегън дари цветята на болницата без дири да се вясне си получи критиката...
Ама чакай малко ... Ти искаш да се въведе абсолютна монархия ли?

Или комунизъм? Кое от двете?

Ти искаш пресата да отразява само онова, което се харесва на публичните личности ли?

Защо? Те нещо богопомазани ли са?

Мегън май ще излезе, че защитава Тръмп.

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 10:55 от Eleonora_27

# 501
Данъкоплатците да не се тръшкат много, че били плащали, защото и те бая намазват от кралското семейство. Едно от нещата, с които са известни по света е точно кралското семейство. Това се отразява сериозно и на туризма им, някой в темата беше написал, че и благотворителните им организации имат полза, и аз съм съгласна с това. И със сигурност имат още ползи от роялите. Англичаните не са глупави, щом ги държат и им плащат всяка година издръжка значи има защо.

# 502

Това плащат данъкоплатците като разбивка, да не говорм, че хората на минимална ставка, а те са много не плащат данъци до една голяма част от годишната си заплата. Та Не виждам от какъв зор данъкоплатеца има право да изисква да му снимат и чаршафите на кралското семейство.

Именно!

# 503
  • Sydney
Къде написах, че искам да се отразява само това, което се харесва на публиката? Или че Мегън защитава Тръмп?

Казах, че прекаляват с критиките и плюенето, както и че прекалено много им обръщат внимание. От това следва, че започват да се мислят за богопомазани. Ти ако не обръщаш внимание на някой, той ще си лае и прави глупости, после ще спре като види, че не е интересен и не привлича внимание...

# 504
  • Чужбина
Казах, че прекаляват с критиките и плюенето, както и че прекалено много им обръщат внимание. От това следва, че започват да се мислят за богопомазани. Ти ако не обръщаш внимание на някой, той ще си лае и прави глупости, после ще спре като види, че не е интересен и не привлича внимание...
benitabeni, кой прекалява с критиките? Пресата или хората?

Защото пресата информира, а хората оценяват.

# 505
  • Истински се вижда само със сърцето.
Лошото е че пресата доста често информира твърде изкривено и не само за съсексови

# 506
  • Sydney
Лошото е че пресата доста често информира твърде изкривено и не само за съсексови

Именно.

Отвори сайта на Хелоу и виж за какво слово и чудо става дума...

Хората са отделна бира.

# 507
  • Чужбина
Пресата е много важен инструмент. И много силен. Точно затова трябва да се ухажва. Кралското семейство добре се справяха досега с пресата.

Да, разбира се, ако някой от компанията на Мърдок е хак-нал телефоните на някого, това вече отива в съда. Това вече сме го виждали. Нищо ново под слънцето.

Клевети, т.е. тотални лъжи, от рода на ... еди-кой-си ходел на вечеря с еди-кой-си, при положение че такова нещо не се е случило, е клевета и също отива в съда.

Но да обвиняваш народа, че не те харесва ..., това вече е нещо съвсем различно.

Отвори сайта на Хелоу и виж за какво слово и чудо става дума...
Аз това Хелоу не го чета. Какво пише?

# 508
  • Sydney
Ми какво - хващат някой и Лей се слово тъпанчево...

Има и още нещо - дали ще позволиш пресата да се отнася по определен (негативен) начин към теб. Как може да има публични личности, които пресата не отразява? Има два варианта - или не даваш повод и/или си сложил граници...

Пък, че Хари реве че не харесвали жена му - ми много лесно може да обърне играта, но или не знае как, или не иска, или им трябва този негативизъм да прикрият др простотии...

# 509
Бяхме гледали с мъжа ми някакво филмче , че англичаните печелят милиарди годишно от кралското семейство. Недай си боже и някоя голяма кралска сватба да има. Така че...наистина да не лаят много.
По- симпатичен ми е братът на Кейт, отколкото Пипа. Френското гадже и то е топ.

Общи условия

Активация на акаунт