Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално? - 5

• 44 692
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Лъки нали купи вече, за какво ти трябва още?
Там мястото ми харесва. Иначе, купих, да.  Peace

# 316
Mikkey
Никъде не съм казала че говоря глобално а съм упоменала спрямо моят панелка в моя входа, която си е доста добра като планировка за да бъде сменяна. Явно затова и апартаментите във входа се изкупуват последните десет години от млади семейства .Ние сме с по два апартамента на етаж. Единствено балконите ни са малки. Бяхме решили да сменяме панелката преди десетина години  и обходихме доста тухли търсейки нещо с нашата квадратура от около 90 квадрата но безрезултатно. Виждала съм примерно много добри панелени апартаменти във Възраждане три , дори такива с 5 помещения и две тоалетни.   Видях  и  много добри планировка от ново строителство   последните 3-4 години - широки и просторни , разбира се обаче и с впечатляващи цени. Но има и много премислици както казах със спални от по 8,5 квадрата. Прави ми впечатление че ако е строено на мястото на някакви стари къщи по старите квартали планирането е по- ограничено и доста минимизирано. Ако е на някакви големи свободни парцели то има и две и двеста.

# 317
  • In transit
Да, има и големи, но масово са по-малки или поне не по-големи от новите. Да и новото строителство има изключения, но и това, което си писала за старите къщи не е вярно съвсем. Моят блок е построен точно на  такова място и смея да твърдя, че е достатъчно голям, с голям двор с пакоместа и просторни апартаменти.

# 318
Малко ъпдейт за Светлина. Аз обичам да черпя вода от извора (майсторите на обекта), които си казват всичко, което знаят. Така за Пенемат разбрах, че строителя всъщност не е обявения (мисля Спедстрой), а фирма подизпълнител. Та за Светлина - очаква се най-рано да започнат строеж след 8 месеца. Отново променят проекта, затова и не вземат пари. Уж нямат и разрешение за строеж все още, което не знам дали е вярно. Потвърдиха ми се съмненията, породени след срещата с тях. Това няма да го бъде скоро.

# 319
  • Варна
Раздвижване на строежа в Чайка

# 320
Раздвижване на строежа в Чайка

Явно някой се е излъгал да купи апартамент там. Аз в тази сграда повече от 1000/кв за апартамент с директна панорама не мога да дам. И пак доста ще ми тежи на сърцето да живея в това архитектурно недоразумение.

# 321
Здравейте. Който е запазил ап. Във фемили гардън, може ли повече подробности за процедурата на прехвърляне на собственоста. Също така разбрах, че парка няма да е затворен за граждани на Варна които искат да го посетят.

Последна редакция: вт, 19 ное 2019, 12:24 от maichkaa

# 322
Mikkey
Никъде не съм казала че говоря глобално а съм упоменала спрямо моят панелка в моя входа, която си е доста добра като планировка за да бъде сменяна. Явно затова и апартаментите във входа се изкупуват последните десет години от млади семейства .Ние сме с по два апартамента на етаж. Единствено балконите ни са малки. Бяхме решили да сменяме панелката преди десетина години  и обходихме доста тухли търсейки нещо с нашата квадратура от около 90 квадрата но безрезултатно. Виждала съм примерно много добри панелени апартаменти във Възраждане три , дори такива с 5 помещения и две тоалетни.   Видях  и  много добри планировка от ново строителство   последните 3-4 години - широки и просторни , разбира се обаче и с впечатляващи цени. Но има и много премислици както казах със спални от по 8,5 квадрата. Прави ми впечатление че ако е строено на мястото на някакви стари къщи по старите квартали планирането е по- ограничено и доста минимизирано. Ако е на някакви големи свободни парцели то има и две и двеста.
Вие в кое Възраждане сте, как така сте по два апартамента на етаж, пък са 15 апартамента?

# 323
Здравейте. Който е запазил ап. Във фемили гардън, може ли повече подробности за процедурата на прехвърляне на собственоста. Също така разбрах, че парка няма да е затворен за граждани на Варна които искат да го посетят.
Тези неща се пита инвеститора - Явор. АД

# 324
Вие в кое Възраждане сте, как така сте по два апартамента на етаж, пък са 15 апартамента?
16 са по два на етаж , не 15 , грешка. Обаче не съм казала че живея във възраждане. Писах за големи апартаменти които съм виждала във Възраждане над трети март . Май беше възраждане три. Ние сме в младост.

# 325
  • In transit
Над 3-ти март е Възраждане 4.

# 326
Привет на всички, аз не съм от Варна, но искаме да си купим малък двустаен тухлен Satisfied на нисък етаж, не за постоянно живеене, а за ползване от време на време и евентуално за ползване от бъдещ студент, предпочитани райони Бриз, Чайка, Свети Никола и Спортна зала, очаквам критики и поощрения относно кварталите, лимита е 50-55000 евро, квадратура 50-60? Задължително е да има една спалня, другото да бъде трапезария с кухненски бокс, тераса, която може да е остъклена, може и веранда ако е 1 етаж или дворче, завършен, не по БДС, ако е готова и банята още по-добре, или и кухнята, може и обзаведен стига да ми допадне, благодаря предварително за съветите и предложенията.

Едит - мнение за агенция Лиан Варна?

# 327
На такива цени 50-55 к са незавършените, даже в Чайка и нагоре. Около Спортна Зала може да намерите нещо старо за такава сума, но ще е за ремонт.
Другите 2 района не мога да коментирам.

# 328
Има то, и до ключ има и готови, но съмнително стоят обявите от лятото...

# 329
Някой има ли информация за предстоящия строеж до  офиса на МСАТ в Чайка- кой ще строи, до какъв етап са нещата там и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт